עזרה דחופה - בבקשה

suger babe

New member
עזרה דחופה - בבקשה

לפני כשנה היה לי רומן עם גבר נשוי שהסתיים כשבעלי עלה על הבגידה. אני אוהבת את בעלי ואין בכוונתי לסיים את נישואי הקשר ביננו נמשך במיילים כי לא הוא ולא אני יכולנו לסיים את הקשר קבענו להיפגש מחר אבל אני כה חוששת שמא ניתפס אבל כל כך אוהבת ומתגעגעת אליו...

הזאתי

New member
אין בעיה

תפגשי עם חברך הנשוי, אם זה יקרה, זה יקרה. הדבר היחידי שיכול לקלקל לך הוא רגש אשמה. תעשי מה שאת מרגישה ותהיי מאושרת. אני מניחה שזה שהוא נשוי אומר שגם הוא לא מעוניין לשבור את המסגרת שלו. אז מצויין, לשניכם יש אותה שאיפה. רק אל תשכחו להקפיד על אמצעי זהירות ולא להתפס בשום אופן. אסור שבעלך יגלה שוב את הדבר. הרבה אושר, הזאתי

seeyou

New member
סליחה!יש לך עוד עצות טובות כאלו?

ואם הגבר הנשואי היה בעלך? ".....תעשי מה שאת מרגישה ותהיי מאושרת"?????????? אין אצלך מוסג ל: -כבוד -בגידה -משפחה .......רק לזיונים? זה כול האושר שלך בחיים? נו טוב! את לא אשמה! יש הרבה סטיות בטבע! נולדים עם זה!

זוית של מוסר

התגובה שלך לאותה אישה נשענת על סולם ערכים של מוסר, ואתה מחטיא לא מעט, שהרי מלכתחילה מדובר כאן במשהו שאיננו מבקש להישען על "המוסר" עד כמה שאפשר לטעון למוסריות. מה שבעיניך מוסרי, בעיני זולתך יכול להיות לא מוסרי ולהיפך, כלומר אין גבולות חדים וברורים ל-"מהות המוסר הנכון", כך שכל טיעון הנשען על "מוסר" מלכתחילה חלש, וחסר יכולת שכנוע. לקרוא למעשיה של אותה אישה "סטיה" זה פשוט לא נכון, אלא ההיפך הוא הנכון, אם סטיה היא ביטוי של מעשה שאינו נורמאטיבי, הרי די בכך כדי להבין שמעשיה של האישה לא רק שהוא נורמאטיבי מן ההיבט החברתי, הוא אף כזה מן ההיבט של הטבע, שהרי מוסד הזוגיות, כפי שהוא, איננו יותר מאשר יצירה מלאכותית של האדם, והוא רחוק מלהיות מותאם למהות טבע האדם באשר הוא אדם אשר מהותו היא בקמאות שלו- קרי, היותו בעל חיים קודם לכל. ואסיים בזאת- לעולם השיפוט המוסרי של גורם א' את גורם ב' לוקה בחסר. כאשר עושים שימוש במטבעות מוסריות אסור להתעלם מפרספקטיבות אחרות של המציאות הסביבתית. שיהיה לך כל טוב

צודקת עד מאוד.

המשפט שלך צודק עד מאוד, ומדוייק במקרים הללו, לא אחת אני משיב בדיוק בדיוק כמשפט הזה, בדרך כלל האנשים הנפגעים במערכות הללו, פונים לערכי מוסר כדי לשפוט ולשאוב עידוד, ואני משתדל להסיר אותם משבילי המוסר ממש כפי שכתבת- לא רלוונטי לעסוק במוסר. כל טוב

seeyou

New member
כשיש "אהבה" כזו סוחפת?../images/Emo54.gif

.."אהבה"..לפי איזה מילון? "אני מכירה אנשים דרך האינטרנט , נפגשת איתם ואף שוכבת עם רובם זה יכול להיות חד פעמי , זה יכול להיות רומן קצרצר . אני יודעת שאני נראית טוב ואין מצב שמי שאפגוש לא ירצה אותי ואני לא כ"כ בררנית , אני נפגשת בעיקר עם בני 40 ומעלה ואפילו 53 . כששואלים אותי בני הזוג למה את כאן ? אני עונה : מחפשת קצת להפר את השיגרה , להנות - הזוגיות שלי מצויינת "... ..............ממש לא רלוונטי! ????????????? הטבע של האדם לא משתנה בין רגע!!!

המילון האישי

לשאלתך- לפי המילון האישי של החש אותה, אין מילון אוניברסאלי של אהבה, מה שנחשב בעיני גורם א' כמאפיין אהבה, אצל גורם ב' זו כלל לא אהבה. צודק- הטבע של האדם לא משתנה בן-רגע, אך בעצם אוסיף- הטבע של האדם לא משתנה בכלל, הוא מקבל ביטויים חיצוניים אחרים ומתאים עצמו לסביבה אך לא משתנה לעולמים. כל טבו חביבי

ל- seeyou

חבל שלא קראתי את מה שכתבת כאן קודם , כנראה טעית ואני מבינה שהדברים היו מכוונים אליי .
)

seeyou

New member
"מוסר"/"נורמה חברתית" ../images/Emo150.gif

סיפור מהחיים! ....מספרים שיום אחד מסלקים את משה הקטן מהבריכה הציבורית! למה? מה עשיתי? ....בוכה ושואל ואף אחד לא תורך לענות עד שזקן בא עליו ואומר לו: סילקו אותך בגג שאתה משתין בבריכה! משה מפסיק לבכות ועם עיניים גדולות עונה: ..."אבל כולם עושים את זה..." נכון עונה הזקן!וממשיך....אך לא מהמקפצה!!! ...."מוסד הזוגיות, כפי שהוא, איננו יותר מאשר יצירה מלאכותית של האדם, והוא רחוק מלהיות מותאם למהות טבע האדם ..." דעתי שמאז "ירדנו" מהעצים,התא המשפחתי היה בנוי על גבר+אשה (או יותר) וזה נכון לאורך ההיסטוריה...פרט לקומונות או צורות חיים "משוכללים".. ישנה עדיין בטיבט שבט מוסו בו אין מילה "אבא"... לאם יש ערך בחברה שלהם ע"פ מספר הגברים שהיא מקיימת יחסי מין!סימן שיש לה ערך!! הילדים נשארים בבית אימא-ה אב לא חייב כלום-לא בתמיכה באם ולא בילדים!! כאשר הילדים גדלים הם עוברים לגור בבית אחותם והם דואגים לגדלם יותר מאשר את הילדים של עצמם! עדיין אני דוגל שההתנהגות שלה היא לא מוסרית- למרות שרק היא אחראית על גופה! היא יכולה לעשות מה שבא לה כול הזמן שלא מציירת באור חיובי את התנהגות.. מה תחשוב ילדה כאשר תקרא את המשפט: "אני מכירה אנשים דרך האינטרנט , נפגשת איתם ואף שוכבת עם רובם זה יכול להיות חד פעמי , זה יכול להיות רומן קצרצר . אני יודעת שאני נראית טוב ואין מצב שמי שאפגוש לא ירצה אותי ואני לא כ"כ בררנית , אני נפגשת בעיקר עם בני 40 ומעלה ואפילו 53 . כששואלים אותי בני הזוג למה את כאן ? אני עונה : מחפשת קצת להפר את השגרה , ליהנות - הזוגיות שלי מצוינת !!!" שיהיה גם לך כל טוב !!

דוגמה וטיעון מאשש

אכן הדוגמה שהעלת כאן מצביעה על נורמות אחרות, מה שמצביע שבאותה חברה כללי המוסר שונים משלנו. אכן מסכים איתך כי מאז בריאת האדם, הולכים זכר ונקיבה זה על יד זה, אך הנקודה איננה זכר ונקבה אלא זאת- זכר ונקבה עד יום מותם. ובמילים אחרות- טבעי מאוד, ואני מסכים איתך מאוד, שזכר יחיה על יד נקבה ולהיפך, לא טבעי, וכאן אולי המחלוקת, שיהיה זה רק עם נקבה אחת או עם זכר אחד. לכן אמרתי- שמעשיה של הבחורה טבעיים, אך אולי יש בם חריגה מנורמטיביות, אך בשום אופן אינני יודע לזהות אם היא עצמה "לא מוסרית". צריך להבחין בין מעשה לא מוסרי, לבין אדם לא מוסרי. אתה רוצה לומר שהמעשים שהעלמה מתארת אינם מוסריים, ניחא, אך לטעון שהיא לא מוסרית זה עניין שמצריך יותר מחשבה. ובדבריך יותר משאיששת את דבריך, חיזקת את הטיעון שהצגתי עתה. גוטה סאבס.

הזאתי

New member
יש לי המון עצות טובות

מצטערת שהרגזתי אותך כל כך, כנראה נושא רגיש.... אענה לשאלותך אחת אחת: 1. הייתי מאחלת לו אושר, כי אני אוהבת אותו ורוצה שיהיה לו טוב. 2. אעשה כל מה שאני יכולה כדי להיות מאושרת, ואצפה ממנו לרצות בזה גם, כי הוא אוהב אותי ורוצה שיהיה לי טוב. 3. כבוד- לא משהו. אני מעדיפה מילים כמו: הערכה, מחוייבות, אהבה ופרגון. 4. בגידה- זאת מילה קשה. אבל בגידה במה, בעצם? בחברות? באהבה? במשפחה? או אולי בכל מני מחוייבויות שלקחת על עצמך, ולא היית ממש שלם אתן, או שכבר לא מתאימות לך יותר? אם אתה מתכוון להסתרת רומן מהצד מבן זוג, לפעמים "בגידה" עדיפה על כנות מוחלטת. האם אתה בוגד בחבר טוב כשאתה מסתיר ממנו משהו שיגרום לו לפגיעה? אולי כן. תלוי לפי המצב. 5. משפחה- נו כן, בדיוק, הכל כדי לשמור על המשפחה. 6. זיונים, זה ממש כיף לא? אבל זה ממש לא כל האושר שלי בחיים. אני עדיין עובדת על זה. תודה על המחמאות,
הזאתי

seeyou

New member
../images/Emo117.gifאת מזמינה עלימות במשפחה!../images/Emo117.gif

כול מילה נוספת היא מיותרת!

seeyou

New member
תודה!../images/Emo140.gif קבלי בתמורה....

A friend is someone that won't begin to talk behind your back when you leave the room A friend is someone who dances with you in the sunlight and walks beside you in the shadows. A friend is someone who knows the song in your heart, and can sing it back to you when you have forgotten the words. A friend is someone who reaches for your hand and touches your heart.

פליטת פה/טעות קולמוס

רק במקום העוסק במהות השפה, נכון יהיה לעסוק בטעויות קולמוס, בפורום זה אנו מבקשים להעביר תכנים, כאשר המילה היא לא יותר מאשר כלי להעברתם. ואם אחד המשתתפים טועה בכתיבה, אך לא נפגמת העברת המסרים שלו, זה בסדר, והנכון הוא לא להתייחס ל"שגיאה לשונית", אלא לתוכן. בהיות השפה כלי להעברת תוכן, אפשר לקשט אותה, לצייר אותה, ולהביאה אל שולחן הדיונים כמו עוגה מקושטת ומאירה עיניים, אך בסופו של דבר מה שקובע את ערכה הוא טעמה של העוגה ולא שום דבר אחר. כל טוב

ניקולי

New member
אני פשוט בהלם

חבבתי ללכת ולפגוש משהו אחר כשאת אוהבת את בעלך..ועוד את לא רוצה שידע מכך?? תגידי לי את שפוייה, חולה ??? מה את? תסבירי לי בכדי שאני אדע איך לדבר אלייך.
אם את אוהבת את בעלך למה את עושה לו את זה?? מה את מחפשת להתגרש? את מחפשת שהוא יעיף אותך מהבית? תגידי מה??, מה בדיוק את רוצה שאישתו תבוא ותקרע לך את הצורה? את ידעת בכלל עם מי יש לך עסק?? חמודה שלי תתעוררי.. בעלך גילה שאת בוגדת, ונתן לך עוד צ'אנס.. ולא לבגוד אלא לתקן את עצמך.. איך את מסוגלת לבגוד בבעל שאת אוהבת? אני אגיד לך מה? את לא אוהבת את בעלך וגם לא את המאהב שלך.. מתוקה את אוהבת את עצמך את רוצה להרגיש נאהבת גם ע"י בעלך וגם ע"י המאהב שלך. תרגעי ומהר.. אח"כ את תפסידי במשחק שבנית לעצמך.

אלימות? הכיצד?----- פוטנציאל

בכל אשר תנבור, תמצא סיבה לאלימות, "מזמינה" אלימות? הייתי אומר שזוהי הפלגה שהרי האלימות היא הביטוי הבסיסי של כל בעל חיים המבקש לשרוד, אנו כבני אדם, בעלי חיים שכלתניים היודעים לנתב את האלימות גם לאפיקים שאין בהם נזקים. אין ולו מעשה אחד משותף, שאין בו פוטנציאל של אלימות, אז מה נעשה? לא נחיה ביחד? ולבסוף- אני מכיר מקרים כאלו שהבחורה מעלה כאן, אשר לא התקיימה בהם אלימות, על כל פנים זו הנראית לאחר מחושינו. הפוטנציאל קיים, ואני מסכים, אך האם מכל מקום שבו יש פוטנציאל עלינו להדיר רגלינו? אז היכן המקום של שכלנו? כל טוב

למעלה