עזרה דחופה

SaGreen

New member
עזרה דחופה

אני יודע שאתם בטח לא אוהבים שכותבים מילים עם השורש ד.ח.פ בכותרת, אבל כאן באמת מדובר במקרה דחוף. יש ברשותי מחשב T42 עם מאוורר (של המעבד) תקול. במעבדה של IBM רצו ממני 430 ש"ח בשביל להחליף אותו, אז החלטתי שעדיף לי לקנות חדש ב-120 ש"ח ולהרכיב בעצמי. פירקתי את האמא של המחשב אבל משום מה המאוורר לא יוצא! זה נראה כאילו הוא דבוק בחלק הימני שלו לבורד. האתר של לנובו לא מתפקד היום (ניסיתי גם לקנות שם מחשב היום - לא בגלל המאוורר התקול - וזה נתן לי הודעה שהאתר בעומסים). אם מישהו יכול לעזור לי, אני אודה לו מאד. בנתיים כל המחשב מפורק באמצע הסלון עם כל אלפי הברגים הקטנים שרק מתים להיעלם.

kobi 23

New member
מממם..

תראה , ניסיתי להיכנס לדף שבו מסבירים כיצד להרכיב ולפרק חלקים שונים מהמחשבים של לנובו/יבמ. אבל כפי שכתבת יש שם בעיות כרגע , אין לי מה להגיד לך מלבד להמתין מעט ולרכז את כל החלקים במקום שבו לא ילכו לאיבוד. הרישור פה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1372&msgid=78341551 כפי הנראה זה לא עניין מסובך עד כדי כך ואני בטוח שברגע שתצליח להוציא אתה תגיד לעצמך "וואלה איך לא ידעתי"

SaGreen

New member
תודה רבה, אבל תראה מה מצאתי בנתיים

אולי כדאי לשמור את הקישור איפשהו בפורום למען הדורות הבאים: http://static.tigerdirect.com/pdf/Lenovo_ThinkPad_T42_NotebookPC-HM.pdf יש שם ממש הסברים (עם ציורים!) איך לפרק כל חלק במחשב.

bar666xp

New member
עוד לפני שנידבר על המאוורר...

יש לך תמיסה טרמית זמינה למקרה שיש צורך לפרק את כל מערך הקירור {לא תמיד צריך להסיר אתו אבל אם כן אז צריך להחליף את התמיסה}. ויש לך מאוורר או את יחידת הקירור כולה? לא תמיד ניתן להחליף את המאוורר מבלי להחליף את יחידת הקירור כולה {לא נפוץ אבל יש}.

SaGreen

New member
אל תדבר איתי על תמיסות קרות

בימים בהם יבולים שלמים נהרסים עקב הקור העז
. הסתדרתי ! למי שזה מעניין אותו, יכול להסתכל במדריך שפרסמתי בהודעה הקודמת כדי להבין מה הייתי צריך לעשות בשביל לפרק את המאוורר. תארתי לעצמי שהייתי צריך להפריד את המאוורר מהבורד בצורה כזאת, אבל רציתי לראות שזה מה שבאמת צריך לעשות לפני שאני עושה את זה בעצמי. תודה בכל מקרה.

SaGreen

New member
וסתם בשביל העניין

מה זה תמיסה טרמית קרה? זה הנוזל הלבן הזה שיש על המאוורר? זה מתיישב בדיוק על מרכז המעבד. המאוורר מגיע כשיש עליו את החומר הלבן הזה בצורה כזאת שהיא נשארת בדיוק באותו מקום בו היא צריכה להיות... * כשאני כותב "מאוורר" אני מתכוון כמובן לכל הברזל שבא איתו (מה שאתה כנראה קורא לו מערך הקירור). המאוורר עצמו הוא רק חלק ממנו.

redrider

New member
תמיסה טרמית הידועה גם כשפיך מעבדים

חומר דביק ויקר שמעביר את החום בצורה יעילה מהמעבד למערך הקירור.

bar666xp

New member
תמיסה טרמית חשובה עוד יותר מהמהאוורר עצמו!

והיא לא מגיעה על המעבד עצמו! היא תמיסה שמורכים בין המעבד להיט-סינק/צלעות קירור... אם המריכה אינה אחידה ו/או יש יותר מדי תמיסה ו/או פחות מדי ו/או יש כיסי אוויר בתמיסה... לא יהיה קירור טוב למעבד... החום לא יעבור כלל למערך הקירור וישאר לכוד בין המעבד להיט-סינק... מעבד כשיש בעיה בתמיסה הטרמית יגיע בכל פעולה ""קטנה"" לטמפ גבוה מעוד... עשוי להגיע למצב בו הביוס יאתחל/יכבה את המחשב והמעבד עצמו עשוי להישרף! עודף בתמיסה עשוי לגרום בעיות חמורות לא פחות ואף ליצור קצר במעבד = היה מעבד! מקווה מעוד בישבילך כי אם לא החלפת את התמיסה שלא יצרת בעיה חדשה... כמו כן יש חשיבות גבוה לסיגירת מערך הקירור בצורה נכונה! סגירה לא נכונה יכולה לגרום גם היא במקרה הטוב לבעיות של התחממות ובמקרה קיצוני יותר אף לשבור את המעבד!

bar666xp

New member
נ.ב. צבע התמיסה יכול להיות שקוף, לבן ועד אפור

בכל אופן התמיסות שאני מכיר הן בצבעים הללו.

Y. Welis

New member
עדיף לומר 'סיליקון' או מישחה טרמית.

כי תמיסה זה משהו יותר מעבדתי ונוזלי. החומר הזה לא נוזלי באמת, אלא צמיג.

bar666xp

New member
תמיסה מהסיבה הפשוטה היא לא סילקון.

או יותר נכון רובן כיום 50% סיליקון... 20% הממ פחם? CARBON זה פחם נכון לא התבלבלתי. 30% איזה שהו/הם חומר/ים מתכתי/ם. אם אני זוכר נכון את הריכוזים.

Y. Welis

New member
אני מכל מקום מקבל תחושה נוזלית יותר מהמילה

עד כמה שידוע לי המשחה הלבנה היא רובה סיליקון, וזו הטרמית האפורה היא בסיס סיליקון עם חלקיקי מתכת.

למעלה