עזרה דחוף

mayakad

New member
עזרה דחוף

איתי התחיל לאכול בערך בעשר וחצי את הארוחה שלו. אחרי כמה דקות הוא פשוט התחיל להתעבצן על הציצי וצורח נורא. הוא ממש רעב ומנסה לאכול אבל משהו לא מסתדר. נראה לי שהוא לא מצליח להוציא חלב - יכול להיות שנגמר? איך מייצרים עוד חלב דחוף ועכשיו? אין לו גזים אז לא נראה לי שזאת הבעיה והוא גם שיחרר גרפסים תודה

שקדון

New member
לעיתים קרובות כאבים ובכי בזמן הנקה

מעידים על גזים וכאבי בטן של התינוק. בן כמה איתי? בענין החלב, הייצור הוא על בסיס של היצע וביקוש, כך שככל שתניקי אותו, פעולת המציצה שלו תגרום לייצור של חלב. לכן, תני לו ככל שירצה, שתי הרבה (כדאי מים) והשתדלי לנוח. בהצלחה!

דיאנה1

New member
קורה שיש פחות חלב בערב כאשר

עייפים מכל היום. פתרון מעכשיו לעכשיו קצת קשה להציע. להניק, להניק, להניק. החלב יווצר לפי דרישה. כדי למנוע את הבעיה - כדאי למצוא הזדמנויות לנוח במהלך היום ואפילו לישון. החלב נוצר בעיקר בשינה. וכמובן לשתות הרבה.

zimes

New member
פתרון מעכשיו לעכשיו -

לשתות, לאכול. לשלוח את היונק לטיול עם אבא. בינתיים, את מחדשת כוחות, וכשהוא חוזר, ישן או זומבי - אם הוא ירצה לינוק, זה כבר יהיה הרבה יותר טוב. (זה כבר להערב, איך נגמר אתמול?)

אל תמהרי לפסול את עניין הגזים/קוליק

לא תמיד זה....פלוץ לפעמים זה עוויתות של המעי-זה בדיוק קוליק. לפי הסימנים זה כן גזים ואין כזה דבר שאין לך מספיק חלב,אין כזה דבר...אם את מיניקה בלבד ולפי דרישתו יש המון חלב. כשהוא מתחיל לבכות תורידי אותו מהציץ,תרגיעי בהליכה על הידיים עד שהוא נרגע ותחזירי לאותו ציץ.

הפתרון שלנו ל"מעכשיו לעכשיו" הוא

תה עם חלב. כמו שהאנגלים שותים. לא מדעי אבל עוזר להרבה נשים כולל אותי. אם זה מגעיל לך שימי סוכר. אם הבעיה חוזרת תפני ליועצת הנקה.

ענתש

New member
ואפשר גם פשוט להחליף צד...

אני מזמן הפסקתי לזכור מאיזה צד הנקתי בפעם שעברה, אני פשוט "שוקלת" את הציצי בידיים לפני כל הנקה ומניקה מאיפה שיותר כבד. אם נגה בוכה אני מנסה ללחוץ בעצמי (תוך עיסוי של השד מבחוץ פנימה) ואם לא יוצא לי כלום אז אני פשוט נותנת לה מצד שני, מתוך הנחה שבפעם הבאה זה יתאזן. את יכולה לבדוק בעצמך אם "נגמר החלב" ע"י סחיטה של השד באופן הבא: 1. היד מונחת על השד כשארבע האצבעות כפי חוץ, על הצד של הציצי. האגודל בחלק העליון של הציצי ולסחוט - כמו בקבוק קטשופ. במהלך הסחיטה להחליק את האגודל קדימה... יוצא חלב ? 2. אם לא יוצא אפשר לעסות את השד כמה שניות בתנועות מעגליות (כמו בדיקה לחיפוש גוש בשד) ואז ללחוץ על ההילה פנימה (שתי אצבעות מעל ומתחת הפיטמה וללחוץ אותן פנימה, לא למעוך את הפיטמה אלא ללחוץ לתוך הציצי)... יוצא חלב ? זה מה שאני עושה לבדוק... (אני כבר כמעט מקצוענית
)

למעלה