עזרה דחופה דרושה.....

mayaben

New member
עזרה דחופה דרושה.....

שלום לכולם, אני סטודנטית לעיצוב תעשייתי,אני עובדת על מוצר הקשור באירגון של פריטים אישיים בסביבת עבודה ביתית-משרד ביתי...כל מיני חפצים קטנים שאנשים מקיפים את עצמם בהם וחשוב להם לשמור עליהם קרובים.. רציתי להתיעץ אתכם לגבי אופן ההצגה של אותם פריטים,או האיחסון..האם נכונה ויעילה לדעתכם הדרך של אותו גריד קופסאות מעץ למשל..או ויטרינה כזו שמציגה את הדברים מאחורי זכוכית...איך אתם מציגים את האוספים שלכם? או איך אתם נוהגים לאחסן....האם חשוב לראות את הדברים,הפריטים או שיותר מתאים להסתיר אותם-מגירות,תאים סגורים.. אשמח לכל התיחסות...הפרויקט נמצא בשלבים מתקדמים ,כל תגובה מאוד תעזור תודה,מאיה

ran lir

New member
מדוע לא שולחן ../images/Emo39.gif

הפריטים מיועדים לשולחן כתיבה. אזזזז!!! שולחן מתקפל זכוכית או מפה יפה ויש לך תצוגה.

1עדיקקל

New member
ובכן מאיה-

אני אוסף קופסאות קקל-פריט שבתחילת האוסף סברתי שאינו תופס מקום רב אך מהר מאוד התבדתי. אצלי הקופסאות נמצאות על מדף - כמובן שגלוי לכל, ראוי לציין שהמדף (פים) גבוהה כך שקשה להגיע אליהןאך עדיין ניתן לראותן בקלות, קופסא אחת שעשויה מחומר שביר נשמרת מאחורי דלת זכוכית בנפרד מיתר אחיותיה. בהצלחה

rachelea

New member
עדיף שילוב

מאחר ומדובר בפריטים אישיים בסביבת עבודה ביתית-משרדית, רצוי שחלק מהפריטים יהיה:
גלוי וחשוף - בעיקר הפריטים הנדרשים לשימוש תכוף ושאינם יקרים/שבירים.
מאחורי זכוכית - לפריטים היפים לעין ומשמשים אותנו תכופות אך בשל ערכם/שבירותם רצוי שימצאו מאחורי הגנה כלשהי. איחסון מאחורי זכוכית מאפשר גישה מהירה לפריטים אך בשל התצוגה הנראית לעין כל יש לשמור על אירגונם ולסדרם.
מגירות עץ/גריד עץ - ישמש את שאר הפריטים שאינם אסטטייים במיוחד, שאין רצון להציגם לראווה ושאפשר, סתם כך להשליכם למגירה. והמדקדק, יכול גם לסדרם בה.

mayaben

New member
בהמשך..

ראשית תודה על ההתיחסויות....ושוב שאלות.. יש לדעתכם חסרונות באותו גריד תאים מעץ???..חלוקה של תאים אחידים בגודלם..יש כאלו עם גדלים משתנים,האם זה משנה למשל.האם אין באותו מערך של תאים משהוא שמתעלם מהחפצים ומתיחס לכולם באותו אופן...משטיח אותם הופך אותם בעיני המתבונן למעין פוסטר..או שזה כלל לא רלוונטי האם החפצים צריכים "אוויר" אחד מהשני...להיות מסודרים באופן מרווח... האם יש משמעות לסדר בתוך התאים...או שגם בלאגן לוקח.. מה דעתכם על הצגת פריטים על מעין פודסטים,בגבהים שונים... קיימת היררכיה בפריטים כאלו שחשובים יותר או פחות? כל תחושה או הערה אפשר גם הארה(אני זקוקה לאחת כזו ) בנושא תתקבל בברכה תודה,תודה מאיה

mayaben

New member
בהמשך להמשך..

הכיוון שלי הוא אכן יותר בעניין של שילוב בין הצגה חיצונית מעין "במות" הנותנות מקום להעמיד פריטים,לבין איחסון שהוא יותר מגירתי\תאי.. השאלות שלי קשורות באיפיון של הפונקציות השונות...מה לכם חשוב..מה יותר חשוב באיחסון של אותם פריטים ומה פחות..איזו תחושה הייתם רוצים לקבל מאותו אובייקט שמארגן פריטים אישיים??

ran lir

New member
השאלה???../images/Emo39.gif

האם זאת תצוגה קבועה וחד פעמית לצורך הצגת פרויקט, או תצוגה עוברת ממקום למקום ושמצריכה איחסון הובלה ופריקה .יש לחשוב על כל אופציה בנפרד.לפי זה תוכלי לתכנן ולבנות תצוגה ויזואלית נאה וגם נוחה.

mayaben

New member
המוצר..

מדובר על טריטורית איחסון הניצבת על השולחן ,קבועה...כחלק מכל אותם מוצרים המארגנים פריטים משרדיים על השולחן..סטנד לעטים למשל.. גודלה של אותה סביבת איחסון הוא בהתאם לסביבה,מראש היא מיועדת לא לכל הפריטים בשל מגבלת גודל..רק לאלו שאנו רוצים בסביבתנו הקרובה.. השאלות שלי קשורות באופן האיחסון..מה מתאים ,מה נוח,במה כיום יש חסרונות,ובמה יתרונות... בתור מישהיא שגם חובבת פריטים קטנים למניהם...אני מכירה את הצרכים שלי בעניין אבל חשוב לי לשמוע מה חשוב עבור אנשים אחרים ובטח כאלו שיש להם חפצים רבים ומכירים יותר טוב ממני את הצרכים באופן אינטואיטיבי...

rachelea

New member
נראה לי שמרוב הסברים והגדרות...

את חוזרת ומשתדלת להבהיר לנו למה כוונתך. משום מה נדמה לי שההגדרה עדיין אינה נהירה לך דיה. ואם כן, לא הצלחת כנראה להבהיר לנו, במדויק, מה בדיוק את מבקשת. והנה צץ לי עוד רעיון, שייתכן וישמש אותך. הגדרת שטח/סביבת עבודה היא שונה לכל אחד ואחד. לאחד שולחן עבודה X, לשני בגודל Y והשלישי בכלל עובד בעמידה ויש לו צורך ביצירת שטח עבודה על הקיר שמולו. לכן, כדאי ליצור משהו מודולרי שיאפשר לכל אחד להרכיב את האלמנטים עפ"י צרכיו.

ניסיתי לקרוא שוב את ההגדרה שלך:

"פריטים אישיים בסביבת עבודה ביתית-משרד ביתי...כל מיני חפצים קטנים שאנשים מקיפים את עצמם בהם וחשוב להם לשמור עליהם קרובים". אני לא בטוח שהבנתי על מה את מדברת. חפצים בסביבת עבודה ביתית - משרד, זה עטים, עפרונות, מספריים, מחורר ושדכן, חולץ סיכות, פותח מכתבים. חפצים כאלו, בניגוד למה שחשבו כאן החברים בהתחלה, אינם צריכים להראות, אלא אם יש לך פריט מסויים שאתה מאוד גאה בו - עט נובע שעלה מליון דולר, ואז אתה לא שם אותו בשום טריטוריה אלא מחזיק בו במרכז השולחן, ביד או בכיס החולצה. שאר החפצים ה"רגילים" הם פונקציונליים, והתשובה צריכה לפיכך להגזר אך ורק משיקולי נוחות. אני מניח את החפצים האלו בהישג ידי, אבל לא במרכז כדי שלא יפריעו לי לעבוד. מכיוון שאני שמאלי, רוב החפצים נמצאים מצד שמאל של שטח העבודה. שום דבר לא נמצא קרוב לשפת השולחן הנגדית, כדי שלא יפול. השולחן שלי אינו ניצב ליד קיר, כך שאיני יכול לנצל את הקיר כדי לתלות עליו דברים. כל תיחום של טריטוריה עבור החפצים, אם באמצעות כלי קיבול (גריד מעץ, למשל) או בדרך אחרת, יביא לנגיסה קבועה במשטח העבודה שלי, ולכך לא אסכים אף פעם. אין לי רצון להעמיס על השולחן, הקטן ממילא (180 אורך על 80 רוחב, עם חלק נוסף בגודל 100 על 80 שניצב לו...), כלי קיבול כדי שיכילו פריטים שנמצאים שם בתפזורת. סיכום: כל דבר שאת עושה צריך לצאת מנקודת מבט משולשת: נוחות, גמישות וחס וחלילה לא לנגוס בשטח העבודה (מתלים בגובה?)

ran lir

New member
בואי ונתחיל א!!!../images/Emo39.gif

קבלי אותי כשפן נסיונות ראשון.יתכן ויבואו אחרים.אני עובד על שולחן שאורכו 2 מטר ועומקו 90 ס"מ שידה כפולת מגירות בצד ימין רוחב 80 ס"מ, שידת מגירות בצד שמאל רוחב 40 ס"מ נותרו לרגליים ולכסא 80 ס"מ(סה"כ 12 מגירות בעומק 50 ס"מ).עד כאן מובן? על השולחן בלגן אחד גדול כל מה שאני צריך נמצא בהישג יד כולל הכל וככה נוח לי.כנראה שאני דוגמא לא טובה אך כמוני יש הרבה.מקווה שעזרתי לך בקצת.שכחתי דבר חשוב!על הקיר מולי לוח סלוטקס ארוך לנעיצת שמונצס.

mayaben

New member
הבהרות-נסיון1

תודה על ההערות.. אני בהחלט מקבלת אותן..ובקשר להגדרה שלי כנראה שיש בלבול. הכוונה שלי "בחפצים אישיים" היא לכל אותם חפצים שאין להם פונקציה משרדית..אלא ריגשית.. למשל מזכרות מטיולים..משהו קטן שקיבלתי במתנה...משהו שאני אוסף.. זה יכול להיות פסלון קטן,בובה בדמוי..יצור של קינדר,מחזיק מפתחות וכדומה. חפצים אלו נמצאים בסביבת העבודה כשבדרך כלל אין להם מקום מוגדר והם נדחקים לכל מיני פינות .. אם אני אקח את השולחן עבודה שלי..בסביבתו יש כמה פסלונים קטנים למשל של חתול ירוק,עוד מזכרת מטיול...כדור שלג קטן,איזה פעמון מתורכיה ועוד.. המוצר ,מטרתו ליצור מקום לכל אותם חפצים באופן שמצד אחד יראה אותם וכן יתן מענה לצורך באיחסון,שהרי לא כל פריט חשוב לראות.. אני מקווה שהייתי ברורה. הפנייה שלי אליכם היא בתור "מומחים" לאותו עולם של חפצים סנטימנטאלים. בוא ניקח את גריד קוביות העץ למשל האם לדעתכם הוא עונה על הצרכים של איחסון פריטים ...האם יש בו חסרונות...האם ויטרינה היא הפיתרון האידאלי מה מבחינתכם הוא האחסון האידאלי..אם רק אפשר היה לעשות הכל.. מקווה שהשאלות שלי לא מציקות...
אפרופו חתולים...אולי הם לא טיפשים אבל...מעצבנים??!!!

ran lir

New member
את צודקת../images/Emo108.gif

הם מעצבנים!!! אבל מה זה חמודים חכמים ומה שמרגיז את הישראלי המצוי הוא שהם סופר עצמאים .מס הכנסה לא אוהב אותם כי הם מעלימים עין מהם.בנושא האיחסון תנסי ליצור מסגרת מדפים עם מרובעים קטנים שבכל מרובע יוצג פריט מסוים.המסגרת אמורה להית בעומק של 10 ס"מ תלויה על הקיר וזה פתרון לדעתי המוצלח והיפה ביותר{ מתוך נסיון).תמשיכי לאהוב חתולים כי הם רק עושים טוב.

mayaben

New member
אבל זה בדיוק העניין..

למה לדעתך זהו הפתרון המוצלח? למה הוא יפה?? האם זה שהוא תלויי מהווה יתרון.. מצטערת על הקטנוניות..אבל חשוב לי באמת להבין.
חתולים הם בעיקר משוגעים..אבל מה שמקסים שיש להם ממש אישיות אבל זה לא מטשטש את העובדה שהם ממש מעצבנים..לי יש אחד..ג'ינג'י..מעצבן

oren*

New member
ואני דווקא אוהב שכל אותם "חפצים

אישיים" מפוזרים בסביבת העבודה מבלי שיהיה להם מקום מוגדר, כך שבכל מקום אליו אסובב את הראש בכדי לחפש הצעת מחיר או איפיון של פרוייקט, אתקל באחד מהם. על לוח השעם, בינות כרטיסי ביקור של אנשי מקצוע לסקיצות בשלבי עבודה, תליתי גלויות שאהבתי, חתימה או שתיים של "סלבריטאים" עימם נפגשתי במסגרת התנדבותי בבית החולים וכמה מחזיקי מפתחות נחמדים שקניתי באירועים שונים. מעל מסך המחשב יש בובה של כלב (כזו שמנדנדת את הראש), מחזיקי הספרים והמגזינים שלי הן קופסאות המתכת המאויירות של מקס וברנר, בפינת שולחן העבודה מתגורר סיפולוקס אדום וכמובן שבכל מקום בחדר מפוזרים בקבוקים ופחיות קוקה-קולה ממקומות שונים בעולם. הפריטים הללו לא "נדחקו לכל מיני פינות", היות ויש אינספור קופסאות וארונות בהם אני מאחסן פריטים דומים - התצוגה ותשומת הלב שהם מקבלים מושלמת בעיניי דווקא משום הפיזור הרנדומלי בגבהים ומימדים שונים בחדר (לעומת ויטרינה/קוביות עץ בעומק וגובה אחידים).

נויקה

New member
לא צריך להיות אספן

בשביל שהמשרד שלך יהיה ביתי. חוץ מעל דואר נכנס לא תמצאו אצלי בולים במשרד. לא נראה לך קצת מוגזם לשים ויטרינה במשרד ובה כל מיני דברים שמישהו אוהב? הדברים הקטנים הם שנותנים תחושה של בית. למשל תצלומים. אני משרתת כרגע במחנה המעפילים בעתלית והדבר היחיד שיש לי במשרד שקשור לבית שלי הוא שני תצלומים של סבא שלי שהיה מעפיל ועוד תמונה שמישהו שהיה עצור במחנה צייר ונתן לסבא שלי לפני שנים רבות. מצד שני אני לא אאחסן דברים שיקרים לליבי בתוך המגירות, כי אם ככה אני פשוט אשאיר אותם בבית. המגירות נועדו לציוד המשרדי והחלק שנותר הוא לדברים שאוהבים. אגב, את המחזיק של העטים שלי הכנתי פעם מדאס וציירתי עליו עננים, גם אותו הבאתי למשרד. נעה

למעלה