עזרה דחופה דחופה

עזרה דחופה דחופה

יתי הקטנה בת חודש וחצי יונקת או יונתר נכון ינקה,עד ליום ראשון האחרון באופן מלא ללא תמל כלל וכל עד שהתיצבה ההנקה עברנו מסע ייסורים. לצערי הרב ביום ראשון האחרון בעקבות התקף אסמטי קשה נאלצתי לשאוב לה את למשך 2 ארוחות ולהוסיף תמל פעמיים ביום.מפאת הטיפול עליי ליצור מרווחים של 8 שעות מהנקה לנטילת הטיפול. כך שמרבית היום היא ניזןנה מבקבבוק. בזמן המועט שניתן להניק,היא מתקשה להתחבר לשד- התפיסה היא כשל בקבוק, היאנמצאת שעות רבות על השד,איננה יונקת באותה העוצמה נרדמת המון מסרבת לינוק ונראית עצבנית מתמיד. מה עליי לעשות כדי להציל את ההנקה עליי להמשיך בטיפול עוד שבוע בבקשה אימרו לי שיש עוד תקווה

Revili

New member
יש תקווה../images/Emo24.gif

ראשית, יש לוודא מעבר לכל ספק שהתרופה אותה את נוטלת אכן מגבילה אותך מבחינת ההנקה. אחד המרכזים הטרטולוגיים, ד"ר ליבוביץ או אסתר יוכלו לתת לך תשובה מוסמכת ...חלק גדול מהרופאים אינם בקיאים דיים בכך. אם אכן התרופה לא מאפשרת לך להניק באופן מלא, עלייך לשמר את ייצור החלב שלך, זה אומר לשאוב בכל פעם שהתינוקת מקבלת בקבוק (לזרוק את החלב אם יש צורך). נקודה שניה היא הטיפול בבילבול הפטמות והקושי לינוק...האם יש לך אפשרות ליצור קשר עם יועצת הנקה מוסמכת ולנסות להשתמש במאמן יניקה? זו טכניקה שמאפשרת להאכיל לא ישירות מבקבוק, אלא לדמות יניקה בצורה טובה יותר. בנוסף, נסי להניק אותה כאשר שתיכן במיטה שלך, היא רק בטיטול ואת בפלג עליון חשוף, המגע הרב של עור לעור ירגיע ויעודד אותה לחפש את השד. אפשרות נוספת היא יניקה באמבטיה משותפת של מים נעימים. בכל מקרה, אל תדחפי לה את הפיטמה לפה, מרחי לה מעט חלב על השפה, דאגי שהחלב יתחיל לזרום במהירות והיא לא תדרש למציצות רבות כדי לקבל חלב (נסי בעזרת עיסוי וסחיטת חלב לזרז את רפלקס שחרור החלב), לטפי את לחיה וחכי שתפנה את פיה אליך ותפתח פה גדול. אם קיימת אפשרות שאדם אחר ולא את יציעו לה את הבקבוק, זה בהחלט עדיף. אל תתיאשי, החלמה מהירה.

ראשית.......ל REVILL

תודה על התשובה המקיפה , שוחחתי עם 3 המרכזים הטרטולוגיים ובכולם קיבלתי תשובה זהה עליי לערוך הפסקה של 8 שעות מנטילת התרופה להנקה הבאה. אני שואבת אך לצערי הפרנדיזון מפחית לי את הכמות וכול יום הכמות פוחתת של החלב השאוב. איפה קונים מאמן יניקה???????????????? אני מנסה להניק אותה ללא פלג גוף עליון לבוש אך היא מאוד מתעצבנת ומגלה סימנים של חוסר סבלנות....כיצד ניתן להגביר את ייצור החלב שנפגע כתוצאה מהטיפול??? האם יש טעם לפנות ליועצת הנקה כעת או לחכות לסוף הטיפול??

Revili

New member
תולתוליי

הגברת תפוקת החלב יכולה להעשות באמצעות יניקה, שאיבה ואולי גם לקיחה של כדרים...בשביל זה צריך יועצת הנקה מוסמכת. האם את מקפידה לשאוב מספר דקות לאחר שכבר כמעט לא יוצא חלב בכדי לגרות את השד ליצירה נוספת של חלב? האם את משתמשת במשאבה טובה ושואבת כל 3 שעות לערך? מאמן יניקה אפשר להכין לבד...שוב, לא יודעת אם זה יעזור לכם והייתי מתייעצת עם בעלת מקצוע. מדובר בצינורית דקיקה היוצאת מבקבוק החלב ונכנסת לפה התינוקת יחד עם האצבע שלך... באמצעות "יניקת אצבע" זו התינוקת אוכלת אך לא מבקבוק אליו קל "להתמכר" וקשה "להגמל". הייתי מרימה טלפון למרפאה של אסתר או לד"ר ליבוביץ ומתייעצת/קובעת פגישה עוד לפני סיום הטיפול. עדכני בבקשה, אני מחזיקה אצבעות.

תודה רבה על התמיכה

אני ארים טלפון ואכן אתיעץ.................ואקבע תור חן חן

למעלה