עזרה דחופה!!!

עזרה דחופה!!!

ביום חמישי כידוע, אני מתחילה לעבוד חצי משרה ומצאתי גן לתמיר בן השנה ושלושה בגן יש כעקרון 6 ילדים ותמיר ה7. הוא היה שם היום לשעה ולא הפסיק לבכות, וכמובן שאני איתו. אני חושבת שהוא לא מספיק בוגר ולדעתי צריך מטפלת יותר צמודה. מה אתם אומרים?, לחפש מטפלת או להישאר עם הבכי?ספרו לי קצת על הסתגלות הקטנים שלכם לגן, כמה זמן לקח?, האם הם מסתגלים או ממשיכים לבכות ועוד דברים שבא לכם כי אני מרגישה מ פ ו ר ק ת. תודה אורית

אוריתוש

הוא הילד הראשון, נכון? אוריתוש, נגבי לך ולו את הדמעות ותמשיכי. גיל שנה ושלושה חודשים הוא מספיק בוגר לגן. תמיר פשוט רגיל לאמא, ובצדק ויש ילדים שמגיבים כך אבל זה יעבור לו. נסי להיפרד ממנו כל יום אחרי קצת פחות זמן מהיום הקודם. יום אחד הישארי איתו שלוש שעות. ביום הבא לכי אחרי שעתיים וביום שלאחריו אחרי שעה. אחרי זה עזבי לגמרי. אל תיכנעי לבכי, תני לו סוכריה על מקל, או משהו אחר שאת מרגישה שהוא ירגיש קרוב אלייך אם יהיה לו. כמו דובי, או משהו שהוא מאוד קשור אליו. הגננת תסתדר. זה חממתי למדי, גן עם 7 ילדים, זה באמת בסדר. הוא יתרגל. יש ילדים שבוכים שבוע או שבועיים אבל לאט לאט הוא יראה שהדפוס קבוע ואת תמיד חוזרת ולוקחת אותו. בכל פעם שאת באה בצהריים, תגידי לו: " היי תמירי, איך היה לך היום? אמא התגעגעה אליך ועכשיו באתי לקחת אותך אחרי שגמרת לשחק עם החברים." אבל אל תשדרי לו טראומה. הם קולטים את זה. אל תעיזי ליילל לידו ואל תהיי מגוננת מדי, הוא ישחק לידיים של זה. ואורית, אל תדאגי. הוא בוגר מספיק למשפחתון כזה. באמת. מחזקת אותך, כי עברתי כבר שני בכיינים וזה נגמר. הם לא נשארו בחרדת נטישה. נשיקות, יעל

יעלוש קודם כל , תודה

איזה מזל שאתם פה. אני בטוחה שתמיר יתרגל ויהיה בסדר ושזה רק עניין של זמן,אבל הבעייה העיקרית היא שאני מתחילה ביום ה', ואם עד אז הוא יבכה??? מה אני אצא מהעבודה ביום הראשון? לא בטוח שיהיה לי סידור לקחת אותו. מקווה שיהיה בסדר. תודה שוב אורית

אוריתי, את לא תצאי מהעבודה

ביום הראשון שלך. אף ילד לא בכה שש שעות בגן. בחיים לא. הם בוכים חצי שעה, שעה, מקסימום שעה וחצי וזהו. זה נגמר. תשאירי לו משהו שהוא אוהב ואל תתקשרי לשם. בשום אופן. רק תשאירי להם את הטלפון שלך והם יתקשרו אם יהיה צורך דחוף. אם תתקשרי, תתפתי לצאת ולראות אותו. עזבי. תתרכזי בעבודה. אני משוכנעת שזה חבלי קליטה נורמליים לגמרי. אורית, באמת, מניסיון, זה קורע לב, אני יודעת. אבל אם לא תהרגי את זה כשזה "קטן" את תשבי בגן עד סוף השנה. אז בחייאת, קצת להירגע. יהיה בסדר. אני מבטיחה לך.

טל מותק. שורץ באמבטיה

לא רוצה לצאת. הוא עושה אמבטיית קצף ארוכה מס' 2 כבר היום. בשביל כל הזמן הזה שהוא לא יכול היה לעשות. תודה, עידית. נשיקות, יעל

ומה קורה עכשיו?

לכולם קשה בימים הראשונים. עם תותוש הלך קל יחסית אבל הגדול שלי בכה המון בימים הראשונים ואחרי שבוע היה כבר מאושר שם. צריך לתת לזה זמן.

למעלה