עזרה דחופה

tommyq

New member
עזרה דחופה

שלום לאסתר ולכולן. אשתי ילדה לפני שבועיים בן ראשון ב"ליס" ועברה את הדרכת ההנקה של אסתר. הלידה היתה קיסרית, ולמעט הלילה הראשון, היא מניקה את בננו מאז. הוא נולד במשקל 3,740 אבל השתחרר מבית החולים 3390. אתמול היינו בטיפת חלב והילד עלה ל-3560. הוא ארוך (54 ס"מ - אחוזון 90) אבל שוקל מעט מידי יחסית לגבהו. האחות בטיפת חלב לא מודאגת, ביקשה לשקול אותו מחדש בעוד 4 ימים. העניין הוא שהיום למשל, אשתי הניקה את הילד מ-12 בצהריים עד 11 בלילה כמעט ברצף. הוא כל הזמן צמוד לציצי. כשמרחיקים אותו הוא מתחיל לבכות ונראה שרוב הזמן הוא יונק ושלזוגתי יש חלב. קשה לו להירדם. עכשיו למשל הסתובבתי איתו בבית שעה, מיד אחרי שאכל. הוא סרב להירדם בעריסה (אתנו בחדר) וממש התפתל לי בין הידיים. לא נראה לי שהיה רעב, ותנוחה על הבטן קצת הקלה עליו. בסוף זה נגמר ב-1 מ"ל של אקמולי שהרגיע אותו. הילד מרטיב ומלכלך לפחות שישה חתולים ביום ונראה לא רע בכלל. העניין פשוט גומר את אשתי. נראה שהוא אף פעם לא גומר לאכול, גם אם מחליפים צד אחרי 10 דקות. אני גם מודאג מכך שהוא לא עולה במשקל עד כדי כך שכבר הכנתי מים רתוחים עבור סימילק שאתן לו אם עדיין לא יהיה רגוע הלילה. אנחנו חייבית איזה עצה או רעיון חדש כי נראה לי שאשתי עומדת להישבר. תודה.

הייתי מציעה שתפגשו עם יועצת הנקה

מוסמכת בהקדם האפשרי. כל מה שאתה מספר עלול להצביע על כך שהתינוק אינו יונק ביעילות. לפי החיתולים המלאים הוא אמנם מצליח להוציא חלב, אבל זה לוקח לו שעות ארוכות (אולי בגלל חוסר היעילות), וזה לא מספיק כדי שיעלה במשקל בצורה טובה. כמובן חשוב לברר שהוא בריא, ואין בעיה רפואית שמפריעה לו. חשוב לברר את נושא ההנקה בההקדם, כי ככל שהזמן עובר ייצור החלב יורד, התינוק לא נהנה מחלב בכמות המתאימה, ואשתך מתעייפת. יועצת הנקה תוכל לבדוק מה בדיוק קורה בעת ההנקה, ולהציע דרכים להתגבר על הבעיה. כיתבו לאסתר היכן אתם מתגוררים, והיא תוכל להפנות אתכם ליועצת הנקה באזורכם. בהצלחה! ד"ר ליבוביץ מנהלת המרכז הרפואי להנקה, אודים (כרגע בשנת שבתון בחו"ל)

The baby is not latching well

He is not getting the milk because he is not taking as much of the hila under the nipple as possible. YOu need a yoetset hanaka as soon as possible. Until then, your wife should pump her milk and give it to the baby.......that will save her milk supply and the baby wil get her milk. YOu will need a good breast pump to help her get the milk out. If you tell me where you live, I will refer you to a yoetset hanaka IBCLC in your area.​

דיאנה1

New member
תרגום: התינוק לא נצמד כמו שצריך

הוא לא מקבל מספיק חלב משום שהוא לא לוקח כמה שיותר מההילה שמתחת לפטמה ככל האפשר. אתם צריכים יועצת הנקה מוקדם ככל האפשר. עד אז, אשתך צריכה לשאוב את החלב שלה ולתת אותו לתינוק... זה ישמר את אספקת החלב שלה והתינוק יקבל חלב. תצטרכו משאבה טובה כדי לעזור לה להוציא את החלב. אם תאמרו לי היכן אתם גרים, אפנה אותכם ליועצת הנקה מוסמכת IBCLC באזורכם.

tommyq

New member
תודה ושאלה

תודה לשתיכן על התשובה המהירה! אנחנו גרים ברמת השרון ונשמח לקבל המלצה. עוד שאלה קטנה - אם נשאב ונאכיל אותו בבקבוק, ךא נפגע לו ביניקה עוד יותר? ושוב תודה.

The baby has to eat!!

First of all, he has to eat, and if he cant get milk from the breast, then he will have to get it another way. YOu can feed him from a spoon until you get help from a yoetset hanaka. I would suggest that you call doris: 03 7394537......she is home now becuase I just spoke to her. let us know what happens!!​

לאה_מ

New member
תרגום: התינוק חייב לאכול!!

קודם כל הוא חייב לאכול, ואם הוא לא יכול להוציא חלב מהשד, הוא צריך לקבל אותו בדרך אחרת. אתם יכולים להאכיל אותו בכפית עד שתקבלו עזרה מיועצת הנקה. אני מציעה שתתקשרו לדוריס 7394537 03....... היא בבית עכשיו כי רק עכשיו שוחחתי איתה. תעדכנו אותנו!!

למעלה