עזרה דחוף

naty 1

New member
אם אני מבין נכון

אתה מצפה לסוג מסוים של הכרה שלהם בבחירות שלך. מנסיוני מיותר להוכיח. שומדבר. בודאי לא במכתבים מפורשים מדי שלא ניתן לקחת חזרה. אם הם לא רוצים לשמוע, אולי אין טעם להשמיע בכח. ואולי כדאי לנסות להשמיע דברים שהם יאהבו לשמוע ואתה תאהב להשמיע. מקווה שיהיו בעתיד הרבה דברים כאלו. המחשבה של לכתוב דברים להורים שאחרכך אי אפשר לקחת חזרה נגעה בי, לכן גם הכרחתי את עצמי להגיב. אבל בשורה התחתונה, אלו החיים שלך (ואתה גם מכיר את הסיטואציה הפרטנית יותר טוב). רק אור ואהבה

קופיפלה

New member
למה בדיבור כן אפשר לקחת חזרה?

לא מחפש הכרה אני אומר שאני מתגייס בין ירצו או לא רק רציתי שידעו

בדיבור אפשר

כשמדברים עם עוד אדם אז לא ניתן לומר כל מה שיש לנו על הלב בערך כמו ללכת לפסיכולוג בפעם הראשונה. אז מה תגיד לו הכל כבר בפגישה הראשונה או למשל כשאתה פוגש בחורה שאתה לא מכיר אז מה תספר לה הכל ממתי שהתחלת לאונן ועד היום?? לא !!! נכון? אז כך שאתה תיהיה צריך ``לבחור את המילים`` בזהירות מירבית ביותר גם כדי שאביך לא יפגע יתר על המידה וגם שאתה לא תפגע ממנו או אפילו מעצמך. אז כמו שנתי ואוריאל אמרו הכי טוב זה לדבר לאט, ברור ומובן. אבל לא באופן ``חד צדדי...`` כי תאר לעצמך שאבא שלך אולי לא יחטוף התקף לב אלא יחטוף התקף זעם ! ואז תוכל להגיד שלום לכולם ולעצמך. הקיצר דבר ברור ובצורה מובנת ולא במכתב. והעיקר שתלמד לבחור את המילים בזהירות !!

מכתב הוא לא בהכרח דרמה מהסרטים

הזדמנות מצויינת לומר את כל מה שיש לך בלי שיעצרו אותך באמצע - כי הרי אתה לא הגיוני, ואינך חכם יותר מרבי עקיבא. אבל כן, לא צריך להשאיר אותו מתחת לכרית וכאלה..

קופיפלה

New member
אני כותב פעם אחת

איך שיצא יצא זה יכתב היום בלילה אני ישים מחר בתיבה בבית

המצפון שלו גם עליך - אתה מוכר את עצמך לחיוכים

"אתה מוכר את עצמך לחיוכים" - זו לא האשמה, אלא משפט משיר. מכל מה שאמרתי לך תזכור רק דבר אחד: נקיפות מצפון זה דבר מטופש. מי שאכפת לו ממך - לא רוצה שתרגיש רע, ולכן אתה לא צריך נקיפות בגללו. ומי שלא אכפת לו מאיך שאתה מרגיש - גם לא כדאי להרגיש רע בגללו, כי לא אכפת לו ממך. אז אתה בסדר.... יש אנשים שפשוט יודעים לשחק בנקיפות מצפון. אל תקח את זה אישי. אם זה לא היה היציאה שלך בשאלה, אז היה משהו אחר שהיה גורם לו לעשות את זה למצפון שלך. נקיפות המצפון שהוא גורם לך לא נובעות מזה שאכפת לו, מאיך אתה מרגיש בתוך הנפש פנימה. יש דברים שחשובים לו הרבה יותר מאשר ההרגשות שלך : האלוהים שהוא לא טרח לרדת לעומק קיומו (או שהוא לא עמוק מספיק באופן כללי), מה יגידו השכנים המאד מאד נחמדים וטובי לב שצריך לספק להם סחורה חיצונית מטומטמת וכואבת של קבלת מוסכמות פרימיטיביות. ושעסוקים בקוצו של יוד בפרשיות הזויות עפ"י כל שיקול אוניברסלי. עכשיו גם לי יש קצת נקיפות מצפון כי אני לוקחת לך את האבא הנחמד והאוהב שלך, והופכת אותו לפחות אוהב ופחות נחמד, אבל...שלא תאבד את האהבה שלך לעצמך ובגלל מישהו שקוראים לו אבא תחיה חיים נוחים פחות עם נקיפות מצפון. וזה לא אומר שצריך "להשתולל" ולזרוק לאנשים את האמת שהם לא רוצים לשמוע בפרצוף. חלק מלדאוג לעצמך זה לדאוג לרווחתם של אנשים שטובים אליך. אם אפשר לשלב בין טובתך לטובת הסובבים אותך - עדיף. לא דיברת על זה חופש זה דבר חשוב, אבל תדאג שמחיר החופש לא יהיה בשמיים. ילד חרדי, בן 18 שרב עם ההורים, כדאי שיזהר שלא יעיפו אותו מהבית. אתה לא רוצה למצוא את עצמך בלי קורת גג, בלי מקצוע ובלי עבודה. אתה גם לא רוצה למצוא את עצמך עובד 16 שעות ביום בשביל לממן דירה וקיום בסיסי. אני לא אומרת שזה לא שווה את התענוג, אלא שצריך לחשוב על זה. במלחמה כמו במלחמה - נגיב בזמן ובמקום שנמצא לנכון. הם לא יכתיבו לך. דרך אגב, התגובה של אבא שלך ממש הזכירה לי את התגובה של אמא שלי. היא גם התחילה לבכות, ונהייתה חולה תקופה. חולה ממש. זה עשה לי רע.עוד דבר שדומה, גם היא "מרדה" במשפחה שלה בזה שהיא "התחתנה עם מישהו עם כיפה סרוגה" (ההורים שלה שחורים).

קופיפלה

New member
אז ככה את צודקת בהכל

חוצמזה שלא לקחת אבא טוב והופכת למפלצת אלא הוא די כזה לגבי נקיפות מצפון זה לא אכפת לי כי אני אמרתי שזה לא בגללו הוא אומר את זה כבר מאז שאני עובד למרות שלא יודע שאני חילוני ככה שזה מטופש אבל אני די בטוח בזה שהוא יהיה מאוד קרוב להתקפ לב שהוא ידע שאני מתגייס ועוד

למעלה