עזרה דחופה בחיסכון!!!!!!!

ranma5

New member
עזרה דחופה בחיסכון!!!!!!!

עזרה דחופה בנוגע חיסכון יש באפשרותי לחסוך כל חודש 3000 ש"ח לטווח ארוך בערך ל15 שנה, לפי המחשבונים באינטרנט אני יכול כמעט להכפיל את הסכום בעזרת הריבית. אני כרגע חוסך בבנק לאומי ומקבל ריבית של 7.2 רציתי לדעת אם זה טוב? הבעיה שכול שלוש שנים הפיקדון נפתח (אני נפגע בעקבות הפתיחה כול שלוש שנים?) איפה אני יכול להפקיד את הכסף ולאחר 14 שנה לפתוח אותו והנות מהריבית והכסף שחסכתי? בבקשה עזרו לי.......................

PINIZ

New member
חסכון

אני מניח מהנתונים שמסרת כי החסכון שלך אינו צמוד! לכן עליך לקחת בחשבון את ירידת הערך של הכסף. אם אתה מתכוון לחסוך לטווח ארוך עליך לשקול את נתוני הריבית שאתה מקבל ביחס לעלית המדד הצפויה.או לחילופין לבחור בתכנית צמודד מדד או מט"ח או חלוקה מסוימת של התכניות.

jb14

New member
מעט אינפורמציה

ריבית לא צמודה טובה היום (לסכומים של עשרות אלפי שקלים ומעלה) 8% לשנה ריבית לא צמודה טובה היום (לסכומים של מאות אלפי שקלים ומעלה) מעל 8.3% לשנה. ריבית לא צמודה היא בעיתית - מכיון שההוצאות שלך הם מן הסתם צמודות מדד (ואולי אפילו צמודות מט"ח בחלקם) ולכן, במיוחד לטווח ארוך, אתה מסתכן. המקום האופטימלי לחיסכון כזה הוא תוכנית חיסכון לטווח ארוך: ריבית טובה היום - הצמדה מלאה למדד + 4.2%. כאשר כאן אין את הבעיות הטכניות של פקדון

למעלה