עזרה דחופה בבקשה (?:)

featherhead

New member
עזרה דחופה בבקשה (?:)

הממ, אוקיי, אז שמי אסף ואני בכיתה י´´א, אני לומד במסלול תיאטרון ויש לי בגרות השנה. אני עושה אותה עם ידידה שלי, קוראים לה עדי, תגידו לה שלום.. (סתם, היא לא באמת פה. שיקרתי). בכל אופן, היה לי רעיון לבגרות- חשבתי על "השיעור" של יונסקו, (קטעים נבחרים, בכל אופן) אבל גברת-מורה-נעה אמרה שהקטע לא מביל לשום דבר. היא צדקה. דאמיט. בכל אופן, חשבתי על "אובו המלך" אבל מי שאיתי די.. וול, סירבה.. אז עכשיו יש לי שבוע למצוא קטע. אני מחפש (אה, כן, פה א-תם נכנסים לתמונה) (אנקל אסף וונט יו!) (בבקשה?:) מחזה אבסורד שיש בו קטע טוב לבן ובת. המליצו לי בחום על "הנסיכה איוון" ואני ממש רוצה להשיג את המחזה הזה אבל אין לי שמץ של מי הוא ואיפה הוא ניתן להשגה. בבקשה תוכלו לומר לי של מי הוא? ואם תהיו ממש נחמדים, סתם כי בא לכם, תוכלו לחוות את דעתכם ולהגיד אם הוא שווה את ההיסטריה.. או.. או אפםילו להמליץ על מחזה אחר (לא של סמואל בקט בבקשה:) (וגם לא של יונסקו) (חרשנו די על הכל) (כן, גם עדי פה) (סתם, שיקרתי שוב) אההה.. אסור לי לאכול יותר שוקולד. טוב, אני היתי נחמד אליכם, בבקשה תענו לי?:) אני אלך לי לעשות דברים מוזרים עכשיו.. ואתם היפראקטיביים בעצמכם.... להתראות? אה! ותודה מראש....

featherhead

New member
בו!

ועכשיו התברר לי שכותבים "איבון".. נבררררמיינד והתברר לי שיהויכין פרינלרלדירףזר השתתף בהצגה הזאת כשהיא הועלתה.. מישהו, בבקשה?

Scummy

New member
אסף.

תעשה יונסקו, או בקט. סתם. קח את ´גן הדובדבנים´. אי אפשר לפספס עם צ´כוב.

למה "סתם"?

יונסקו זו בהחלט אופציה- התמונה הראשונה מתוך "הזמרת הקירחת". הזוג סמית! מתה עליהם, למרות שהקטע הזה נראה לי די חרוש... אבל למי איכפת. רק תקצצו קצת את התמונה, היא טיפטיפה ארוכה מידי. עוד אופציה- תעבור במהירות על אוספי המערכונים של חנוך לווין- יש הרבה דברים לגבר+אישה, האפשרויות שלכם רבות הרבה יותר משל זוג בנות או זוג בנים. בהצלחה!!!

Scummy

New member
הלו

יונסקו הוא אחד המחזאים האהובים עלי, ויש מעט מאוד סצנות שמשתוות לתמונה הראשונה ב´זמרת הקרחת´ (חוץ מהתמונה השניה אולי, חה!), אבל הבחור ציין במפורש לא להציע לו יונסקו ו\או בקט, ולכן הבדיחה. וחנוך לווין אכן אופציה נהדרת. יש לו דיאלוגים נהדרים.

ואללה...

אתה צודק... רק עכשיו אני שמה לב, ההודעה שלו כ"כ מבולגנת שאולי בקריאה ראשונה חשבתי שהוא אמר "כן של יונסקו" במקום לא.
לא משנה.....

אז ככה.

צר לי לאכזב את מי שהמליץ על צ´כוב גן הדובדבנים או כל מחזה צ´כוביאני אחר. צר לי מאוד אבל מבחינה ז´אנרית הוא משתייך לריאליזםםםםםםם!!! כלומר (היו את איבסן סטרינדברג וצ´כוב הריאליסטיקנים החשובים..) צ´כוב מחקה מציאות אפורה ושחוקה לעייפה ולא יוצר אבסורד אצלו הכל מוביל לדבר. והרצף הוא הגיוני וממש לא אבסורדי!!! בעניין קטעים טובים לבן ולבת באבסורד : מצויין אם כי של בקט זה "אח החיים הטובים" יש שם קטעם מאוד אבל מאודדדדדדד חזקים לבן ולבת אם אכן מבינים את המחזב כמו שצריך. (אם יש קשיים פנו אליי אפקסס לכם ניתוח או אשלח באי מייל). מוזמן לנסות את הבאים : "המשרתות" "המרפסת" "השחורים" "פרגודים" של ז´ן ג´נה... תנסו מחזות של פינטר שהם מצויינים אבל אני בספק עמוק אם יש שם הרבה קטעים לגבר ואישה המחזות שלו נוטים להיות גבריים ביסודם.

Scummy

New member
אבל...

בכלל לא ידעתי שהוא מתכוון לאבסורד
ז´נה אכן מעולה (מישהו הולך לראות או ראה כבר את הפרגודים ב´הבימה´?), אבל המחזות שלו דווקא מתמקדים בניפוץ הקודים המיניים, ואינם מיועדים לבן ובת מהבחינה ה´אורתודוקסית´ של המושג. בהוראות הבימוי ל´משרתות´ למשל, ז´נה העדיף שאת זוג המשרתות יגלמו שחקנים גברים.

הייתה לי הסתייגות

לגבי המינים בעעניין פינטר ועניין ז´נה בוא נגיד שבמאי דגול הוא לא ושאת הוראות הבימוי ישאיר לבמאי. בת יכולה לגלם מצויין ...

Scummy

New member
אבל במחזה מבוסס הרעיון...

של טשטוש העצמיות, ובין השאר גם המיניות. הבאתי את הוראות הבימוי כדוגמא, ואני באמת לא חושב שרוב הבימאים לקחו את זה ברצינות. את פינטר אני לא מכיר בשביל לשפוט, אבל אצל ז´נה העניין המיני-מגדרי בא באופן מאוד חריג, עם הרבה מין פרוורטי והומוסקסאליות (ז´נה עצמו היה הומוסקסואל).

featherhead

New member
היי:)

הממ, ההודעות שלי הן לא מבולגנות- הן מושקעות ויפות. וזה קודם כל:) הממפ, בקשר ליונסקו- כן, כן.. אני והוא חברים טובים בהחלט רק שיש בעיה- המורה החביבה החליטה שהשנה לבגרויות עושים רק קומדיה. הקהל חייב לצחוק. אין מה לעשות, ו"הזמרת הקרחת" זהו אחד המחזות האהובים עליי, רק שקודם כל, התמונה הראשונה בכלל לא מובילה לשום מקום, כמו שהמורה שלי אומרת, ואני אומר לה- כן, אבל זה אמור להיות ככה, זה מחזה אבסורד אחרי הכל. איי נואו, היא אומרת, אבל אתה לא משהו. סתם, את המשפט האחרון אני המצאתי. הנקודה היא שבמחזות של יונסקו ובכלל, במחזות אבסורד למיניהן יש את ההרגשה של התקיעות (היי, המצאתי מילה עכשיו?) שזהו בעצם התפקיד של זה, ואנחנו בכל זאת רוצים לעשות לבגרות קטע ממחזה אבסורד רק שזה ממש מסובך למצוא קטע שהמורה תסכים לו.. בכל אופן, אם אתם עדיין קוראים את זה (למה?) :)) אני כבר חושב שניקח משהו של אפריים קישון.. אבל אני עדיין פנוי להצעות.. אם מישהו...? ומצטער שלקח לי המון זמן לענות, פשוט ברק פגע ליד הבית שלנו והרס לנו את האינטרנט ורק היום הוא חזר.. וואו, אני מדבר המון. ברר. להתראות, בכל אופן:)

למעלה