עזרה דחופה בD&D

ג י מ ל י

New member
עזרה דחופה בD&D../images/Emo70.gif

המממ יש לי שתי שאלות: הראשונה היא איך אני יודע כמה המפלצת פגע בדמות, והאם היא פגעה... והשאלה השניה היא איך אני יודע עם הדמות אצליחה לפגוע במפלצת, וכמה היא פגעה... ודבר שלישי אם אפשר, איך לפתוח דמות של מפלצת, איך אני מחשב חיים מגן וכו'... (יש לי דמויות מוכות לכן אני לא צריך לחשב את הדמויות) תודה רבה, ואם אפשר לענות לי עד שלוש, כי זה דחוף!! תודה רבה שוב!

דרגורן

New member
המממ....

לדמות יש דרוג שיריון (DC) - אתה זורק ק20 ואם התוצאה +תוספים שונים (כוח, התקפה וכו') גבוהה או שווה ל-DC אז המפלצת פגעה. אם המפלצת פגעה אז היא מורידה נזק לפי מה שכתוב בתיאור שלה - לדוגמא נזק מנשיכה של כלב יכול להיות 1ק6 או 1ק8 בתיאור של המפלצת כתוב כמה חיים יש לה ומה הדירוג שיריון שלה.

Gilgam69

New member
חתיכת נשיכה!

AC הוא מקרה פרטי של DC. המכניקה בשיטת ק20 (שהיא השיטה של מבוכים ודרקונים) זהה. בכל מקרה נשיכה של 1ק8 זאת חתיכת נשיכה !

pitfiend

New member
ישנן שיטות רבות למו"ד...

ישנו מבוכים ודרקונים מהדורה ראשונה, מבוכים ודרקונים מורחב, מבוכים ודרקונים מהדורה 3/3.5 וגם מהדורה שנייה אבל היא לא ממש הצליחה. בכל אחת מהם ישנה דרך אחרת לתקוף ולפגוע ולקבוע נזק. אם אתה רוצה לרדת לשורש העניין אתה מוזמן לקנות את הספר לשחקן בעיברית של מבוכים ודרקונים מהדורה 3 וללמוד את רזי השיטה. אתה מוזמן להיכנס ללינק מתחת להודעה שיביא אותך לכוכבי כסף - חנות הרשת שמוכרת את הספר - חפש באזור משחקי תפקידים - מבוכים ודרקונים(ק20) את הספר לשחקן.

למעלה