עזרה דחופה ביותר....

dralan

New member
עזרה דחופה ביותר....

שלום לכולם!!! אני מחפש א"ל ולא יודע מה מתאים לי. אולי אתם תוכלו לעזור: מטרות: הגנה עצמית (מטרה ראשית) ופיתוח שרירים (מטרה משנית). נתונים: אני בן 16, רזה ונמוך יחסית (אם זה עוזר במשהו). בנוסף אני מתכוונן ללמוד לבד (לגמרי), למרות שאני יודע שזה לא מומלץ (אז אל תחזרו על זה עוד פעם!). האם תוכלו להגיד לי איזו א"ל מתאימה לי? ואם כבר אולי אתם מכירים קישור לאתר / המלצה לספר שמלמד את אותה הא"ל?

amir_aikido

New member
תחפש בפורום ותבין

זה לא שמפריע לנו לעזור, אנחנו פשוט סבורים ומאמינים שלימוד של אמנות לחימה ללא מורה שקול ללימוד שחיה בהתכתבות. אתה מוזמן לחפש הסברים בהיסטוריה של הפורום מדוע אנו סבורים כך (היו על זה מספר שרשורים). אמיר

לעזור ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif זה בדיוק מה שזה

אנו מנסים להוציא לך את מהראש את המחשבה הילדותית כי לכל דבר בחיים תוכל למצוא קיצורי דרך ופתרונות בלי להתאמץ ובלי להתחייב... אתה רוצה להיהפך לאמן לחימה
אתה צריך להקדיש את עצמך ללימוד רציני עם מורה מקצועי. אתה רוצה רק ק-צ-ת לדעת להגן על עצמך
חפש לך איזו שהיא השתלמות או קורס בהגנה עצמית דרך קאונטירי קלאב / מועדון ספורט או אולי אפילו מתנ"ס או בית ספר. זה מעט, זה בסיס בלבד אבל זה עם מורה מקצועי וזה יתן לך מ-ש-ה-ו-א לפחות. לא להתאמן על שק לבד ולא לעשות שטויות
אתה עלול לפגוע בגוף שלך על אימון לא מקצועי בשק... שלא לדבר על העובדה כי לא תלמד מזה כ-ל-ו-ם על הגנה עצמית (באמת, רוני
). בטח שמעת את המושג (הלקוח משיר של להקת כוורת) "שחייה בהתכתבות" נכון
הכוונה היא לגישה לא רצינית. עליך להחליט איזה מין בנאדם אתה רוצה לגדול להיות: רציני ומקצועי בכל תחום בו תבחר או חאפר המחפש ללמוד שחייה בלי מים. דווקא כי איכפת לי, יובל.

מצטער, לא ../images/Emo70.gif

בשק צריך לדעת לתת אגרוף ואגרוף צריך ללמוד כיצד לתת עמ' שלא להזיק לפרק כף היד, לעצמות שרש כף היד ולאצבעות. צריך גם לדעת כיצד לחבוש את כף היד לפני שמתחילים לעבוד על השק, צריך כפפות שק וכיוב'. גם בעיטות יכולות להזיק למי אינו מיומן: ניתן להזיק לברך של הרגל הבועטת, ניתן להזיק לפרקי כפות הרגליים (הבועטת והעומדת - כאחת) ועוד ועוד. בקיצור: ממליץ לקנות ציוד א-ח-ר-י שמתחילים להתאמן ובמ-ק-ב-י-ל להנחיית מדריך.

דו קרב

New member
דווקא אני מכיר אומנות אחת במגע מלא,

שלומדים לבד, ופותרת הרבה מצבים לא נוחים. ויובל תקשיב טוב, זה עם כלי זין ומפתח את הגוף. אני חושב שזו תשובה רצינית ומלאה. ולך דניאל, ברצינות, לך על שק איגרוף. לבד אתה והשק, אין לי רעיון אחר. אתרים לעבודה על שק, אני מאמין שתצליח למצוא.

CountDust

New member
א"ל להגנה עצמית שמתאימה ללימוד לבד

פשוט אין כזאת. זה לא עניין של "מומלץ" או לא מומלץ. אתה מבקש המלצה על אומנות לחימה להגנה עצמית בכדי ללמוד לבד - והתשובה היא שלא קיימת אומנות לחימה להגנה עצמית שניתן ללמוד לבד. זאת לא התחכמות, זאת לא המלצה, זאת לא ביקורת. זה המצב.

אם אפשר לשאול

מדוע אתה רוצה להתאמן לבד? מפאת חוסר זמן או משאבים? שנית ציינת שהמטרה הראשונה שלך היא הגנה עצמית-אם כן ,כיצד תלמד לבד הגנה עצמית ללא כל פרטנר מולך? מה תעשה אם חלילה תותקף? ולא תהיה לך את המיומנות של להתמודד עם תוקף מפני שלמדת לבד בבית? תעמוד ותגיד לתוקף: אמממ חכה שניה...תרגלתי את המכה הזו לבד עם עצמי בבית..שניה אתה מפריע לי? אם המטרה שלך היא פיתוח שרירים,אני מבינה שזה אומר לפתח כושר ואז אתה יכול לעסוק בריצה או כל פעילות ספורטיבית אחרת שניתן לעשותה לבד,אבל אם זו אומנות לחימה להגנה עצמית כמו שציינת,לדעתי אתה חייב ללמוד בקבוצה או עם מדריך,על מנת להרגיש תכלס,מהי תקיפה מהצד השני,כיצד להתגונן וכיצד לתקוף חזרה. כמו שציינו כאן,ולמרות שבקשת שלא, ללמוד אומנות לחימה לבד,זה כמו ללחוץ על גז בניוטרל ברכב...חבל בהצלחה בכל מקרה..

dralan

New member
תגובה ל-כ-ו-ל-ם

למה אני רוצה ללמוד לבד: כי אין לי "משאבים" (או ליתר דיוק, כסף) לזה, וגם לא נראה לי שיהיה לי בשנים הקרובות. בנוסף יש לי בעיה כלשהי לעבוד עם קבוצות (אני מעדיף לא לפרט). בעיה זו ניתנת לפיתרון מסוים ע"י עבודה עם מורה פרטי, אבל הבעיה הראשונה רק מוגברת במקרה הזה. זה לא משנה מה אתם סבורים או מאמינים, זה עדיין לא משנה את העובדות האלו. אם אין אומנות לחימה שניתן ללמוד לבד, ובכן, יש לי בעיה. אם יש כזו (ואני די משוכנע שבסיס כלשהו ניתן ללמוד לבד), אני מבקש מכם שוב להראות לי דרך אליה ע"י קישור לאתר או המלצה לספר. 3 הערות לסיום: א. ליובל שאמר שאני מחפש קיצורי דרך – אני ממש לא. להפך: אני חושב שזה שאני רוצה ללמוד לבד בעצם אומר שאני מוכן להשקיע (הרבה) יותר וזה לא מקצר את הלימוד אלא מאריך אותו. ב. ל - אמרת שאתה מכיר אומנות לחימה שניתן ללמוד לבד – התכוונת לשק? כי איבדתי אותך שם. בנוסף אמרת שניתן ללמוד להתאמן עם שק ע"י חומר לימוד מקצועי – יש לך דוגמאות? ג. אם מישהו חושב שההודעות שלי פוגעות או ציניות , תתעלמו – אני פשוט בדיכאון בזמן האחרון (מקווה שזה יעבור מהר!!!).

dralan

New member
../images/Emo10.gifזה ממש לא פייר

מה שאתם עושים: שמתי הודעה, כולכם הגבתם וביקשתם הסבר, עכשיו שעניתי אף אחד לא מגיב? אני מחכה עוד שבוע.. מקווה לתגובות. ובכל מקרה, לפחות תענו לי על שאלה אחת: נגיד שאני לא לומד לבד, האם יש א"ל מסויימת שמתאימה לי (לפי הנתונים למעלה)?

השרשור הזה לא קופץ כבר

כלומר אף אחד לא רואה אותו... אתה מוזמן לפתוח אחד חדש ואולי לקשר לזה הישן. בנוגע ל"מתאים" - הכל יכול להתאים לך (לא שציינת יותר מדי דברים, רק אמרת שקשה לך עם קבוצה...)

למעלה