עזרה דחופה

• פותח הנושא סג
  • פורסם בתאריך

סג

New member
עזרה דחופה ../images/Emo101.gif

שלום לכולן וברכות לכל ההריוניות החדשות! אני (לאקי עדי) לא נעלמתי אני בודקת כל הזמן מה נשמע אצל כולכן. הפעם אני זקוקה לעזרה גדולה עבור עולה חדשה מארגנטינה שעובדת יחד עם גיסתי. האמת שלא הכל ברור לי מהסיפור שלה עקב מגבלות שפה אבל אני אנסה לתאר את בקשתה הכי נאמן למקור. אז ככה: הבחורה היא בת למעלה מ40 (לא הבנתי בדיוק את הגיל המדויק),ללא ילדים ועברה מספר טיפולי הפריה בארגנטינה. בישראל, היא חברה בקופ"ח כללית. היא עברה נסיון הפריה חוץ גופית בישראל לאחרונה, ולפי דבריה לא הצליחו לשאוב לה ביציות. הרופא שלה אמר לה שאיןטעם להמשיך בניסיון נוסף. עוד פרט חשוב הוא שכנראה יש מגבלה מבחינת קופת חולים על הגיל שיממנו לה את הטיפולים ולדבריה נותרו לה רק עוד שלושה חודשים.(מישהי שמעה על מגבלה כזו?)אין לה שום אפשרות כלכלית לממן את הטיפולים בעצמה. הבחורה נואשת. היא מאד רוצה לנצל את שלושת החודשים שנותרו לעוד נסיון אחד או שניים. לטעמי, יכול להיות שההתנגדות לבצע לה הפריה נובעת משיקולים זרים (לא רוצים להוריד את הסטטיסטיקה...) בכל אופן, אם יש מישהי: שמכירה רופא באיזור המרכז/שרון שמוכן לקבל גם כאלה שהסיכוי קטן ודרך קופת חולים. מישהי שדוברת ספרדית שמוכנה לצור עימה קשר טלפוני ולברר יותר פרטים + לתת תמיכה. ניתן להשאיר אצלי מסרים ואני אעשה את ה"שידוך" כי לבחורה אין גישה לאינטרנט. תודה ופסח שמח וכשר עדי

נועם@בת

New member
שלחתי לך מסר

בכל מקרה, חוק בריאות ממלכתי מגביל את טיפולי IVF עד גיל 43, מעבר לזה- רק מביתית של תורמת. אם לא שאבו ביציות, והFSH גבוה, אכן לא מאשרים טיפולים נוספים. כשהFSH גבולי- בסביבות 13mIU/mL עוד אפשר לעשות משהו בפרוטוקולים מיוחדים. אני מוכנה לדבר איתה, אבל רק בעברית, ספרדית זה לא התחום שלי. נועם

א י נ ס

New member
נועם אל תשאלי איזה FSH הופיע לו

פתאום... אני מיואשת, אני על הקרשים. יצא לי משהו מלעשות עוד בדיקה? יש איזה תנאים אופטימליים לעשות את הבדיקה? אינס העצבובית מאוד מאוד מאוד

נועם@בת

New member
התוצאה הכי נמוה במחזור היא

ביום השלישי. אני מכירה את הקרשים, הייתי שם כבר. אבל בנתיים שמתי שטיח מרופד עליהם. ואני מקוה ששיריינתי לי את המקום על השטיח לחודשים הקרובים. אני חתכתי הכל ופניתי לרפואה סינית. הFSH ירד מעט- אבל אף אחד לא מבטיח שזה קרה בגלל הדיאטה שלי (הוא התחיל לרדת גם קודם). מה שכן הבריאות הפיזית והמנטלית שלי התאוששו בצעדי ענק, כך שאני מאמינה שגם הרחם והשחלות שלו השתפרו בהתאם. אנחנו חותרות בחלק הכי הפכפך של הנהר, זה לא רק נגד הזרם, זה כבר ממש נגד המפלים בכיוון ההפוך. אין לי הרבה עצות, חוץ מלבדוק שוב בחודש הבא.
נועם

אני לא נועם, אבל אני יודעת

שאחרי גיל 40 (ואם אני זוכרת נכון, גם את בקטגוריה הזו...) יכולות להיות תנודות רציניות ב-FSH מחודש לחודש. אני מכירה נשים (מפורום אמריקאי של פריון אחרי גיל 40) שהערכים שלהן נעו בין 8-26 במהלך שנה אחת, ובכל זאת הצליחו להרות. על פי הטענה הזו,בחודש שבו ה-FSH גבוה לא כדאי לעשות טיפולים, כי הסיכוי נמוך מאוד וכדאי לחכות רק לחודשים בהם יוצא ערך נמוך. לכן בהרבה מרפאות בארה"ב ובקנדה מבצעים לקשישות מעל 40 בדיקות דם ל"פרופיל הורמונלי" (FSH, E2) בכל חודש ביום 3 ועל פי התוצאות המתקבלות באותו יום קובעים את הפרוטוקול או מבטלים מחזור טיפול. קראתי לאחרונה שקיים מדד נוסף למדידת הפריון במחזור נתון לנשים בגיל מתקדם (<40) והוא של משהו שנקרא Inhibin B שגם נמדד בבדיקת דם. אם הערך שלו טוב (לא זוכרת אם הוא צריך להיות גבוה או נמוך) הוא נותן אינדיקציה טובה יותר מ-FSH לגבי הפריון באותו החודש. אם זה מעניין אותך, אנסה לחפש על זה לינקים.

א י נ ס

New member
זו גישה טובה ונאורה. לעשות טיפול

כשההורמון נמוך. בטח שאני רוצה חומר בנושא, אבל שלא יכאב, רק בעברית. אחרי שנתיים של מאמרים על מאמרים באנגלית, אני בתהליכי גמילה מקריאה בשפה הזאת. דרך אגב מעבר להסבר של ציון בן רפאל בספר שלו, מה זה באמת אומר לגבי הביציות שה-FSH עולה? הרי המבחן האמיתי של הביצית הוא, אם היא הצליחה ליצור הפריה או לא. איך ערך ה-FSH מצביע על איכותה?

הרמוניה

New member
כמי שגם הערכים שלה הגיעו לתחום שתי

הספרות... והיא (אני)מרגישה זקנה ובלה אשמח לכל חומר-גם באנגלית שוברת שיניים (מבטיחה לתרגם אם צריך) תודה הרמוניה

לינקים בנושא מאגר שחלתי מעל גיל 40

כמובטח, הנה מספר קישורים (מצטערת, הכל באנגלית כמובן) בנושאים הקשורים לבדיקות שונות להערכת המאגר השחלתי לנשים מעל 40. מוזכרות כאן שתי בדיקות שלמיטב ידיעתי לא נהוג לבצע בארץ: בדיקת דם לאינהיבין B ואולטרסאונד לאיתור זקיקים "שוכנים" (תרגום גרוע. מדובר בזקיקים המצויים בשחלות בתחילת כל מחזור ויכולים לנבא את הסיכויים להצלחת מחזור מסויים). יש כמובן סתירות בין המאמרים, כמו תמיד בנושאים מדעיים. אקח את התדפיסים האלה היום להזרעה ואראה לרופא המזריע התורן ברמת מרפא ונשמע מה הוא אומר על כך, בעוד רגלי למעלה.... מקווה שזה עוזר למישהי.

למעלה