עזרה דחופה בבקשה

rotrot

New member
עזרה דחופה בבקשה

שלום לאשתי ולי כלבה. אנו גרים ברעננה בדירה שכורה. כלבתנו נובחת לעתים. לא היסטרי. בד"כ כשהיא שומעת מישהו בחוץ (קומה ראשונה) או כשמישהו עולה בחדר המדרגות. לאחרונה איים עליי שכן שהוא ירביץ לה אם מקל כי היא נובחת עליו כשאני מוציא אותה. (היא קשורה). והיום פנו דיירים אל בעל הבית שלנו על כך שהיא נובחת ושהם יפנו לערייה. הם מעולם לא פנו אלינו ישירות בנוגע לרעש שהיא עושה ומפריע. אנו צריכים עזרה בכל הנוגע למה עושים במקרה כזה? תודה

סמייילי

New member
לפי מה שאני יודעת

נביחה היא לא דבר רע, ואני לא חושבת שיכולים לעשות משהו בגלל שהכלב נובח! ואם השכן שלכם יגע בו, אתם יכולים לתבוע אותו ! כל עוד אתם קושרים את הכלבה, וכל עוד היא לא תוקפנית לאחרים, אני לא חושבת שיכולים לעשות לכם משהו. ולדיירי הבנין אין תלונה מבוססת אם הם לא פנו קודם אליכם! אם מישהו ישאל, תאמרו שאם היו פונים ישירות אליכם, הייתם שמחים להקשיב ולנסות למצוא פתרון, אבל מאחר שלא, שיחנקו! בהצלחה לכם! -סמיילי

shanty.G

New member
לגבי אותו שכן...

אתה יכול להודיע לו, אם יתפתח שוב "דיון" מהסוג שהזכרת- שאם יממש את איומו הוא עובר על החוק ושאתה מבחינתך תגיש תלונה במשטרה. לגבי הנביחות, אתה יכול לפנות לפורום חוק ומשפט (איני בטוחה בשם המדוייק, אך קיים פורום העוסק בדינים וחוקים שונים). ישנם חוקים לגבי נושא זה. ואם הכלבה לא נובחת "היסטרי" כמו שהגדרת, יכול להיות שבכלל אין לדיירי הבניין עילה לתביעה. אולי להיפך, אם יטרידו אותך יתר על המידה... אגב, אם הכלבה מחוסנת ויוצאת לטיולים רק כשהיא קשורה, העירייה לא יכולה לעשות לך כלום בעניין . את הרשות המקומית מעניין שהכלב אינו משוטט ושהוא מחוסן. כל השאר(הפרעה לשכנים)- קשור לבית המשפט. בהצלחה וחג שמח!

דוגי

New member
פתרון לנביחות

לנו היתה בעיה דומה, ולמרות שלכלבה "מותר" לנבוח ולא יעשו לכם כלום, זה לא נעים לריב עם כל השכנים וגם בטח לכם מציק שהיא נובחת. אז הינה פתרון מהמאלף שלנו: לוקחים אקדח מיים וממלאים במיץ לימון סחוט (חשוב מיץ לימון סחוט ולא לדלל) כל פעם שהכלב נובח משפריצים לו לפה מיץ לימון מהאקדח. ומאחר שכלבים שונאים מיץ לימון (לפי מה שאומר המאלף) הם יפסיקו לנבוח כי יקשרו הנביחה ללימון. אפשרות נוספת היא להשפריץ באקדח מיים, מיים (לא לימון )לעיניים, כשהכבל נובח. הוא נבהל מהשפריץ.

**לילך**

New member
אני מסכימה עם כל מה שדוגי היציע

אין שום טעם לריב עם השכנים ולהיכנס למאבקים משפטיים ,הם יכולים לטעון שהכלב מהווה מטרד סביבתי ולהתחיל להטריד אותכם עם תלונות ובילבול מוח. לכן הפתרון שדוגי היציע הוא הפתרון הכי יעיל במצב הזה. בנתיים אם מישהו בא אליכם בטענות ,תגידו לו שאתם מאלפים את הכלבה ושזה יקח קצת זמן ואתם מבקשים מהם להתאזר בסבלנות. בהצלחה ודווחו לנו איך מתקדם עניין האילוף.

למעלה