עזרה דחופה! /=

olivertwist26

New member
עזרה דחופה! /=

שלום,

יש לי חבר שיש לו קושי לעמוד הרבה או להרים דברים כבדים. הוא בן 23, לפני לימודים, גר בנהריה והסביבה והוא מתקשה במציאת עבודה.
אני נורא רוצה לעזור לו, אבל אני לא מצליח לחשוב על עבודה שבה הוא יוכל להשתלב, כמלצר למשל הוא לא יכול בגלל שקשה לו לעמוד הרבה.
חשוב לציין שהוא לא בעל נכות כלשהי, הוא נראה ומתנהג רגיל לחלוטין.
הוא גם לא מסתדר עם מענה טלפוני..
למשל יצא לו לעבוד בשירות לקוחות של הבנק, כאשר הוא יושב ופונים אליו אנשים אבל העבודה ההיא הייתה זמנית.
הוא רוצה להתחיל ללמוד אבל אין לו כסף, ביטוח לאומי לא מוכנים לעזור, והבעיה הרפואית שלו מונעת ממנו לעבוד בהרבה סוגי עבודה.
הוא ממש תקוע בחיים........ /=

השאלה שלי היא איזה סוגי עבודה הוא יכול לחפש ואיפה? מישהו יכול לתת כמה רעיונות לתחומי עבודה רלוונטיים?
ממש תודה לעוזרים!

beky1

New member
יש כמה ערוצים

לפנות ללשכת התעסוקה ולברר האם הוא זכאי לקורס של הכשרה מקצועית דרך הלשכה , בשביל זה עליו לפנות לפקיד אליו הוא משויך לבקש פגישה עם יועצת הקורסים שבלשכה המקומית.
לפנות למערכות או עמותות אשר ייעודן הוא לעזור לאנשים עם מוגבלות למצוא עבודה.
לגבי משרות אפשריות , מה שעולה לי לראש היא עבודה בהזנת נתונים, סריקת מסמכים, מיון דואר וכד'.
נסו לחפש בגוגל משרות בתחום, בנוסף נסו למצוא נושא שהבחור יכול ללמוד בלימוד עצמי באמצעות קורסים וחומרים בקיימים ברשת.
בהצלחה וחג שמח.

PinkyRaSta

New member
כמה רעיונות-

עבודת קלדנות
משרת אדמיניסטרציה במשרד עו"ד
ובכללי- כל פקיד שלא צריך יותר מדיי לענות לטלפונים- רק אולי לרשום תזכורות וכאלה
משלוחים (של פרחים, חבילות שי, שוקולדים), רוב הזמן הוא בנסיעה ברכב
קופאי
נציג מכירות פרונטלי (לא טלפוני)- כמעט בכל מקום מחפשים באופן קבוע (יס, הוט, פלאפון, סלקום, אורנג'.. ועוד ועוד)

בהצלחה!
סחטיין על הדאגה!

KFIRB

New member
מחלקת שיקום מקצועי בבטל"א

אם עובדת השיקום מתרשמת כי אין פוטנציאל לשיקום היא מנמקת את זה, אין דבר כזה "לא רוצים לעזור". אלא אם אחוזי הנכות שלו נמוכים מ20% ואז הבעיה שלו אינה בעיה שמצריכה התאמות מיוחדות והוא יכול לעסוק לפי המלצות רופא תעסוקתי שיבדוק אותו בלשכת התעסוקה או בביטוח הלאומי.

אם יש לו מגבלות המקנות לו 20% נכות, יש לפנות למח' נכות כללית , לתבוע שוב נכות ולערער בעת הצורך ומשם במידה ונקבעו לו 20% נכות לפנות למחלקת שיקום.

עובדת שיקום יכולה להעריך למה הוא מתאים, לעתים הלשכה או מחלקת שיקום יפנו אותו לאבחון תעסוקתי , אך המוטיבציה בשני הערוצים היא קריטית!!!. עובדי שיקום טובים הופכים את הירח בשביל המשתקמים שלהם, הפחות טובים ילכו על הפתרון הקל, אבל ללא מוטיבציה שום עובד שיקום לא יתאמץ למענו, מחלקת שיקום לא מעניקה עבודות, אלא כלי שיקום כגון הכשרות, מרכזי שיקום, הפניות לחברות ועמותות העוסקות בהשמה לבעלי מוגבלויות, השירותים שיש למערכת השיקום בבטל"א היא רחבה, רק שכדי לקבל אותה צריך 20% נכות. אחרת הוא מתאים לכל עבודה לפי הגבלות הרופא התעסוקתי .

אם יש לבעיה מרכיב נוירולוגי או קוגניטיבי או רגשי יש לפנות לועדת נכות כללית עם המסמכים הנדרשים,[פסיכיאטר, נוירולוג, מרפא בעיסוק], לרוב המוסד יפנה אותו להערכה פסיכודיאגנוסטית מלאה הכוללת בה הערכת תפקודים קוגניטיבים ורגשיים. הועדה מתחשבת בקביעת אחוזי הנכות במסמכים והאבחונים הרלוונטים.

שוב ללא הבנה מעמיקה של המגבלה (להבדיל ממחלה או ליקוי רפואי) הפונקציונאלית (מה הוא לא יכול לעשות ולמה), לא אוכל לתת לך ייעוץ נוסף, כי גם פנייה לחברות השמה ייעודיות היא מצריכה הפנייה של גורם מוסמך, בטל"א, רווחה או משרד הבריאות או תשלום פרטי של כמה מאות שקלים בחודש.

למעלה