עזרה דחופה!

עזרה דחופה!

יש לי חברה שההורים שלה זרקו אותה מהבית (היא ילדה טובה, ההורים שלה מתוסבכים...) יותר נכון אמא שלה. הסיבה הייתה שאמא שלה מעדיפה לחיות עם אבא (חורג) של חברה שלי מאשר איתה. בכל אופן, אני חייבת לעזור לה ולדאוג לה לסידור קבוע שהיא תוכל לגור איפשהו. אנחנו לומדות בפנמייה וחוזרות הבייתה כל שבוע/שבועיים ובחגים. לי אין בעייה שהיא תגור אצלי כמה זמן, אבל היא חייבת משפחה. כל ילד חייב מסגרת כלשהי ולצערי לה אין את זה. אז אם מישהו יכול להפנות אותי לאיזשהו גורם שיעזור לי אני אודה לכם מאוד כי זה ממש חשוב ודחוף! תודה, מיקי

nutmeg

New member
המחלקה לשירותים חברתיים

באזור מגוריה. בדרך כלל זה בעיריה או במועצה... תלוי איפה גרים. יש מסגרות ויש משפחות אומנות רק צריך לפנות. אני מבינה שהיא עדיין קטינה? כי אם כן, אמא שלה בצרות.

מצג שוא

New member
היי מיקי

סיפור עצוב את מספרת לנו בצהרי יום משעמם זה. את יכולה להפנות את החברה שלך לעובדת הסוציאלית באיזור המגורים של החברה שלך. את יכולה להמצא את העובדות האלה בלשכות הרווחה בעיריה. אין אצלכם בפנימיה יועצות או עובדות סוציאליות? אם בית? מנהל/ת הפנימיה???? חוץ מזה תמיד יש את המועצה לשלום הילד - הם בטח ידעו לאן להפנות. מצ"ב האתר שלהם http://www.site-effect.co.il/shlom/

בטח שיש

עובדות סוציאליות וכל האנשים האלה... אבל רק עוד שבועיים אנחנו חוזרים לשם... זו לא פנימייה של ילדים עם בעיות (אין לי משהו נגד זה) ואני צריכה פתרון עכשיו...... בכל אופן תודה על העצה. אני אבדוק את האתר של המוצה לשלום הילד.

אושר מ

New member
שתי התשובות לפני מצויינות

אז אני רק אוסיף שלא משנה מה יהיה איתה בסוף, שלא תאבד אתכם, החברים שלה. תישארו שם בשבילה ותראו לה שהיא תמיד יכולה לפנות אליכם. במיוחד אם היא אכן תשתלב במשפחה אומנות, זה דבר לא קל בכלל.

אין לכם אם/אב בית בפנימיה

שאיתו ניתן להיות בקשר רציף גם בתקופת החופש? מישהו מהנהלת הפנימיה? בלי קשר לכך, אני שמחה לשמוע שיש לה חברה כל כך טובה כמוך, ובמקביל עצובה מאוד לשמוע שיש הורים כאלה, שעד היום לא הבינו ששומדבר לעולם לא יהיה חשוב וקריטי כמו יחסיהם עם ילדיהם והאהבה שהם מעניקים/לא מעניקים להם בגיל צעיר ואף מבוגר מזה. לא רוצה לחשוב מה הייתי אומרת לאותה אם שהעדיפה לגור עם בן זוגה (שאני מאוד מקווה בשבילו שלא היתה לו יד בהחלטה, או אז היה גם הוא שומע ממני), מאשר לתת בית חם, שלא לדבר על יחס אנושי הוגן לבתה. ואף עוד לא התחלתי לדבר על שאר הדברים שהיא אמורה להעניק לה, חינם אין כסף, רק מהיותה האם היחידה בחיי בתה. (אפרוש לי לחבוט בכמה חתולי רחוב, ואשוב כשארגע).

אני מניח שההורים של הילדה ההיא

לא היו משהו מההתחלה, אחרת היא לא היתה גרה בפנימיה... לא מבין הורים כאלה, תהרגו אותי. יש לכם את הדבר הכי יקר בעולם, שתמיד יאהבו אותכם, יעריצו אותכם, ואתם ככה מזלזלים במתנה שקיבלתם (ושהחלטתם להביא לעולם ולגדל). אני רק מקווה שאחרי שהבעיה של איפה לגור תיפתר לילדה ההיא, היא תוכל גם למצוא מקום בלב לסלוח לאמא שלה, ולא לסחוב איתה כל השנים את ההרגשה הזאת של ילדה שנזרקה בגלל גבר שאמא שלה אהבה, יותר ממנה. אני מסופק אם אפשר לשכוח דבר כזה בכלל.

nutmeg

New member
אם לא שמת לב

גם מיקי באותה פנימיה ולא שמעתי שמשהו לא בסדר בבית. לא צריך לקפוץ למסקנות.

De-Panther

New member
פעם ראיתי סרט והיה שם מקרה כזה בסוף

הגיבורה נידונה לגזר דין מוות...(לא חשוב איזה סרט זה היה סתם סרט מגעיל אבל זה גרם לי לראות אחרת את כל העניין הזה) קודם כל אני רואה שיש לה חברות טובות שדואגות לה אני מבקש ממך ומשאר החברות שלה לדאוג לה כמה שאתן יכולות היא זקוקה לזה עכשיו בזמן כזה אם זה רק בזמן חופשות אז זה לא הכי גרוע אבל אני גם צריך לדעת בת כמה היא יש כלמיני מוסדות שנתנו שמות שלהן פה אבל לא אמרת בנות כמה אתן

בקשר לכמה תגובות כאן...

דבר ראשון, תודה לכולם על העצות והתמיכה (נקווה שתתנו עוד...). שנית, בפנימייה שלנו יש ילדים מכל הארץ ומכל מיני משפחות. זה לא אומר שאם לילד אחד יש בעיות בבית- לכולם יש. לי למשל, בלי עין רעה
, אין בעיות בבית, ההורים שלי לא גרושים והם מגדלים אותי יפה מאוד. באתי לפנימייה בגלל בית הספר שבו אני לומדת. בכל אופן, זה בקשר לעניין אחד. ולעניין השני- אנחנו בנות 16. נתנו לי את הכתובת של האתר של המועצה לשלום הילד, אבל הוא לא עולה לי.... אם תוכלו להפנות אותי לאתר אחר או לתת לי טלפונים- אני ממש אודה לכם.... תודה ענקית!!!
מיקי.

De-Panther

New member
מה שאני דואג זה להמשך הלימודים שלה.

רצוי שהיא תשקיע בהם הרבה כדי שיתנו לה גם מלגות ויתמכו בה כמה שאפשר מבחינה כספית בשביל הלימודים...

בקשר לזה אני...

לא דואגת כי היא בחורה עם ראש על הכתפיים והיא לומדת טוב. אם כבר מדברים על מלגות- מה התנאים לקבלתן? מתי מקבלים אותן? מי מקבל אותן? תודה, מיקי

De-Panther

New member
יש כלמיני סוגים לפי מה שאני יודע יש

מהצבא שמקבלים אחרי שמשתחררים לפי מה שאני יודע ויש גם אפשרות ללמוד על חשבון הצבא ואחרי זה לחתום קבע לכמה שנים ולעזור להם בתחום שלמדת אבל קשה להתקבל לזה וגם שכחתי בידיוק איך קוראים לזה אח שלי ניסה להתקבל אבל לא הצליח...

לגבי מלגות

זה בהחלט לא ההתמחות שלנו. לעומת זאת בפורום סטודנטים, כמדומני, תמצאי שלל אנשים שמן הסתם ידעו במה מדובר, ואף יכירו את הדרכים הטובות להשגת מימון כולל של הלימודים, כולל מחיה, אוטו ומנקה פעם בשבועיים. יש להם אפילו קישור חביב לאתר המלגות השלם, כך שתשובה לנ"ל בהחלט תמצאי שם.

אושר מ

New member
אהם. אנחנו מדברים פה על בחורה בגיל

העשרה. לא אחת שנמצאת בדרכה לאוניברסיטה.

להלן הטלפונים

המועצה הלאומית לשלום הילד 5639191-02 ברחוב מטודלה 20 ירושלים. (שם המנכ"ל הוא יצחק קדמן, אך סביר להניח שכל מי שיענה לכן יידע בדיוק איך לעזור). מצורפת בזאת גם רשימה של שלל ארגונים אחרים שאולי תוכל לבוא לך לעזר. (באדיבות פורום סהר-תמיכה לצעירים כאן בתפוז).

למעלה