עזרה דחוף

0o0o loren o0o0

New member
עזרה דחוף

הכנתי כרגע את עוגת השמרים הרטובה והטובה של פירגה האם אני חייבת להתפיח במקרר או שאני יכולה להתפיח רגיל כי ממש אין לי כח להישאר ערה עד חצות והאם רני יכולה להשאיר אות הבצק במקרר ולהכין אותה מחר

pirge

New member
שמרים רטובה וטובה\אפשר גם ככה....

18:17 | 15/07/05 עוגת שמרים רטובה וטובה-פירגהו pirge ו מתכון: עוגת שמרים רטובה וטובה / הערות לעוגה.. במתכון הזה אפשר לשים במקום קוביה טריה של שמרים---- 1 שקית שמרית (50 גרם) אפשר להכין לפי סדר החומרים הרשום, עם תוספת מעט מים לשמרית יחד עם הסוכר, או לערבב חומרים יבשים ורטובים בנפרד, ולאחד את שתי התערובות. איך שנוח. הבצק ד ב י ק מאד.... זה בסדר. בתום המנוחה הממושכת במקרר הוא יתנהג יפה. עוגה מעולה. אילו היו הערות של דניאלה....... מתכון: עוגת שמרים רטובה וטובה - פירגה רכיבים: לבצק: 2 כוסות חלב 400 גרם מרגרינה בלי מלח 4 ביצים 1 ק"ג קמח (לא יותר) קוביית שמרים לחים (50 גרם) או כאמור תחליף בהערות למעלה. 4\3 כוס סוכר למילוי: חמאה מומסת למריחה על העלים ( כדאי להכפיל את כמויות המילוי למלית עשירה יותר - אפשר לגוון בשלל מילויים שונים--ניתן להכין שבלולים קרואסונים - מעטפות ---לחמניות וכו'........ כוס סוכר 2 כפות קינמון 4-5 כפות קקאו --- אפשר להוסיף נוטלה\\או שוקולד למריחה\\טחינה וסילאן ושוקולד ריבות \ חלבה\שוקולד צ'יפס\ אגוזים וכו'....... לציפוי מיד אחרי האפיה. 1/2 כוס חלב 1/2 כוס סוכר שקית סוכר וניל אופן הכנה: שימו לב לקחת קערה גדולה מאד כי הבצק תופח למימדים...... 1.בקערה גדולה ועמוקה לערבב את השמרים עם הסוכר עד שיתחיל לתסוס (עיסה) . 2. להביא לרתיחה את החלב והמרגרינה. לכבות את האש. 3. להכניס את הביצים שלמות לעיסת השמרים ולבחוש. להוסיף לסירוגין את הקמח והחלב. לערבב לבצק דביק. 4. לעטוף בנילונית את הקערה ולהכניס למקרר ל-5 שעות להתפחה. 5. לערבב את חומרי המילוי. 6. אחרי ההתפחה, ליצור 8 כדורים שווים. 7. כל כדור לפתוח לעלה על משטח מקומח. למרוח חמאה מומסת ולפזר ביד נדיבה מילוי. לגלגל לרולדה. 8. ליצור 8 רולדות. מכל 2 רולדות לעצב לצמה "בורג". להניח בתבנית אינגליש קייק משומנת. אני לא שמה באינגליש קייק אלא מסדרת בתבנית גדולה את הרולדות אחת ליד השניה ומשאירה קצת רווח. 9. אופים בחום 175 מעלות כ-35 דקות. לבדוק אם מוכן. 10. להכין סירופ: לבשל ביחד:חלב+סוכר+סוכר וניל. 11. כשהעוגות מוכנות וחמות, לצקת את הסירופ החם. כדאי להקפיא בניר כסף וכך גם לחמם בתנור. העוגות מהממות ומומלצות ע"י כל מי שהכין אותם. גם בפורומים אחרים. pirge -פורום תפוז

0o0o loren o0o0

New member
אז לא התאפקתי ובכל זאת התפחתי מחוץ

למקרר והנה התוצאה לפני האפייה

pirge

New member
יווווווו, זה נראה נהדר. מתי יהיו

תמונות פינל'ה? איזה דוגמאות מדליקות.
איך לקרוא לך בקיצור? אפשר? תודה וכבר מחכה לטעימות

חמניה1

New member
ווואווו

אפשר מתכון, אני רוצה לאכול מהתמונה. שנים שלא אכלתי פלפלים בתחמיץ.

pimpf

New member
איך אפשר להתאפק,

כשדבר כזה יוצא מהתנור?
מעלף.

אילנית12

New member
../images/Emo2.gif וואו אילנה,איזה דוגמניות,

ניראות העוגות שמרים. נישאר משו?

למעלה