עזרה דחופה

White4

New member
עזרה דחופה

הי התחלתי להכין פרלינים עם שוקולד לבן (כמעטפת - לא גנאש) ומסיבה כלשהיא השוקולד לא נפרד מהתבנית מה עושים? דרך אגב, עוד לא מילאתי אותו בגנאש - רציתי "לחנוך" את התבניות ה
חדשות מה קרה שם ?

White4

New member
בשונה מ Tea

בשונה מTEA אני טרם מלאתי אותם - רציתי רק להשמיש את התבנית ניסיתי את ענין המקפיא וגם מקרר אבל רק חצי יצאו היום בבוקר ניסיתי שוב, עדיין יש כמה עקשנים שנשארו היתכן שרק הטמפרור הוא הבעיה ? מה עכשיו עושים ?

מני.ת

New member
בדרך כלל הבעיה טמפרור.

תבנית לא נקיה לחלוטין , גם הסתברות. לחות שחדרה מתישהו בתהליך , גם אפשרות (תבניות רחוצות אבל לא יבשות לחלוטין. שוקולד לבן יותר קשה לטמפרר ולכן מומלץ בחום להתחיל עם שוקולד מריר מאד איכותי. ככל שתכולת חמאת הקקאו גבוהה יותר ,תהליך הטמפרור קל יותר.

White4

New member
תודה, מה עושים עכשיו עם השאריות ?

אני לא רוצה לשטוף אותה דרך אגב, בפעם הקודמת ניגבתי כל אחד עם צמר גפן אפילו ...

מני.ת

New member
זהירות

לא לגרד עם חפצים קשים את התבנית מאחר והשריטות יועברו לצורת הפרלינים. אפשר אולי להשרות את התבנית עם השוקולד בחלב חם מאד ולשתות... או לזרוק בלית ברירה.

White4

New member
חלב?

מעניין ! במה הוא שונה (בהקשר הזה כמובן) ממים חמים ?

T e a

New member
קרה לי השבוע אותו דבר..

תראי/תראה בשרשור למטה.. -מצורף קישור

White4

New member
תודה :)

אני עדיין בבעיה כפי שאתה יכול לראות למעלה אבל טוב לדעת ...

T e a

New member
נצל"ש... למני.ת

ראיתי בסדנת שוקולד המצולמת שעשית, שאחד המילויים שלך היה גנאש קפה... שוקולד לבן, אספרסו, שמנת וחמאה. אשמח למידות מדויקות ואופן הכנה... תודה מראש..

מני.ת

New member
גנאש קפה.

מאה וחמישים מ'ל שמנת מתוקה שתי כפות חלב מתוק מרוכז מנת אספרסו כפול אבל קצר (ריסטרטו) מאתים גרם חמאה ארבע מאות גרם שוקולד לבן משובח. מחממים כמעט עד רתיחה את השמנת ומוסיפים את האספרסו ואחר כך את החלב המרוכז והממותק. מצננים. ממיסים את השוקולד הלבן ,אין צורך בטמפרור אבל לא להביא אותו לטמפרטורה גבוהה (לא המסה טוטלית ). במיקסר מערבבים את החמאה (רכה , קרה ) מוסיפים את תערובת השמנת והאספרסו וובסוף מוסיפים לאט בזהירות את השוקולד המומס להמשך ערבוב עד שהומוגני. איכות הגנאש תהיה כאיכות הקפה והשוקולד. את הגנאש הזה הייתי ממליץ למלא בתוך מעטפת של שוקולד מריר 70 אחוז מוצקי קקאו , הגנאש מתוק. את הגנאש אפשר לשמור במקרר לשעת הצורך. כשהקונכיות מוכנות, מוציאים גנאש קשה מהמקרר בכמות לפי הצורך ומחממים קלות (רמה של 20 15- שניות במיקרו נורמלי) כדי לקבל מרקם נוזלי יחסית אבל אסור להגיע לטמפרטורה שתחמם את השוקולד בתבנית. מתכון אישי.

T e a

New member
../images/Emo51.gif רבה...

נראה לך יהיה טעים ואפשרי, במקום 400 גרם שוקולד לבן, אני אשים 200 גרם לבן ו200 גרם מריר... ואז זה גם יהיה פחות מתוק, ויהיה טעים לא רק במעטפת של מריר? תודה מראש...

מני.ת

New member
אל תערבב לבן ומריר בגנאש.

תנסה למלא במעטפת שוקולד לבן, צריך להיות גם כן מוצלח. לא ניסיתי, אבל כמה רע זה יכול להיות?.....

המפיסטה

New member
הצבע של המילוי השחור(מריר)

יבלוט מתחת לציפוי הלבן,ותוצאה לא מי יודע מה אסטטית

T e a

New member
רק שהצבע של המילוי הוא לבן

כי משתמשים בגנאש הזה בשוקולד לבן... יכול להיות שזה יצא לבן כהה בגלל האספרסו... אז זה לא יהיה כזה אסון אסטטי..

המפיסטה

New member
האמת נראה שאתה צודק

המילוי יצא כמו שאתה אומר בהיר (גוון בז'), ובהחלט לא יבלוט מתחת לציפוי. מה שכן מעניין איך יצא הטעם אם תעשה ציפוי משוקולד שחור

T e a

New member
האמת היא שבכלל

נראה לי שאני אנסה אם ציפוי של שוקולד חלב... מחר כנראה אני אעשה.. ואדווח איך יצא..

למעלה