עזרה דחופה בהנקה!

patzi1

New member
עזרה דחופה בהנקה!

ביתי בת 9 שבועות ויונקת מלא. היא עולה יפה במשקל ומתעוררת רק פעם אחת בלילה ואז שוה לפנות בוקר. הבעיה היא שמההתחלה היא התרגלה לינוק רק מצד שמאל ולא מצד ימין( כנראה יותר נוח לה וקל לה בצורה כזו). אז מה שקורה שהיא יונקת רק מצד אחד ולכן הצד הזה מתמלא כל הזמן, לפעמים אפילו מיד בסיום ההנקה ואני חייבת לרוקן אותו כדי שלא יהיה לי גודש אז אני ממשיכה לתת לה לינוק רק מהצד המלא. בארוחה היא בדר"כ יונקת רק מצד אחד וכשאני מנסה לתת לה מהצד השני היא לא רוצה או שמלא לי בצד השני ואני חייבת לרוקן... שמעתי שזה לא טוב להניק רק מצד אחד כל הזמן ושזה יכול לגרום לשינוי בגודל בין השדיים בסיום ההנקה, האם זה נכון? אשמח לטיפים כיצד אני יכולה לאזן בין הצדדים בהנקה. מה גם שבגלל שהיא יונקת רק מאותו צד יש לי סדקים וכאבים מטורפים ושום משחה לא עזרה( כולל של מדלה שאומרים שהיא הכי טוה וכולל אוורור) אני ממש מיואשת וחושבת להפסיק להניק בגלל הכאבים, עזרה בבקשה!!!

הנקה מצד אחד

עד כמה שידוע לי, במהלך ההנקה אכן מבחינה אסתטית נוצר שד אחד גדול ואחד קטן- אבל זה אח"כ מסתדר ואין בזה נזק. אבל-ממה שאת מתארת נשמע שההנקה לא מתנהלת היטב (לא מנסה להלחיץ אלא רק לעזור..): אין סיבה שיהיו לך סדקים וכאבים גם כשההנקה היא רק משד אחד. הסיבה לסדקים וכאבים היא בדר"כ תפיסה לא נכונה של התינוק את השד. גם העובדה שבסיום ההנקה את מרגישה שהשד שממנו ינקה מלא, עלולה לרמז שהתינוקת לא מצליחה "לרוקן" היטב את השד במהלך ההנקה. מציעה לך לפנות בהקדם ליועצת הנקה. זה ישים סוף לכאבים ותוכלי להניק בכיף... (בינתיים את יכולה לראות את המאמרים כאן בפורום- יש הרבה תמונות שמדגימות תפיסה נכונה). לגבי "העדפת צד": ניסית להחליף תנוחת הנקה כדי לעודד אותה לינוק מהצד השני? אצלי למשל, בני היקר והדעתן היה סרבן של צד שמאל, אבל כשהנקתי אותו בצד הזה בתנוחת "פוטבול" הוא הסכים לינוק משם. תנסי- אולי גם על הקטנטונת שלך זה יעבוד... המון בהצלחה!

patzi1

New member
הנקה מצד אחד

תודה על העזרה. אני מנסה לשנות תנוחה וזה לא עוזר , הקטנה לא מעוניינת לינוק והיא בוכה ואז אני כבר מוותרת ונותנת לה מהצד שהיא אוהבת. בנוסף זה כמעט תמיד מלא אז אני חיבת לרוקן ואני שונאת לשאוב זה לא נוח לי ולוקח המון זמן, אני מעדיפה לתת לה לינוק. דיברתי עם אחות בטיפת חלב שאמרה לי שאני חייבת לשאוב מהצד שהיא לא יונקת ממנו כדי שלא יתייבש האם זה נחוץ והכרחי? כפי שאמרתי התעסקות עם שאיבה זה ממש סיוט בשבילי. עוד שאלה, האם ידוע למישהי על מגני פטמטת של חברת מדלה שמוכרים בשילב אם זה עוזר לסדקים? קשה לי להבין למה יש לי סדקים, הקטנה אוכלת יפה, עולה במשקל באחוזון האמצעי היא שמחה , ישנה טוב ולא נישארת רעבה אז כנראה שהיא כן תופסת את הפיטמה נכון אחרת היא היתה רעבה ולא עולה במשקל. אשמח להמלצות על יועצת הנקה מאזור ירושלים.

qwertas

New member
הנקה מצד אחד

גם לי יש אותה בעיה (אני אפילו לא יודעת אם בעיה - סוגיה). ביתי בת 3.5 חודשים, יונקת מלא, עולה יפה במשקל, פיפי קקי תקינים. יש לה העדפה ברורה לציצי אחד, וכתוצאה מכך הציצי המועדף מרגיש מלא יותר וקשה יותר רוב הזמן, ואילו השני קטן יותר ורך. ניסיתי להתגבר על כך באמצעות הנקה בכל פעם מהציצי הקטן ראשון, אבל היא מתעצבנת עליו יותר מהר ואז אני מעבירה אותה ל"ציצי הטוב" ממנו היא אוכלת בתאווה. ניסיתי גם שאיבות מהציצי הקטן, אולם הכמויות שיוצאות ממנו קטנות משמעותית, ואז אני שואבת גם מהגדול. בקיצור - לא ממש מצליחה להתגבר על העניין. שאלותי - 1. כיצד ניתן להתגבר על כך? 2. האם זו בכלל בעיה? 3. האם זה ישאר כך אחרי סיום ההנקה? כפי שאני רואה זאת, הבעיה אינה של התינוקת כי היא מרוצה ועולה יפה במשקל (ואפילו קופצת על אחוזונים), אלא של התחושה הלא-נוחה שלי והחשש שמא זה ישאר כך. כמו כן, אולי יש דרך להגביר את הייצור בציצי הקטן, כי כרגע הוא באמת מייצר כמות קטנה משמעותית יחסית לגדול (זאת אני רואה בשאיבה). תודה על התייחסותכן.

If you are using the same breast al

the time, then it is not a problem......the only problem is that breast will be bigger than the other one. If you are not using the other breast, then the baby is feeding often on the breast that you are using and stimulating the milk supply. IN theory, you can close one breast and only feed on the other one with no problem. Just remember that you may be assymetrical. another option is to pump from the side that the baby does not feed from, and save the milk. Or, you can meet with a yoetset hanaka to try different positions which migh help the baby feed from the side he doesn't like.​

qwertas

New member
בכל זאת רוצה להניק משני הצדדים

למעשה אני מניקה משני הצדדים, אולם מצד אחד פחות זמן ובכמויות פחותות. לדעתי בשלב זב לתינוקת (3.5 חודשים) נוח בשני הצדדים, הבעיה היא הכמויות. האם ניתן בכל זאת להחזיר עטרה ליושנה?

למעלה