עזרה דחופה

dvashshir

New member
עזרה דחופה

התגרשתי לפני כשלוש שנים בגרושים מכוערים יש לנו שני ילדים ילדה בת 8.5 וילד בן 5 יש לי בן זוג כבר שנתיים ומתוכם שנה אנחנו חיים יחד לבן זוגי יש ילדה בת 6. החיים יחד הם לא פשוטים מפני שהגרוש שלי מרעיל את הילדים נגדי ונגד בן זוגי וביתו (הגרוש שלי רואה את הילדים בשבוע אחד פעמיים בשבוע ובשבוע השני פעם בשבוע ושישי שבת) עלי לציין שמבחינת הילדים אני ובן זוגי מסונכרנים הוא והגרושה שלו מסתדרים מצוין גם אני והיא מסתדרות מצוין עבור הילדה ורואים זאת על הילדה.אבל הגרוש שלי עושה לנו את המוות ורואים זאת על הילדים,כשהם חוזרים מאבא שלהם הם מתנהגים לבן זוגי ואלי בצורה נוראית וזה כמובן מעורר קושי רב בזוגיות שלנו ,מפני שבן זוגי עושה מאמצים גדולים מאוד עבורם גם מבחינה כלכלית, למשל הילדה שלי הולכת לטיפול פסיכולוגי ובן זוגי עוזר לי לשלם עליו כמו כן חוגים שהילדים הולכים (הגרוש שלי משלם מעט מאוד מזונות והוצאות משותפות הוא לא משלם כלל כמובן) וכו'. אני מבינה שהגרוש שלי והמשפחה שלו מרעילים את הילדים גם הפסיכולוגית של הבת שלי רואה זאת ולכן הטיפול קשה שבעתיים, כי מה שמנסים לתקן הוא הורס (מיותר לציין שאבא שלה אפילו לא מעורב בטיפול בשום צורה על אף שהוא נתן את הסכמתו לטיפול כמובן)אני מאוד מתוסכלת מפני שאני מרגישה שאני יוצאת מגדרי עבור ילדיי ועושה עבורם הכל עד כדי כך שאני מוותרת על עצמי למענם ובתמורה הם מתנהגים אלי בצורה לא יפה,הם מדברים אלי לא יפה ,הם לא מקשיבים לי, הילדה שלי קרה אלי כשהיא רואה אותי היא מתחילה להתלונן על כל מני דברים, תמיד אני מרגישה שהיא לא מרוצה ,היא לא מחבקת אותי ומנשקת אותי ביוזמתה ,בשיחה האחרונה אצל הפסיכולוגית שלה העלתי את הנושא והיא ביקשה שנכין טבלה לגבי ההתנהגות שלה כלפיי כולל גם חיבוק ונשיקה כשהיא רואה אותי .ביום שישי האחרון (אתמול) רציתי לבדוק איך היא מקבלת את אבא שלה ,הוא הגיע יחד עם החברה שלו (הם 3 חודשים יחד) והרגשתי שהלב שלי נשבר הילדה שלי רצה וקפצה על אבא שלה חיבקה אותו נישקה אותו וכשהחברה שלו יצאה מהאוטו היא רצה אליה חיבקה אותה ונישקה אותה כנ"ל לגבי הבן שלי כמובן,למה עליו היא קופצת ואני צריכה לעשות לה טבלת נשיקות וחיבוקים?אני יושבת כל השבת לא יכולה להפסיק לבכות בן הזוג שלי מנסה להרגיע אותי ולומר לי שהם מפחדים לאבד את אבא שלהם ולכן הם מתנהגים כך ,האם זה נכון?כבר 3 שנים הסדרי הראייה מתנהלים כסידרם הם כבר רגילים ,כמו כן דיברנו על כל הנושא וגם לו זה כואב שהוא עושה עבורם והם מתנכרים לו ולבת שלו וכואב לו לראות שאני עושה עבורם כ"כ הרבה ואני לא מקבלת מהם בחזרה מה שמגיע לי,שאני אמא טובה אולי אפילו מדי טובה ,אבל מה זה מדי טובה? הם הילדים שלי,אני כ"כ מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות?מה אני עושה לא בסדר?הילדה של בן הזוג שלי מרעיפה עלי האהבה ואומרת שהיא רוצה שאבא שלה התחתן רק איתי,היא אף אומרת לילדה שלי לפעמים,למה את מנהגת כך לאמא שלך?את יודעת שזה לא נעים לה? אני מרגישה כ"כ חסרת אונים חשבתי אולי להפסיק את הטיפול של הילדה שלי ושאני אלך לטיפול כדי לדעת איך להתמודד עם המצב הזה אפילו עלו בי מחשבות לוותר על המשמורת,אני לא יודעת מה לעשות וזקוקה לעזרה.

גרא.

New member
dvashshir,אחד הקשיים בהתמודדות עם גירושין,הוא

מצב בו בני הזוג משתמשים בילדים בשביל לנגח האחד את השני.מצב כזה,הוא הורסני בעיקר לילדים המקבלים מסרים הפוכים,שלא לומר\ מוםרכים של הורה אחד כנגד השני.לאדם המסתכל מהצד,קשה,אולי בלתי אפשרי להכנס ביניהם,לחוות דעה,ומעבר לכך,גם לפשר.כפי שאת מציגה את המצב,וטוענת שהגרוש שלך מרעיל את הילדים,סביר להניח שזה מה עושה בדומה.כשהילדים בתווך מאד מבולבלים ונוקטים עמדה לכאורה כלפי ההורה המשכנע יותר.דבר נוסף שחשוב לציין,ילדי גירושין בדרך כלל לא משלימים באמת עם פרידת ההורים וחולמים בסתר ליבם על איחוד מחודש.הכנסת בן זוג לחיי האב או האם הגרושים,מסכנת או פוגעת בפנטזיות האלה,ויכולות להיות אחד הגורמים לעוינות או כעס ממוקד במיוחד בהורה שכבר מיסד במידה רבה קשר עם בן זוג חדש..לך יש קשר כזה כשנה,בעוד גרושך עדיין בשלבי יצירת קשר כזה.זו עלוה להיות סיבה ומניע לילדיך לכעוס עלייך מאד,במיחוד על רקע הדאגה והאהבה שהאב הביולוגי מרעיף עליהם.גרושך כנראה מבין או שאינו רוצה להבין שבהתנהגותו הוא פוגע כ\קודם כל בילדים ואחר כך בך במסגרת "חיסול חשבונות".אין דרך חוקית הידועה לי להכריח את האב לשנות \את התנהגותו.אפשר לבקש מהעו"ס שהיתה מעורבת בגירושין שלכם,לדבר איתו ולהסביר לו את הנזק במעשיו.אבל אין חוק לידיעתי היכול להכריח את האב או האם שלא להשמיץ את בני זוגם לשעבר..מה אפשר לעשות? כבר ציינתי לשתף ולבקש את העו"ס ההיא להתערב בנעשה.את יכולה במקביל או כדרך נוספת לחשוב על הצטרפות לקבוצת אמהות גרושות העוברות ברובן תהליכים דומה.מדובר על קבוצת תמיכה שגם תוכל להקנות לך חוסן,גם יכולות התמודדות,גם מסקנות מהתמודדויות דומות וכדומה.אין לי כתובת ש קבוצה ספציפית,גם משום שאזור מגורייך לא ידוע.אבל את יכולה למצוא במנוע החיפוש google.co.il,קבוצות כאלה שתוכלי להצטרף אליהן.עדיפה השתתפות כזו בעיני מאשר פנייה לטיפול אינדוידואלי. מה דעתך?

dvashshir

New member
ראשית אני רוצה להודות על תגובתך

שנית עלי לציין שילדים בגיליים כאלה אכן חושבים בסתר ליבם על החזרת המסגרת המשפחתית אצלי זה לא כך הילדים ראו אלימות מאוד קשה מצד הגרוש שלי הם ראו אלימות פיזית אלימות מילולית כלפיי ומה שהם לא ראו זאת אלימות מינית ,כך שאולי הם רואים בו את הצד החזק והשולט ואולי יש להם פחד ממנו ,על אף שלא נראה לי שהוא מכה את הילדים פיזית אבל בוודאי יש אלימות נפשית כי לא פעם עלו בשיחות עם הפסיכולוגית שהוא אומר לילדים שהם מסכנים שיש להם אמא כמוני והבן שלי אמר לבן זוגי שאבא שלו אמר שבפעם שהוא יראה אותו הוא יחנוק אותו, אלה הם מעט מהדברים שיוצאים,הפסיכולוגית מצידה אומרת שאי אפשר להתלונן על אלימות נפשית כי זה יהיה מילה שלהם מול המילה שלו ולצערה בארץ המשטרה בעייתית מאוד,אני מבחינתי חושבת שאני אראתי לילדיי שיש אפשרות לבחור ואני בחרתי לצאת ממעגל האלימות ולא נשארתי בגללם.אני מקווה שהם יגדלו הם יבינו והפחד הגדול ביותר שלי הוא שהרעל שהגרוש שלי מכניס להם לראש (שטיפת מוח) תהיה כ"כ חזקה ואני לא אוכל לעשות עם כל זה דבר! אני בהחלט אחפש קבוצה כזאת באזור מגוריי,אבל עדיין אני לא יודעת איך להתמודד ושהמניפולציות שלהם מתחילות הן כ"כ פוגעות בי עד כדי כך שלפעמים אני מתחילה לבכות.

שיר,את צודקת בדברייך שילדים מושפעים מההורה

החזק בעיניהם,שאצלכם כניראה זה הוא.גם עובדת היותו גבר אלים וקשה עורף בוודאי משפיעה עליהם,אם לא במודע ,אז בתת מודע,בכך שמבחינתם קיימת גם "סכנה" הגלומה באביהם מבחינתם,כך שעדיף להם לישר עימו קוו נגדך.ברור שמצבך לא פשוט,מה גם שאת מנסה לבנות זוגיות חדשה וחיובית. לי נראה שבדרכי נועם לא ייפתרו העניינים,והשתתפותך בקבוצה יתכן ותשפר את הרגשתך במובן של "צרת רבים חצי נחמה..." ,אך מעשית כנראה מעצמם העניינים לא ישתפרו מצידו.אפשרית גם בעיה במידה ותדבר עימו עו"ס בכך שהוא יבין שזה נובע ממך,ואז שוב תהיי "בקוו האש" שלו. הצעתי,שלא פשוטה ולא קלה : ראשית ,תנסי את עניין העו"ס במידה והיא מוצלחת ויעילה וגם חכמה ,כדי שתדבר איתו ותנסה לשכנעו לשנות את התנהגותו עם הילדים - שמזיקה להם,כפי שכבר נאמר לך כאן קודם. במידה ולא יהיה שינוי בכל המערך המורכב אצלכם,עולה בדעתי האפשרות שתחשבו על שינוי מקום המגורים "מקצה לקצה" ,כלומר,לאזור גיאוגרפי מרוחק ממקום מגוריכם כיום.נכון,זה יכל להיות מעבר לא קל גם מבחינת הילדים(עוד "משברון") גם מבחינת ריחוקם מהאב,ויתכן שגם הוא יתקומם...,ואז אולי ייווצר מצב עניינים חדש בו הוא ינסה אולי באמצעות ביהמ"ש למנוע את המעבר שלכם,אך זו תהיה גם הזדמנות להתמודד מולו בביהמ"ש כדי לאלצו לשנות את דרכיו לגבי הילדים המשותפים שלכם,ואולי גם הסדרי המפגשים יוכתבו אחרת ע"י ביהמ"ש.אז תהיה גם חשובה חוות הדעת של העו"ס לאחר שתיכנס לעובי הקורה של בעייתך ובעיית הילדים בגלל אביהם,ותוכל להוות צד מקצועי אוביקטיבי וחשוב מבחינת ביהמ"ש. הצעתי היא,קודם כל "תבשלי" את הרעיון עם בן זוגך לעצם האפשרות,שכמובן תדרוש משניכם הרבה אנרגיות במידה והצעד הזה יצא אל הפועל לבסוף (מגורים,עבודה,חינוך לילדים ועוד).שנית,תפעילי את העו"ס במעורבותה בשיכנוע האב לשנות דרכיו.לאחר שלבים אלה במידה ויש הסכמה כמובן של בן זוגך,תתחילו לבדוק את מימוש הרעיון בעצמכם ללא שיתוף איש בסביבתכם הקרובה והרחוקה (בימים או בשבתות שילדייך אצל האב למשל) ,ורק כשהעניינים יבשילו לכדי ביצוע אפשרי תספרו זאת לילדים ,ותמתינו לתגובת אביהם,שבוודאי תגיעה. ע"פ ההתפתחויות שתהיינה,תשקלו מה הצעד הבא הנכון לעשות...? ! הניתוק הפיזי מקירבת האב יכל לדעתי להוות שינוי של "חיים חדשים" עבורכם,ובמידה והמיקום יהיה מוצלח,ולילדייך יהייה טוב שם,והם פחות יוכלו לפגוש את אביהם (בגלל המרחק) אז השפעתו אולי תפחת,מה גם שבינתיים הקשר שלו עם בת זוגו החדשה יקבל וותק.בהצלחה.

dvashshir

New member
בהחלט מפתיע אך לצערי המעבר הוא לא אפשרי

גם מפני שבן זוגי גרוש והסדרי הראייה שלו תלויים במקום המגורים שלו,יש לו אומנם גרושה מדהימה ,אך מקום עבודתה הוא בסביבה והיא בוודאי לא תהיה מוכנה להתפשר עבור הגרוש שלי וזה בסדר, מה גם שאם נעבור לקצה העולם הגרוש שלי יעבור לגור באותו מקום לגבי דיונים בבית המשפט אנחנו אכן מתדיינים שם, אך בית המשפט בישראל מאכזב מאוד ,הוא לא מוכן לפתוח את החוזה שעשינו עם מגשר שרובו בנוי לטובתו של הגרוש שלי בגלל שחתמתי עליו ולא איכפת להם שחתמתי על החוזה תחת איומים מהגרוש שלי גם אחרי שהגשתי הוכחות לבית המשפט על מצבי אז,עו"ס מטעם בית המשפט(פקידת סעד) הרימה ידיים כך שהכל באפלה,הגרוש שלי לא מוכן להקשיב לאף אחד בינתיים הוא מתנגח בי על גבם של הילדים,התוצאה היא שהילדים שלי לא מקשיבים לי,לא מקשיבים לבן זוגי מדברים אלנו לא יפה וזה מקשה על החיים של כולנו אני מנסה לבנות להם קן נעים וחמים ולקשור את כולם יחד אך הילדים שלי הורסים את הכל הילדה שלו לעומת זאת משתפת פעולה נפלא ליום המשפחה ביקשו שתצייר את המשפחה שלה היא ציירה את המשפחה שלנו 5 נפשות ותמונה נוספת שלה ושל אמא שלה כך שהפתרון היחיד הוא הזמן לא? כמו כן חיפשתי קבוצה באזור מגוריי אך לא מצאתי גם לא בקרבת מקו עבודתי (המרוחק ממקום מגוריי)

גרא.

New member
dvashshir,אכן מעבר של כל כך הרבה נפשות,

ניתוק ממקום העבודה,הלימודים,ומהסדרי ראייה מחייבים,יש בו למעשה אקט של בריחה ולא התמודדות עם הבעייה.מה גם שכלל לא בטוח שהתרחקות מהאב תפתור את הבעייה הבסיסית.לגבי מציאת קבוצה,אנא ,שלחי אלי במסר,את אזור המגורים,לא כתובת,ואנסה לחפש.

לפעמים אקט של ניתוק מגע פיזי יכל להוות פית

רון. ראו את המקרה של מטי כספי למשל...

...מתי כספי...

לפחות תחליפי או תוסיפי עו"ד רציני לתהליך המשפ

טי כל זמן שעוד ניתן לשנות דברים,לפני פסיקת ביהמ"ש סופית.ברור לי שקיימת בעיה כלכלית עבורך בעניין,אך למלחמה מסוג זה,כאשר יש לך הוכחות וביהמ"ש מתעלם מהן,צריך בעל מקצוע חריף,בעל שיעור קומה שמנוסה וקשוח שמסוגל ליצור מומנטום חדש בביהמ"ש לטובתך.אח"כ - יהיה מאוחר מידי וכמעט בלתי אפשרי לשנות.זו הזדמנות עבורך ליצור החלטות חדשות מצד ביהמ"ש למרות מה שקבע עד כה.כמובן הכל תלוי בסדרי הדין בו אתם נמצאים,באם ניתן לעשות מהפך בעניינייך.תתייעצי קודם עם עו"ד רציני,כיצד הוא רואה את המצב העכשווי בביהמ"ש ובאם הוא רואה סיכוי לשינוי לטובתך במידה ויוכל להיכנס לעובי הקורה ולדיונים בביהמ"ש.המחיר שתשלמי - שווה את המאבק הצודק עבורך ועבור ילדייך.

dvashshir

New member
אתה צודק בהחלט אך טובת ילדיי היא

גם כלכלית קורת גג חינוך ומזון עולים הרבה וגלגלי הצדק טוחנים הרבה פעמים כ"כ לאט ועו"ד טוב מאוד יכול לעלות מעל ל70000 ש"ח ועל מצוין אין מה לדבר.

שיר - כדאי ורצוי לא להרים ידיים כל כך מהר.הרי

האפשרויות שיש בידייך/ידיכם מוגבלות לשם יציאה מהמבוך,שיכל להימשך עוד שנים רבות ויכל גם להחמיר,מי יודע (?).אז כעת שיש פתח לשינוי אפשרי באמצעות ביהמ"ש,כדאי להשקיע אנרגיות וזמן במציאת פיתרונות יצירתיים - מאין ואיך להשיג עו"ד טוב / מצויין ,או מימון לאחד כזה. למשל : לפנות בכתב למשרד המשפטים במקום מגוריכם,או האזורי,או הארצי בבקשה לחזק את הייצוג המשפטי שאת מקבלת מהמדינה (כך אני מבין שכעת ייצוגך משם) לאור המקרה המיוחד,הממצאים המשפטיים שיש בידייך,סרוב ביהמ"ש להתיחס אליהם בכובד ראש,וכו' וכו'...! אפשרות נוספת - לפנות לראש העיר / המועצה אישית, בבקשת סיוע כספי למטרה זו. אפשרות אחרת - לחפש בגוגל עמותות או גופים התנדבותיים המסייעים למי שזקוק כלכלית או סוציאלית,שיש בידם לסייע לך במימון הייצוג,או לחילופין בעו"ד מטעמם...+"ויצו","נעמת" ואחרות... אפשרות נוספת - לפנות אישית ולתאם פגישה עם עו"ד ידוע בתחום ועם קבלות של הצלחות,לפרוש בפניו את המיקרה,ולשאול אם יסכים לסייע בהתנדבות,או לכתוב אליו מעומק הלב. א. נוספת - לפנות ללשכת עוה"ד הארצית בבקשת סיוע משפטי בהתנדבות מטעמם. צריך רק לנסות ומהר.שווה להשקיע בכך זמן ואנרגיות,כי במידה ותצליחי במשימה,תביני עד כמה היה כדאי להתאמץ.בהצלחה.

סיטואציה קשה ומורכבת

בנוסף לכל מה שתשמעי כאן, לדעתי כדאי לך להתייעץ גם בפורום משפחות מורכבות. ידעת שיש פורום כזה? יש שם הרבה אנשים בפרק ב' עם ילדים מפרק א', שאמנם אינם פסיכולוגים, אבל לחלקם יש ניסיון אישי במצבים מסובכים כאלה.

למעלה