עזרה דחופה!!

• פותח הנושא GOG1
  • פורסם בתאריך

GOG1

New member
עזרה דחופה!!../images/Emo92.gif

אני עומדת לפני גירושין, בעלי התחיל להרגיש את הסוף קרב, והוא צורח ללא היכר, מתלונן מקלל גם אותי וגם את הילדים. כמה שדיברנו ואמרתי לו, שאני מוכנה לספוג הכל עזוב את הילדים, הוא לא מפסיק... הילדים בגילים 5 ושנתיים. שתי שאלות לי: 1. איך להגן על הילדים. מה להגיד להם? 2. איך לגרום לו להרגע קצת, אם אני לא עונה לו הוא מתפוצץ מעלבים וזה רק מחזק אותו. אם אני עונה זה הופך להיות ריב לכל דבר. מה אפשר לעשות מול אדם שהשתגע פתאום? המון תודה.

חזקי ואמצי חביבה

אני שולחת לך חיבוק ומאחלת לך שתצליחי במשימה הקשה הזו ואם תמצאי לבעיתך פיתרון אז כנראה שיש פתרונות לכל דבר

גרא.

New member
GOG1,במצב מלחמה, כמו במלחמה,

כך קורה אצל הרבה זוגות בשלבי התפרקות הזוגיות..לעיתים שני הצדדים מאד אלימים מילולית, ו/או פיזית אחד כלפי השני,אבל אי אפשר לומר בוודאות שעפ"ר רק הגברים הם כאלה..אפשר להבין שבעלך מתוסכל,ומאבד מהר את העשתונות אי אפשר כמובן להצדיק אותו, וודאי אם הוא מפנה את זעמו כלפי הילדים.מכל מקום,כדאי שתנסי להציע לו ללכת לגישור.שם המקום להעלות ולהתמודד עם הצרכים של כל אחד,ודאי אלה המנוגדים..השאלה, איך להגן על הילדים,אינה יכולה להפתר אם הוא ימשיך באלימות המילולית כלפייך וכלפיהם. אינך יכולה לומר להם שאביהם השתגע, או כל סוג אחר של גינוי להתנהגותו,כי אימרות כאלה עלולות ליצור התנהגות אנטגוניסטית כלפיו. מה שאפשר אולי לעשות זה ללכת לייעוץ זוגי יחד (?)כזה שיתמקד בצורך למתן התנהגויות כדי לא לפגוע בילדים..אבל אם הוא אינו רוצה או אינו מסוגל לשמוע,וממשיך בשלו. לעיתים אין ברירה אלא לבקש צו הרחקה מהבית. בדרך כלל אצל זוג שמסוגל להתרגש בצורה יותר מתונה ופחות אגרסיבית. הנוהג הוא שעושים פגישה משפחתית בה אומרים לילדים כ"א בסגנונו שלו, כי אתם אינכם אוהבים יותר זה את זו, אבל אתם אוהבים את הילדים, ותמיד תהיו ההורים שלהם. גם כאשר לאבא תהיה משפחה משלו,ולאמא משפחה משלה..אבל שוב, שיחה כזו אפשר לקיים רק כשאפשר לדבר זה עם זו.וכבר אמרתי, נסיון של ייעוץ זוגי, גישור, ולבסוף באין ברירה,צו הרחקה מהבית.

למעלה