עזרה דחופה בבקשה.

עזרה דחופה בבקשה.

שלום לכם. אני חייבת עזרה בדחיפות,אני כמעט בטוחה שאני לוקה בocd. זהו סיפורי. בשנים הקודמות הייתי עוד קטנה,אבל זה התחיל אז.היה לי צורך אובססיבי לבדוק פעם ועוד פעם ועוד פעמיים אם החפצים נמצאים במקומם-שרשראות,טבעות ,מזכרות וכו'.בהתחלה לא ייחסתי לזה חשיבות אבל פעמים רבות התעצבנתי ולא הצלחתי להשתלט על הדחף הזה. עכשיו זה רק מחמיר.בזמן האחרון אני מרגישה דחף בלתי נשלט לבדוק דברים עשר ועשרים פעם כמו אם הדלת סגורה,אם המקרר סגור,אם הדברים במקום , אני פותחת את הארון בחדר וסוגרת וככה מספר פעמים.לפעמים אני מאחרת לבית ספר בגלל זה.קשה לי להרגיע את עצמי ולהגיד די מספיק.לפעמים אני כן מצליחה ולפעמים לא. לפני כמה חודשים חגגתי את יום הולדתי,וכל הזמן הפריעו לי מחשבות טורדניות שלא הפסיקו להציק-אני אחגוג עם חברות או לא,יקנו לי מתנות או לא,יכתבו לי ברכות או לא.ככה כל היום.כל הזמן הייתי בלחץ ומדוכאת בגלל זה. לאחר היום הולדת קרו כל הדברים שרציתי-כתבו לי ברכות,קנו לי מתנות והרגשתי אהובה ע"י חברותיי.אבל עכשיו הכל חוזר מההתחלה-ואפילו יותר חמור. הדפסתי את הברכות ב3 העתקים-אחד לתיק בית ספר,אחד נמצא בארון ואחד בתיק האישי שלי.הם כל הזמן איתי.אני מפחדת פחד מוות לאבד את הדפים. כל יום אני בודקת לפחות 5 פעמים אם הברכות לא התלכלכו,ואם הם נמצאות כולן במקום. אני חושבת לעצמי שאם לא יהיו לי אותן אז אני ארגיש חסרת כל ערך. בבקשה תעזרו לי זה ocd או סתם חרדה??? תודה

גרא.

New member
לילךכהן1,לא רצוי לאבחן את הבעייה שלך דרך

הפורום,לכן כדאי שתפני בקופ"ח שלך לפגישה קצרה עם הפסיכיאטר המקומי (בעלות של רופא מקצועי),הוא יבדוק אותך,יעריך למה את זקוקה בדיוק,וימליץ על טיפול תרופתי או פסיכולוגי או משולב.

למעלה