עזרה דחופה

rubik

New member
עזרה דחופה

אהלן לכולם, אני מחפש לקנות אופנוע במסגרת תקציב של כ- 50000 ש"ח ופשוט לא מצליח להבין מה אני רוצה עד היום רכבתי על- GS500 ER-5 CBR600 (וחוץ מה-CBR שהיה מדהים לא נהנתי משני הכלים האחרים) נכון להיום אני מתלבט בין מס' כלים 1. KLE 500 - אופנוע מדהים 2. YAMAHA T-max 3. HONDA טראנסלופ 4. Yamaha TDM 850 הבעיה היא שמצד אחד אני רוצה עבירות (לא להיות מוגבל בסוג השטח עליו אני נוסע, טיולים וכו') ומצד שני לאחר שנים של נסיעה בכלים ספורטיבים פשוט נשבר לי הגב ופתאום הנוחות הפכה להיות לחלק מאוד מאוד משמעותי בבחירת האופנוע הבא שלי עוד פרט נוסף רוב הנסיעות שלי הם באזור גוש דן למעט טיולים בסופי שבוע אז אנשים יקרים וחכמים HELP !!!! מה לעשות?????

fazer

New member
אתה לא רוצה להיות מוגבל לכביש...

אבל כל הכלים שציינת הם אופנועי כביש מעולים ואופנועי שטח קטנים מאוד - אם בכלל. מבין הכלים שציינת, ה TMAX הוא בכלל קטנוע, כך שאתה צריך לשקול האם אתה רוצה קטנוע - אומנם קטנוע על, חצי אופנוע אפילו, אבל בכל זאת קטנוע. מעבר לכך, הכלים האלו שייכים לקבוצות אחרות הן מבחינת מחיר (למיטב זכרוני) אלא אם אתה משחק עם שנתונים. לדעתי אתה צריך לשבת ולחשוב מה באמת אתה מצפה מהאופנוע שלך שיעשה. לא רכבתי על אף אחד מהקנדידטים באופן אישי, אולם תחושת הבטן שלי אם קלעתי נכון לשימוש שאתה רוצה מדברת על הTDM: מהיר, זריז, יפה יחסית (לפחות בעיני), ויתן לך גם יכולת תיור נעימה וגם יכולת יומיומית נחמדה. ה KLE שייך לקבוצה נמוכה יותר, הטראנסאלפ נראה לי גדול מדי (אם כי אולי זה אני) וה TMAX הוא כאמור קטנוע שלחלוטין לא יתן לך את היכולת של שאר הכלים - אבל יתן את הפראקטיות של קטנוע. מקוה שלא עשיתי לך עוד קצת בלאגן.
Fazer

ספייק ®

New member
מסכים עם דעתו של הפייזר ../images/Emo45.gif

לגבי ה-TDM. וזה ממש לא בגלל שאני מוכר אחד כזה, אלא זה באמת פשוט אופנוע מדהים לדעתי. יודע מה, צ'מע סיפור קטן מהזמן שעוד רכבתי עליו ביומיום: חלק מחברי הפורום עוד זוכרים הטיול שארגנתי לצפון בחוה"מ סוכות של שנה שעברה, נדמה לי שה-TDM היה עוד בהרצה אז. בכולופן בסוף הטיול "חתכתי" לבית הוריי בגולן לבלות שם את שארית החג תוך כוונה לחזור לירושלים במוצאי "שמחת תורה". כיון שזו היתה לי הפעם הראשונה בה התכוונתי לרכב בפעם אחת לטווח כה גדול (גולן --> ירושלים) ועוד בלילה, האמת היא שקצת חששתי. לכן הכנתי מראש בדעתי 4 מקומות עצירה בדרך, לכוס קפה, להתרעננות ולשחרור שרירי הגוף הקפואים במהלך רכיבה כה ארוכה. במוצאי החג יצאתי לדרכי, נסיעה מנהלתית רגועה לא עובר את ה-140 קמ"ש גג, בפיתולים ובכבישים הלא-מוכרים גם חצי מזה, בלי שום בושה. נסעתי דרך יבנאל למי שמכיר לכוון כביש החוף ומשם דרומה לירושלים. "תחנת" עצירה ראשונה, אני מגיע ונכנס לתחנת הדלק, אומר לעצמי "רגע רגע, אני בכלל לא עייף, הגוף מרגיש נוח ורענן, יאללה בוא נמשיך ונעצור בתחנה הבאה". איך שאני ככה אפילו לא מוריד רגל, מסתובב ויוצא חזרה לדרך. תחנה שניה, אותו סיפור בדיוק, פשוט לא הרגשתי שום מאמץ ברכיבה, הגוף רגוע, נינוח, יושב כמו על כורסא, רק תן בגז וסע, אז נסעתי ...
תחנה שלישית ורביעית אותו סיפור בדיוק, פשוט לא רוצה לעצור כדי להפסיק את התענוג! בסוף הגעתי בשלום לירושלים, הביתה, יורד מהאופנוע ו ... "מה? זהו נגמר?" אני אומר לעצמי, "ממש לא הרגשתי"
כן כן, כמעט 3 שעות של רכיבה בכיף על ה-TDM ללא כל עצירות וזה היה פשוט תענוג! אז נכון שזמינות הכוח היא קצת פחות ביחס לארבעה צילינדרים, אחרי הכול זהו טווין, וזאת גם הסיבה שהחלפתי לפייזר, אבל מן הפח אל הפחת ... כרגע עליי למכור את שניהם. בעסה. תאמין לי שאם היתה לי אפשרות להשאיר אחד מהם אצלי, ללא ספק הייתי בוחר ב-TDM ספייק.

rubik

New member
ספייק פייזר, תודה על התגובה

יש לכם מושג בקשר לנוחות יכולות וכו' של ה- KLE?

ספייק ®

New member
בוא נגיד ש ...

... KLE הוא כמו TDM קטן, רק יעיל יותר בעיר וסביבותיה. ו ... כן, לפני ה-TDM היה לי KLE
ספייק.

pixiER

New member
../images/Emo124.gifגיZמו../images/Emo70.gif

דבר איתו - שגריר KLE בישראל... וגם ל gilgili יש איזה אחד...

C O L T

New member
גם לי היה פעם KLE

לא היה ממש נוח, כאבי הגב תמיד היו. נסע כל יום אשקלון-ב"ש, או אשקלון-גלילות, משהו כמו שנתיים. בפקקים לכיוון גלילות היה טוב, אבל בכביש המהיר והפתוח, היה נוח פחות. אמנם לשלי היו מתלים קשיחים בהרבה מהמקורי, לצורך התנהגות משופרת, במיוחד בפניות, ובגלל שאני לא בדיוק קל משקל. מה שכן - היה אמין, בצורה מושלמת, ועמד במשימה בכבוד, כולל נסיעה בתנאי מזג אוויר קשה. אם לא התאונה הגדולה שהרגה אותו - הייתי נוסע איתו עד היום, כנראה. המנוע עובד קשה במהירויות לא חוקיות, וצריכת הדלק עולה בהתאם. ברגוע (יחסית) הייתי מצליח לעשות משהו כמו 17 ק"ם לליטר, אם לוחצים - 15 ק"ם לליטר בלבד. שוב - זה קצת מעל הצריכה הממוצעת, כנראה שילוב של יד כבדה על הגז, רוכב גדול ומהירות מופרזת. סך הכל אתה צריך לעשות חישוב על הדרישות והשימוש שלך לאופנוע, ואז להחליט, בינתיים הרשימה שלך מאוד מפוזרת, נקווה שהפורום יעזור לך לגבש משהו.

*Trinity*

New member
ספייק מאמי

מה קרה?? מה אתה קונה עכשיו?? או שהפעם ההי-טק שבר אותך ואתה יורד על ארבע??

ספייק ®

New member
כפרה, יש לי כבר ../images/Emo9.gif

את לא קוראת את כל ההודעות בפורום? יש לי עכשיו 50 סמ"ק עירוני ... איפה הפרגון איפה?
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/archive/Viewmsg.asp?id=8&msgid=14261279&place=47

*Trinity*

New member
מזל"ט!! ../images/Emo140.gif

קשה לעקוב אחריך... דרך אגב ה-TDM יפיפה!!!

rubik

New member
../images/Emo163.gifהצלחת לבלבל אותי יותר....

הבעיה היא שבמסגרת התקציב 50K ש"ח (אם אני חוזר לרשימה המוצהרת) אז: 1. KLE - ניתן לקנות חדש 2. T-max - ניתן לקנות חדש 3. טראנסלאפ - רק שנת 2000 4. TDM 850 - רק שנת 1998-1999 אמת היא שמשום מה אני מצליח לסבך את עצמי יותא ויותא ככל שאני חושב על זה. ניסיון ממשי היה לי רק עם ה- KLE שפשוט היה לי כיף לרכב עליו (השינוי היה מדהים מישיבה ספורטיבית CBR לישיבה זקופה KLE) לגבי יתר הכלים חוץ ממבחני דרך שקראתי לא היה לי העונג אפילו לשבת עליהם. רוב השימוש שלי באחד מהכלים האלו יהיה בעיר ולא בשטח חוץ מסופי שבוע שגם שם אני מאמין שאני לא אכנס ברכיבה פראית אל עבר הדיונות של אשדוד (או שאולי כן
) הסיבה שאני חושב על כלי מסוג זה ולא על אופנוע ספורט נוסף הוא בגלל תשתית הכבישים "המחורבנת" בלשון המעטה במדינתנו הקטנטונת (אני בטוח שכל נהגי אופנועי הספורט במדינת ישראל יסכימו איתי) אין חוויה משכרת יותר מאשר לזמזם לעצמך איזה שיר עליז בתוך הקסדה כשלפתע בור,חתך,שיבוש וכו' בכביש יזכירו לך ששוב צריכים להחליף את הבלם והקפיצים באופנוע. לגבי ה-T-MAX הקטנוע הזה הוא פשוט אופנוע לכל דבר תאוצה מדהימה נוחות מעולה וסאונד של אופנוע, הסיבה שהוא חלק משיקוליי היא כי בסה"כ הוא קטנוע חזק מאוד עם נוחות ופינוקים שיכול מאוד להיות שיתאימו לישבני המגובס (זכר מאופנועי הספורט)

yakerson

New member
יש לי פתרון בשבילך!

אתה נשמע לי די נלהב לגבי ה- T-max, אז בוא ואציע לך משהו יותר מפתה. אני מוכר את הבורגמן 650 שלי בנסיבות מצערות, אם תלחיץ אותי קצת
אולי נוכל לסגור ענין ולהשאר עדיין במסגרת התקציב שלך. אין מה להשוות בין הכלים! הבורגמן חזק יותר, מהיר יותר, יציב יותר, נוח יותר, משוכלל הרבה יותר וזה רק על קצה המזלג. השלדה מתוכננת כמו באופנוע כביש וזה מאוד מורגש ברכיבה קצת יותר "אגרסיבית" (ראיתי כבר 190 על השעון בירידה עם קצת רוח גבית
). ותחשוב שהכלי נועל צמיג אחורי ברוחב 160! זה בדיוק מה שהיה לך ב- CBR, אז להוריד ברך אמנם קצת מסורבל אבל לשפשף את הפלסטיקים אתה יכול בשקט. עשיתי איתו את כביש הפיתולים בדרך לירושלים ונהנתי מכל רגע. על השעון אתה תראה 4000 ומשהו ק"מ ואני לא אתחיל לפרק לך את האזעקה של דיפנדר שעלתה לי איזה 2000 ומשהו שקל. אז אם נדלקת על הרעיון צור איתי קשר. 054-446699 רדי

gray

New member
תראה תשמע

לא הKLE ןלא הטרנסאלפ נועדו להסתער על דיונות, מקסימום שבילים מעצ ומדרכות, אני מניח שבמקרה שלך בעיקר מעצ, בכל מקרה טרנסאלפ יעמוד בכל משימה שתציב בפניו כל עוד לא מדובר במרוצי כביש או שטח הוא נוח מאוד סוחב מצויין ואמין, המיתלים שלו יעלימו את כל תחלואי מעצ ויחסכו הכי הרבה ביקורים אצל הכירופרקט.

גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום אופנועים במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!

תחשוב על זה!!!!

אם לאחר כל החשיבה תתעניין דווקא ב- TDM אז שמע לי! יש TDM מדהים משופר ואכותי ביותר ניתקלתי בו שבוע שעבר אצל יוני אופנועים בירושליים. גם אם לא תתעניין באופנוע הספציפי הזה, עדיין ממליץ לך וגם לכולם ללכת ולראות את האופנוע הזה !

ספייק ®

New member
היי../images/Emo70.gif אתה מדבר על ה-TDM שלי?../images/Emo9.gif

המופיע בתמונה ... ספייק.

ספייק ®

New member
תודה ../images/Emo24.gif../images/Emo39.gif

ומעניין מי זה הרוכב בשחור? "נתקלנו" פעם אחד בשני? ספייק.

למעלה