עזרה דחופה: syn250I מול xevo250

shaytech

New member
עזרה דחופה: syn250I מול xevo250

שלום רב לחברי הפורום.

בימים האחרונים אני מבלה בפורום לא מעט בקריאת הודעות קודמות בנושא. לצערי, עדיין לא הגעתי לתשובה ברורה (לפחות לא ממה שקראתי) ועל כן אני מבקש את עזרתכם באחת מהשאלות היותר נפוצות בפורום:
אני מאלו שעלה על קטנוע בשלב מאוחר יחסית בחיי (גיל 40). כשנתיים, אני רוכב על VS125 שמשרת אותי נאמנה אבל הגיע הרגע לעלות מדרגה ולשדרג לנפח גבוה יותר - 250.
אני מחפש כלי חדש/משומש בן שנה מינוס, עם תקציב סופי מקסימלי של כ-25,000 ש"ח (חשוב לי להדגיש שאני לא מעוניין לרכוש כלי משנתונים נמוכים יותר גם אם חלק ימליצו עליו בחום).
עיקר הנסיעות שלי הן עירוניות (פ"ת - ת"א) כשמדי פעם אני יוצא מחוץ לעיר (חלק מהפעמים לפריפריה קרובה יחסית - לוד, נתניה וכדו' וחלק מהפעמים אף רחוק יותר - ירושלים, באר שבע וכדו').
חשוב לי (כמו כולנו אני מאמין) שהקטנוע יהיה אמין, נוח לרכיבה ובעל ביצועים טובים ועם עלויות אחזקה נמוכות ככל האפשר.
לאחר בחינה, קריאת הודעות בפורום, קריאת מבחני דרכים, ונסיעות מבחן הגעתי לגמר עם 2 כלים:
xevo250 והסאן יאנג 250 החדש.
הסאן יאנג "מגביל" אותי לרכישה של כלי חדש בעוד ש-xevo אוכל גם למצוא גם יד 2 בעלות מעט יותר נמוכה - לצורך ההתלבטות, פחות משנה לי כרגע נושא המחיר (אגב, התלבטתי גם לגבי האקסטיינג 250 אבל ראיתי שהדעות לגביו יותר חלוקות - איכות, אמינות, נסיעה עירונית ולכן די ירדתי ממנו).
בהנחה ואני מרגיש "אותו דבר" לגבי 2 הכלים מבחינת נוחות וחיבור שלי לכלי, האם יש לחברי הפורום המלומדים המלצה כלשהי?

אודה לעזרתכם המהירה בבקשה

דעתי :

אמנם לא מהמלומדים , אבל מבחינה הגיונית ,יש כ3 דברים שיעזרו לך להחליט .

1.קרא את הנתונים הטכניים של שניהם ,הספק, תצרוכת דלק , וכו" וכו" ,ותראה מה טוב לך יותר

2. תנסה לרכב נסיעת מבחן על שניהם , תראה מה נח לך יותר , מה מגיב לך יותר טוב , ממה אתה נהנהב יותר .

3. אם הנסיעות הן יום יומיות , הייתי בוחר את האמין שביניהם ולאו דוקא את הזול יותר , יחד עם זאת אני בספק גדול אם אתה צריך 250 סמק בין פתח תקווה לתל אביב , כאשר כמעט בכל צומת יש לך רמזור .סתם קפיצה גדולה בהוצאות הדלק והביטוח ,
וממילא ,מצד שנ,י לא תוכל לנצל את היתרונות של כח ומהירות שיש ל250 סמק להציע .
יותר צמתים יותר רמזורים ,יותר דלק , יותר בלאי , יותר הוצאות .מי צריך את זה ,תגיד לי ,אני לאריאל מתלבט אם לקחת 250 סמק , אבל אתה ?
איפה אתה בדיוק תיסע על מהירות של 120 קמש בין פתח תקווה לתל אביב , עם כל הצמתים והרמזורים שיש בדרך ?

תחשוב טוב ידידי, תחשוב .

ואל תשכח שהחורף מתקרב גם כן , עוד נקודה למחשבה .

פרארי1

New member
אין שינוי בביטוח בין 125 ל-250

בכלל לא בטוח שצריכת הדלק בשני הכלים המוזרקים תהיה גרועה יותר מאשר ב-VS, סביר שתהיה טובה יותר.

הוא אמר שיש לו גם נסיעות ארוכות מדי פעם ועבורן עדיף 250 וגם בתוך העיר הכלים ביניהם הוא מתלבט יהיו לו נוחים יותר ממה שהיה לו, עם תשלום קטן יחסית של אבדן כושר השתחלות (ה-XEVO והג'וימקס משתחלים היטב).

אגב, הוא כתב גם שעשה רכיבות מבחן על שניהם.

rusti james

New member
אין הבדל בביטוח עד 250!

מצטרף להמלצה על סיבוב רכיבה להתרשמות משניהם.

לא רכבתי על אף אחד משניהם כך שאין לי תובנות להוסיף לפותח השרשור.

shaytech

New member
שאלה לפיראט האדום

לגבי סעיף 3, ומי לדעתך האמין מבין שינהם?
אגב, סליחה על הבורות אבל מה הקשר להתקרבותו של החורף?

xfwind

New member
רק 250.

פרארי1

New member
שני הטובים בקטגוריה, לדעתי

אתה כותב שכבר רכבת עליהם והם הרגישו לך "אותו דבר", אז אני לא ממש יודע מה עוד אפשר לספר לך שאתה לא יודע.
אולי במקרה של ג'וימקס חדש תצליח לקבל קצת צ'ופרים בקניה, למרות שמטרו לא ידועים כנדיבים במיוחד.

תנסה לעשות לעצמך טבלה השוואתית, זה יקל עליך אולי למצוא פלוסים ומינוסים שחשובים לך, למשל נפח האחסון העדיף של ה-XEVO, שקע המצית וה-USB בג'וימקס וכולי.

למעלה