עזרה דחופה

hedidit

New member
עזרה דחופה

שלום לכלום, העברתי ארגון שלם לתצורת עבודה על גבי terminal servers כולם ניגשים לשרת ועובדים דרכו על ה- outlook שעובד נפלא, יצרתי להם ספריות פרטיות עם הרשאות על גבי השרת ולכל אחד יש קובץ pst משלו בתקייה שלו כמו כן הגדרתי להם ביצוע אוטומטי של ארכיון, הכל עובד טוב ויפה רק שנוצרה בעיה אחת: הארכיון האטומטי מסרב לעבוד כמו שצריך, כלומר הוא רץ אבל לא מתבצע שום דבר בפועל, אין הודעת שגיאה. אם מישהו נתקל בתופעה הזאת ויכול לעזור אני אשמח, נ.ב הגרסאות הם: Windows 2003 Server ו Office 2003 Standard Edition תודה רבה

hedidit

New member
הגדרות

להפעיל את הארכיון האוטומטי בלי להציג הודעה למשתמש. לבצע את הארכיון האוטומטי כל 14 יום למחוק פריטים שגילם עולה על חודשיים והעבר פריטים ישנים אל קובץ ה - pst שהגדרתי במחיצה הפרטית אצל כל משתמש על השרת. (משתנה ממשתמש למשתמש)

Zombie Process

New member
ניסית להיכנס כאחד המשתמשים

ובדוק מה מוגדר אצלך באאוטלוק? צריך לבדוק גם את ההגדרה על התיקיות עצמן. יש את ההגדרה הכללית בtools --> options --> options --> other -->autoarchive, חוץ מזה יש גם הגדרה לגבי כל תיקיה בנפרד - properties של התיקייה, בלשונית autoarchive. ההגדרות על התיקה לא בהכרח זהות והן לוקחות קדימות.

hedidit

New member
כן

נכסנתי אצל כל המשתמשים, סה"כ 50 בערך בחברה... וכולם מוגדרים כמו שציינתי מקודם, כמו כן דאגתי לתת לכל תקייה בנפרד הרשאות מלאות למשתמש המיוחס לה.

antidot

New member
שאלה לי

אתה עובד עם Exchange ? אם כן, למה אתה צריך archiving ?

hedidit

New member
שחזור

כיון שהמערכת שודרגה ל-Exchange, עד המעבר העובדים קיבלו את המייל שלהם דרך outlook express ב-pop3 משרת חיצוני. ועכשיו לאחר שהעברתי להם את כל המיילים לתצורה החדשה יש צורך בגיבוי של כל החומר בצד המשתמש, כלומר למרות שיש לכל משתמש תיבה חדשה הם לא מעט משתמשים בתכתובות ישנות שלהם, לכן חשוב שהחומר ישב בארכיון ולא רק על קלטות הגיבוי של החברה.

antidot

New member
עדיין לא מבין

מהניסיון שלי אני יכול להגיד שאין דבר כזה "גיבוי בצד המשתמש" שאפשר לסמוך עליו. מה הסיבה לכך שלא בוצע import של אותם קבצי PST לתיבה של המשתמש בשרת Exchange (שאמור להיות מגובה) ? לידע כללי: מידע בקבצי PST תופס בממוצע בין 30 ל40 אחוז יותר נפח מאשר אותו מידע בIS של Exchange.

hedidit

New member
תשובה

סליחה לא הבהרתי את עצמי כמו שצריך, כל קבצי ה - pst נמצאים על השרת, המטרה היא שלמשתמש תהיה היכולת לצפות בכל המיילים הישנים שלו עד חודשיים אחורה דרך הארכיון, כלומר כל מה שמגיע מהיום מגיע לתיבה החדשה אך כיוון שישנם משתמשים עם אלפי מיילים ישנים, התעורר הצורך שתהיה להם יכולת לאחזר אותם עד חודשיים אחורה כשהם עובדים על ה- outlook שלהם. כמובן שהגיבוי שנעשה הוא על גביי קלטות גיבוי ומתבצע ע"י מנהל הרשת של החברה, המשתשמשים לא מודעים לארכיון האוטומטי שמופעל אצלהם מה שהם כן יודעים זה שאם הם רוצים לחפש מייל ישן שלהם שלא נמצא בתיבה הרגילה הם יכולים לאתר אותו בארכיון. מקווה שעכשיו זה קצת יותר ברור... בכל מקרה מה שקורה בשורה התחתונה, המיילים לא מתווספים לארכיון כאשר האופציה מופעלת גם בצורה ידנית וגם בצורה אוטומטית. אין הודעה של שגיאה, למעשה אין שום הודעה מצד ה-outlook הוא פשוט נשאר ריק.

antidot

New member
2 אפשרויות

1) אני לא מבין את ההיגיון שבגישה הנ"ל 2) אני לא מסביר את עצמי מספיק טוב. לגבי המקרה השני: אתה בכל מקרה מגבה את המיילים בארכיון של כל משתמש. למה לא לעשות import של הארכיון חזרה לexchange ? למה אתה צריך PST-ים ? למה להוסיף נקודת כשל מיותרת ? אז מה אם יש להם אלפי מיילים ? איך שאני רואה את זה, עדיף לתת quota של 300Mb בשרת Exchange (אני יוצא מנקודת הנחה של Exchange Standard Edition שהstore שלו מוגבל ל16Gb ושיש לך כ150 משתמשים) מאשר 100Mb בExchange ועוד 300Mb בדיסק של השרת (עם יכולת גיבוי מוטלת בספק - יש לך open files client ? )

hedidit

New member
הסבר

1. הארכיון לא יושב על ההארד-דיסק המקומי של כל משתמש. 2. לכל משתמש יש קובץ pst אחד והוא יושב על השרת בלבד. 3. הם עובדים על terminal server לא על כל אחד על המחשב שלו מקומית. 4. סליחה על הבורות אבל אם לא יהיה להם קובץ pst איך אתה רוצה שתהיה יכולת לגבות את המיילים שלהם? נ.ב זה אכן Exchange Standard Edition כבר ציינתי זאת למיטב זכרוני.

antidot

New member
------>

כנראה שאתה לא מבין אותי... "לכל משתמש יש קובץ pst אחד והוא יושב על השרת בלבד" ===> אתה משתמש בנפח דיסק של השרת. עומדים לרשותך 16Gb של Information Store של Exchange. מה הסיבה לשמירת הדואר מחוץ לExchange ? למה להוציא מיילים מהתיבה בExchange ולשים בPST ? רוצה כמה סיבות למה PST זה רע ? בבקשה: http://www.exchangefaq.org/faq/Exchange-5.5/Why-PST-=-BAD-/sectionID/1013 במקום לגבות PST של כל משתמש, תשאיר את הדואר בExchange ותדאג לגבות את הExchange.

hedidit

New member
נפח

כיוון שכבר עכשיו נפח המיילים שלהם הוא 10 ג'יגה מה יהיה בעוד חצי שנה? מעבר לזה שב-2003 קבצי ה-PST תומכים עד ל-20GB כל אחד

ezaton

New member
נפח הדואר שלך כולל חזרות

כלומר, הודעה אחת שנשלחה לכמה משתמשים תגרור הכפלה בנפח שלה. לדוגמא - אם שלחתי סרטון של חצי מגה לעשרה משתמשים, הנפח הנדרש יהיה 5 מגה (בהתעלם מהתרגום ל- mime, וכל מה שכרוך בזה). בשרת exchange, הנפח ישאר חצי מגה, כי זה DB חכם (למדי) שמיצר לינק פנימי, במקום לשמור את הקובץ כמה פעמים. הכלל הזה גורר ירידה משמעותית בנפחים בשימוש אצלך, אם תחזיק את זה עם שרת exchange. כמובן שבגרסת ה- enterprise, אתה לא מוגבל ל- 16 ג'יגה באופן אבסולוטי, אלא רק ב- DB יחיד (ואתה יכול ליצר חמישה כאלו). אני מניח שזה עונה לך על השאלה, כמו גם יחסוך לך נפח עכשווי ועתידי.

למעלה