עזרה דחופה

עזרה דחופה

אני צריכה עזרה בפעולות הכנה למסע סיור וניווט לכיתות ז'-ח' של עמק יזרעאל. בכל מקרה, אני צריכה חידות אמת ושקר על ניווט ועל איזור הגליל התחתון והיישובים בו. וגם, משימות שקשורות לניווט. כל מיני משימות שיהיו קצת קשות למי שלא יודע בכלל לנווט ככה שהם יצטרכו להעזר בספרים ובמפות ובמקרא ודברים כאלה. אם לאנשים יש רעיונות, גם אם זה לא משימות או חידות באמת, אלא רק רעיונות, בבקשה תכתבו כי זה גם יעזור המון. טודא רבא!!!

Hadas B

New member
בבקשה

פעולה לא ממש מצאתי אבליש אתר לזכרו של ארז גרשטיין. ובקשר לגליל התחתון ולניווט-מצאתי באתר הצופים פעולה וצירפתי. אם יש בעיות עם הקובץ תעדכני... בנוסף מהצופים:המרכז לצופיות והמרכז להדרכה.בטח תמצאי שם משהו.דרך אגב מתי זה?

לא...

כפרה, אם היה לי זמן הייתי מכניסה לכאן את הפעולה שלי. תתקשרי אליי מתישו ואני אספר לך מה אני עושה בדיוק. טוב? אחלה!

Hadas B

New member
מצאתי עוד משהו

(טוב שהרגילה שלי שימושית לעוד מישהיא...) אז קישור אחד להרבה קישורים מאתר של"ח: בינגליל (חידון) 1. מקום נמוך שבו זורמים מים ומה שירד מהשמים (אפיק ,ומן- אפיקומן) 2. שוחר או רוחש (בחש באותיותיו) ותצורת צומח מבקש עכשיו (חורש) 3. עיר גלילית ושמה מידות ואם תרצה גם יתרונות (מעלות) 4. 2 מילים בְּכור ושֶקָע או חור וקיבוץ בהר אך במישור (ראש הנקרה) 5. שטח שבו תבואה דשים ושם מושב בגליל מערבי מבקשים (גורן) 6. נחל שהוא כמו תבלין (כמון) 7. טפס וזה חלק מצמח שאתה מחפש (עלה) 8. נחל איתן שהוא כמו הילה מי ישיב תחילה (כ-זיו , כזיו) 9. 2 הברות בעבורי חבר אל מה שירד במדבר מה שם המושב שבו מדובר (לימן) 10. נחל סמוך לגבול הלבנון שופע מים שנה אותיות במילה הוא מלקחיים (בֶּצֶת- צבַת) 11. בגליל מערבי נמצאת חרבי (חניתי) אם תאמר את המילה בנסתרת מה שם המסתתרת (חניתה) 12. זוהי שיטת עיבוד שהקרקע לא תלך לאיבוד (מדרגות) 13. 2 הברות חבר אלף עם מחיצה בבית (קיר , טון) וזה סלע שעליו גדלים עצי זית (קירטון) 14. בתת הקרקע נפגשים השניים האחד תלוי הרבה בחסדי שמיים איך נכנה את מצב הביניים פן ביני 15. נחברו ולא תמיד שלם נקבל הוא מזון (אוכל) והוא בפעולה טקטונית מתחולל (שבר) 16. סוג ומעוברת חברו (מין הרה) ובהן הם יעברו (מנהרה) 17. בקעה גלילית פורחת בתוכה יש עיר גדולה אחת (בית הכרם) 18. נחל סמוך לגבול לבנון זורם כל השנה החלף אות בתוך המילה הוא קנה (שרך- רכש) 19 . ריק ונבער והוא מקור מים בשפלה ובהר (בור, בור) 20. 2 הברות קָרָא בעניין חבר לשאלה (מה עיין) ומצוי בהר ולא בשפלה (מעיין)

....

החידון הזה אחלה אבל האם הוא מתאים לחניכים?... וחוצמזה שהוא לא ממש על הגליל התחתון.. בקשר לפעילויות עם ניווט, את יכולה לעשות להם תחרות ניווט קצרה, על מפה שתציירי, משהו שיהיה להם קל ומוכר- כמו המושב... ואת גם יכולה לעשות להם הכנה לניווט, מקרא מפה, קנה מידה, הצפנת מפה ושימוש במצפן.... אני לא יודעת על אילו מפות אתם מנווטים אבל סביר שבקנה מידה של 1:50,000.. אם תעשו ניווט ספורטיבי תגידי לי ואז אני אוכל לעזור לך מאוד... בהצלחה! בר.

Hadas B

New member
אני עוד מחפשת על הגליל התחתון:)

אני מעלה כל פעם שאני מוצאת משהו.החידון קמצת קשה,אבל אולי לעשות ממנו לוחות בינגו.או יותר טוב- לשכפל מפה ועליה לסמן ישובים -וזה לוח הבינגו.

אוקיי...

אז עשינו להם שנה שעברה כבר ניווט ספורטיבי ביישוב. עם מפה של היישוב והכל. אני באמת מחפשת שאלות וחידות יחסית קלות על ניווט, בעיקר אמת ושקר, אבל תמיד אפשר גם אחרות, שיעזרו להם ללמוד ניווט טוב. לפחות מספיק טוב לפעולה שתהיה שבוע הבא. יש לך רעיונות? ואם יש לך רעיונות לפעולה שתכין אותם למחנה וגם תמשוך אותם ותגרום להם לצאת זה יהיה נהדר. זה חייב להיות קשור לניווט, איכשו...

אמממ...

בעייתי קצת.. אם הם היו נווטים היו לי מלא פעולות לתת לך, הבעיה היא שאני לא יודעת עם מה על מה ואיפה אתם הולכים לנווט, כי זה הכל תלוי במפות. אבל יש דברים שהם תמיד הכרחיים לניווט, שזה קריאת מפה- טופוגרפיה ותכסית, שימוש במצפן (או הצפנה בעזרת השמש), אזימוטים, קנה מידה, וכמובן לדעת מה מחפשים.. תגידי לי על איזה מפות אתם מנווטים ואז אולי אני אוכל לעזור קצת יותר. את יכולה לעשות להם פאזל מצילום של המפה, מפה אילמת של ישובים (כמו שמישהי הציעה פה), או ללמד אותם את הדברים הבסיסיים אם הם עוד לא יודעים אותם.. חידות על הדברים האלה את יכולה לחבר- "כמה מטרים בשטח שווים 10 ס"מ על מפה בקנה מידה של 1:10,000?".... "כמה מטרים שווה קו גובה במפה בקנה מידה של 1:50,000?"... כל החומר שיש לי הוא של ניווט ספורטיבי וברמה קצת יותר גבוהה, ואמרת שכבר עשיתם להם את זה... קצת בעייה /: איפה את גרה ד"א? מגניב שאת מכירה ניווט ספורטיבי בכל מקרה. טוב את מעמק יזרעאל, לעמקים תבור יש נבחרת חזקב אחושלוקי... כולם מקיבוץ שריד כמעט.. חבר'ה איכותיים.. :)

fresh mishmesh

New member
הא?...

מתי המסע שלכם? גם אנחנו עושים ניווט בגליל תחתון בפסח... בקיצור, אני יכולה לשלוח לך חוברת שלמה עם כלמיני דברים, לא קיבלתם שומדבר בסגנון הזה?

ניצן בא לך לתת ביקור במושב גזית?

הרבה זמן לא היינו שם

fresh mishmesh

New member
קיבוץ, קומו, קיבוץ...../images/Emo3.gif

נו ב'מת... אני מבקשת... תקשיב- אני ממש מצטערת שלא זיהיתי אותך כשעליתי על האוטובוס... פשוט... אי אפשר היה לזהות אותך! זה היה ממש מוזר... בכל אופן, נהנת בהכנה? חנדל אמר שאתם מצ'וגעים לגמרי... (עזוב'תי באמא ש'ך...)

קיבוץ סליחה..

נראית כאילו היית ממש בשוק.. בכל מקרה היה הכנה בת זונה.. וחנדל הוא אחלה!

fresh mishmesh

New member
כן.... זה היה מטורף לגמרי!

לא הבנתי בכלל עם מי אני מדברת... וגם ככה הייתי אחרי הטרטורים של לקחת את התיקים שלנו מהצד השני של הצומת... ואחרי כל ההכנה של ד'-ו' שלנו...

למעלה