עזרה ! דחוף!

• פותח הנושא rutie
  • פורסם בתאריך

rutie

New member
עזרה ! דחוף!

גייסו את הבן שלי למשטרה צבאית וזה זוועה אני חייבת להוציא אותו משם! היום היה היום הראשון שלו בטירונות. הוא לא רוצה להישאר שם ומתכוון להוציא קבן. יש לך מושג אם יש דרך שאפשר להוציא אותו מהחייל המזעזע הזה? תודה רבה רבה

היי רותי, ראשית קבלי ../images/Emo24.gif בנסיו

להרגיע אותך. אולי תסבירי קודם כל למה משטרה צבאית זה זוועה? גם הבן שלי חצי מהשירות שלו עשה במ"צ, אולי את רואה דברים אחרים. הילד סה"כ יום אחד בטירונות. אשמח לשמוע.

שויו

New member
גם אנחנו ממ.צ. הילד לא אהב את החיל

רק בגלל התדמית שלו אבל אני לא חושבת שזה חיל זוועה. בכל אופן, קשה מאד קשה לצאת ממ.צ. כמעט בלתי אפשרי.הבן שלי עשה על זה דוקטורט. האופציה הזאת כמעט לא קיימת אלא בשני תנאים: 1. אם יושבים בכלא מעל חודש עפים מהחיל. 2. פרופיל נפשי. אנחנו שטפנו לו את המוח שלא יעשה את שני הדברים הללו בשום פנים ואופן. שניהם מלווים לכול השירות הצבאי וחוסמים הרבה אופציות. סופו של דבר הוא סיים טירונות, שובץ לקורס מעברים גמר אותו אך לא סיים כי עשה בעיות ומצא לעצמו ג'וב ביחידת ההסברה של החיל. נראה לי שכרגע הכי חשוב להרגיע את הבן. בה"ד 13 לא כ"כ נורא. ימים ראשונים של טירונות הם הלם לכל טירון כמעט לא חשוב היכן הוא. נשמח לשוחח איתך וגם איתו אם רוצה. תיצרי קשר דרך המסר.

rutie

New member
תודה על תגובתכם אבל

יש לו פרופיל קרבי כך שהאופציות שעומדות לפניו הן קרוב לוודאי או מש"ק עצירים שפה יש שתי אופציות או סוהר בכלא של חיילים סרבנים, עריקים, סתם מופרעים, מסוממים וכאלה או שיהיה סוהר של כל מיני פלסטינאים, או שיציבו אותו באיזה מחסום. אופציה נוספת היא להיות שוטר בכבישים ולתת דוחות לחיילים אחרים. זה לא סתם סטיגמה שיש לחייל זה באמת אופציות מאד דלות. ובנוסף לכל הוא הכי רצה לשרת בחיל הים כי זה קרוב לבית (חיפה). ממה שאני מבינה בלי פרוטקציה אי אפשר להגיע לכלום וזה מאד מצער.

סמדר בנ

New member
רותי שלום

מיום ראשון בטירונות קשה להתרשם. לחיל מ"צ יש סטיגמה, זה נכון , עדיין אני בטוחה שגם שם יש תפקידים מענינים. קב"ן - אלא אם יש סיבה טובה - בעיני לא הדרך. לא קל לצאת משם כי הוא גם לא היחיד מן הסתם שמנסה. אני מציעה שתנסי להרגיע אותו ושינסה בינתיים לתת לזה צ'אנס. מנסיוני, גישה חיובית יכולה לחולל פלאים. מאחלת לבנך הצלחה וספרי לנו מה קורה איתו.

מאקי

New member
רותי יקרה...../images/Emo140.gif

ראשית הימים הראשונים הם הקשים לנו.. אבל בעיקר להם.. שנית לי יש דולפינה שעשתה זאת ללא פרוטקציה.. עובדה.. גם אני וגם היא הגענו בזכות.. המזל.. שלישית אין דבר שיעצור אותו אם גמלה ההחלטה .. אבל כאן בא תפקידך לתפישתי כהורה... למתן ולשייף בקצוות. יש את זוהר קצינת פניות החילים.. יש הרבה דרכים והכי עדיף בנועם.. הרי מרבית המתגיסים למשטרה הצבאית לא התנדבו... וחוץ מזה כשאת גידלת אותו מישהו אחר עשה תפקידי עציץ בניגוד מוחלט לרצונו.. וכעת התור שלו לעשות את המוטל עליו.. בשביל כל אלה שגדלים עכשיו.. ומוצא חן או לא.. אין צבא ללא שיטור. תגידי לו שהוא יהיה הכי מצטיין בקורס.. ושאז יבקש צופר משהו טוב.. תהיי את מקור השראה וניחום עבורו .. מקווה שעזרתי לך במעט... כמו כולנו פה.. ברוכה הבאה לפורום הורים לחיילים... שמגויסים לצבא.. ואם תחכי עציון עוד יקח אותך לבשל במחסום..
שבת שלום.

../images/Emo24.gif לך ולחייל שלך

הי רותי, אחרי ההלם הראשוני שנוצר עקב הסטיגמות שיש למ.צ. יכולות להתגלות אפשרויות שרות מעניינות ומאתגרות ( אפילו ) בו, כמו חוקר מצ"ח ותפקידי הדרכה והכשרה של החייל עצמו. אפשרות "מילוט" אחרת היא התנדבות לקורסים שישנת "חובת שליחה" אליהם כמו טייס או סיירות, אם זה מתאים לרצון ולפרופיל שלו, כמובן...... הנסיון שלי "בצבאיות" קטן מאשר ב"אמהיות"- והרקע הזה מתחת לכנפיים שלי אומר לי שהמון תמיכה ועדוד, סיוע בראיית נקודות אור בתוך ההלם הראשוני שהוא נמצא בו יסייעו יותר ממלחמה במערכת.

שויו

New member
רותי, האפשרות הכי טוב בעיני אם יש

לו פרופיל גבוה היא התנדבות. לא חייב להיות לסירת. מספיק שיגיד שהוא רוצה לצאת כדי להיות תומך לחימה. במ.צ. גם לרוב התפקידים לא צירך פרופיל גבוה ולכן מי שמבקש להתנדב להיות יותר קרבי, בדר"כ נותנים לו לצאת. אגב, החברה של בני שהגיעו למעברים ולכלא, הסתגלו ודי נהנים מהשירות. ואני מאמינה שתפקידינו כהורים הוא להרגיע ולתמוך ויחד עם זאת לעמוד על עקרונות החינוך שהנהגנו בבית.

היי רותי בתור אחת שמשרתת במ"צ

כבר שנה ו9, החיל הוא לא כול כך מזעזע, בנך נמצא כרגע בזמן הטירונות מין הסתם יהיה לו קשה , המפקדים בבה'ד הם הסגל הכי טוב שאפשר לבקש, בטח עשו לו מסדר הלם ביום הראשון אז הוא נבהל קצת כי בכול זאת המשעמת בחיל הזה הין הגבוהה ביותר שיש בצבא יש הרבה אופציות בחיל שלא קשורות בשיטור, או בבתי כלא, או ביחידת המעברים, ישנו את כוח 100 שזו היחדיה העילית של החייל או את מגזר החקירות תני לבנך זמן להתרגל לרעיון שהוא נמצא בחיל הזה, כמובן שהוא שמע על כול הסטיגמות של הצבא על החיל, אבל רק בחיל הזה אנחנו כמו משפחה!!! בכדאי לצאת מהחייל זה כמעט אפשרי אבל אם הוא רוצה להיות בקרבי ויש לו יכולות ופרופיל מתאים שיפנה למשקי'ת ת'ש ויגיש טופס 55 שינוי שיבוץ, ולא יעשו לו בעיות, הם דווקא בעד חיילים שמתנדבים לשירות קרבי, הדרך השניה והפחות מומלצת היא הקב'ן שיתן לו פרופיל 45 ויפלטו אותו מהחיל, חוץ. משני הדרכים האלה לא נראה לי שזה אפשרי לצאת מהחיל!! שיהיה בהצלחה לבנך ולך , משפחת חיל המשטרה הצבאית מברכת את בנך שהצטרף לשורותינו

למעלה