עזרה דחופה-ילד לא רעב!!

rosh1234

New member
עזרה דחופה-ילד לא רעב!!

בס"ד שלום רב, יש לי ילד בן שנתים וחצי ~ (נולדה לו אחות מתוקה לפני כשבועים) הילד בקושי נוגע באוכל ..זה היה גם לפני שלא אהב לאכול הרבה אבל בזמן האחרון בקושי נוגע באוכל אולי יש למישהירעיונות מה יפתח לו את התאבון ? או מתכונים לאוכל טעים שכן יאהב.. הוא בעיקר אוכל טונה ביצה(את החלק הלבן) ירקות פירות פה ושם נקניקיות/עוף/שניצלים וממתקים ולחם .. מחכה לעצות וגם אם למישי רעיון איך לסדר לו את הארוחות כי הוא אוכל בגן וכשמגיע מהגן מרוב עיפות אוכל משהו קטן ונרדם ורק לקראת ערב אוכל את הארוחה הגדולה (הלוואי והיה' אוכל אותה..בשלמותה.) אוהבת איריס

yulink

New member
רק ערב?

לא הבנתי, את מדברת רק על ארוחת ערב או בכלל. כי הבת שלי אוכלת בגן ובערב גם היא לא רעבה, אוכלת משהו קטן וגם זה בעיקר בשבילנו. אני לא מתרגשת כי אני יודעת שהיא אוכלת טוב בגן, ואני משלימה לה עוד פירות בבית אגב - גם בסופ"ש היא בקושי אוכלת, אבל כנראה שזה מספיק לה.

rosh1234

New member
אז ככה

בגן הוא אוכלח בדר"כ לחם טונה ביצה (את החלק הלבן) ירקות ופרי +- ןשבא הביתה אוכל או פרי או חטיף או חלבה או עוגה ונרדם ובערב שקם בקושי אוכל משהו זה בדר"כ לחם+בשרי עם תוספת שזה גם בעיה אוהב רק קוסקוס/ירקות. אבל בקושי נוגע בזה אם יש למשהי מתכונים לדברים קלים וטעימים אשמח לקבל תודה לכולם

הילדים שלי לא אכלו ירקות מבושלים בכלל (לא גזר

לא תפו"א, שלא לדבר על קישוא חלילה), אז התחלנו להכניס את זה בקציצות. 500 גרם טחון (חצי עוף, חצי הודו) 1 בצל מגורר 1 תפו"א מגורר 1 קישוא מגורר ביצה קצת פירורי לחם (לא חובה) פטרוזיליה שום קצוץ מלח, פלפל לערבב טוב ולטגן (אפשר מה שמטוגן להקפיא ואז להפשיר - יוצא טעים). יש לי חברה ששמה במקום תפו"א גזר / בטטה... אגב - זה קציצות שהיינו לוקחים גם לטיולים כי הן לא רעות גם קרות.

הבת שלי חולה על

גרגרי חומוס. אני משרה במים 24 שעות, מנביטה עוד יומיים (גרגרים במסננת עם הרטבה במים פעמיים ביום) ואז לסיר הלחץ ל-20 דקות עם שן שום או לא. מוציאה, מסננת מהמים ומתבלת (אפשר גם בלי תיבול) בכמון, מלח גס ומעט שמן זית. נ-ה-ד-ר. הולך מעולה עם בורגול. מה עם תפוח אדמה בגריל בצורת צ'יפס? פשוט לפרוס לפרסות עבות ואז למקלות, לעסות בשמן זית או קנולה ולתנור עם או בלי מלח ל-200 מעלות עד שמוכן. מה עם פסטה? סלט פרוסות מלפפונים ברוטב אסיאתי פורסים 2-3 מלפפונים לפרוסות דקות ומתבלים בכפית סויה, כפית חומץ עדין כפית שמן שומשום וקצת פחות מכפית שמן זית. אם לא מספיק רוטב להכפיל כמויות. טעים בטירוף. אפשר להוסף אצות אם אוהבים, או צנוניות.

למעלה