עזרה דחוף

t z o f i

New member
עזרה דחוף

אני נשואה שלוש שנים. שנה בערך מהנישואים שלנו בעלי החל להשמין וכתוצאה מכך החל לנחור בלילות. היום המצב הוא כזה שאני פשוט נגעלת ממנו בכל פעם שאני שומעת אותו נוחר, הוא נוחר בצורה קולנית מאוד ומגעילה עד כדי כך שאני מתעצבנת. היום הוא ישן בסלון ואני בחדר השינה וגם בחדר השינה אני שומעת אותו טוב מאוד לצערי. הוא פנה לרופא שאמר לו שהוא צריך לרדת במשקל, אולם בעלי חלש אופי ואינו מנסה לרזות (הוא מודע לצורך, אולם לא מסוגל להתחיל ולהתמיד). אני כבר מיואשת מאוד, אני באמת לא מתכוונת לחיות בצורה כזאת כל החיים (בחדרים נפרדים ועצבנית), אני כל כך בזה לו שהוא מודע לבעיה ולא מוצא את הכוחות לפתור אותה. נא יעצו לי, מה עליי לעשות על מנת לשנות את המצב?

נחירות

יש דרכים לטפל בנחירות. למשל משאבת cpap. בכתבה כתוב מחיר גבוה בהרבה מאשר היא עולה בפועל בכיסוי של ביוטח משלים (למשל כללית מושלם). מנסיון אישי - יעיל ביותר. השאלה היא אם את נגעלת מבעלך בשל סיבות נוספות או רק מהנחירות.

t z o f i

New member
תודה לכולכם../images/Emo51.gif

תודה על העצות והאתר. שיתפתי את בעלי ברעיונות המוצגות באתר, נקווה שנוכל להתקדם מכאן ולפתור את המטרד...

הצחקת אותי../images/Emo6.gif

ראשית, עודדי אותו לרדת במשקל. בשלי עבורכם מזון עם הרבה ירקות ולכו ברגל כמה ק"מ כל יום. אם תשתתפי איתו במאמץ הזה, יכול להיות שהוא ישתף פעולה וירזה. שנית, יש מדבקות לנחירות. ושלישית, תשני בחדר אחר! הוא כבר יבין את הרמז....

seeyou

New member
את כל כך בזה לו?../images/Emo12.gif

כול כך הרבה רשעות באישה אחד עוד לא פגשתי. - נגעלת ממנו - בעלי חלש אופי - לא מתכוונת לחיות בצורה כזאת כל החיים את עוד שואלת:"מה עליי לעשות על מנת לשנות את המצב? " דבר ראשון תשני את הגישה כלפיו! הרופא שאמר לו שהוא צריך לרדת במשקל? תחליפי את הרופא-או שאת מעדיפה את הבעל? תביני למה הוא משמין אחרי נשואים? בעיה נפשית או בגלל האוכל שאת מבשלת לו? זה לא נעים לחיות במחיצת אדם חולה. אם אחרי 3 שנים הרגשתך כול כך שלילית רצוי,לפי דעתי, להתגרש ללא דיחוי. The exercises in the program: The Tongue Exercises - strengthen the tongue, so it won't fall into the throat while sleeping. The tongue is never too big, only too weak. The Jaw Exercises - loosen up the jaw muscles which often press the jaw into a wrong position. Even if the jaw is too narrow that alone won't cause snoring. It's always the extra tension from the muscles around it that is the clincher. The Throat Exercises - strengthen your throat so it doesn't close up while sleeping. They also burn fat inside the throat and clean it of old toxic substances. Upper Throat Exercises - open up the nasals if you have an allergy or narrow nasal passages. They also strengthen and lift up the soft palate. Body Exercises - loosen up any muscle tension around the throat and neck, which might lead to a outside pressure on the breathing passages. The Sleeping Positions - are meant to alleviate you from your snoring as soon as tonight. You can either sleep on your back or on your side. They don't cure your snoring but using them might lower it quickly.

t z o f i

New member
../images/Emo12.gif

התלבטתי אם להגיב או לא, בסוף החלטתי... "הרבה רשעות באישה אחת עוד לא פגשתי" א. מי בדיוק שמך לשופט? ב. עצם התשובה שלך היא רשעות. הזוגיות שלי ושל בעלי תקינה וטובה - יחסי כבוד, אהבה ודאגה אחד כלפי השני בנוסף לילד קטן ומתוק. הנחירות הינם הדבר היחיד הפוגם במערכת יחסים זו. אם ניקח בחשבון שישנם לילות רבים שבהם אינני מצליחה להרדם בגלל הנחירות וזה בנוסף ללילות רבים שאני לא ישנה בגלל בני הקטן ניתן להבין את התיסכול ולא "רשעות" כפי שניסת לטעון. ומה לעשות, אני בטוחה שגם אם אתה הייתה צריך לישון כל לילה במשך יותר משנתיים ליד אישה שנוחרת בצורה כזאת, גם עליך זה היה משפיע בשלב מסויים. דבר נוסף - לפי התשובה שלך נראה שאתה קורה חלק מהדברים ומפרש אותם כרצונך: א. "נגעלת ממנו" - כשהוא נוחר ולא בזמן אחר. ב. "חלש אופי" - שנתיים הוא רוצה לרזות, אבל עדיין לא מצא את הכוחות להתחיל. הוא כזה גם בתחומים אחרים ואין מה לעשות, זה הוא. ג. "לא מתכוונת לחיות בצורה כזאת כל החיים" -אם תשים לב רשום בסוגריים- "בחדרים נפרדים ועצבנית" ולא התכוונתי שאינני מתכוונת לחיות איתו בכלל. אז... חשוב לקרוא את כל המשפט ולא חלק ממנו (כך לימדו אותי כשהייתי קטנה). דרך אגב - הבחנת שביקשתי עזרה ולא ביקורת? לרוב אני נהנת לקרוא את התגובות שלך אולם הפעם נראה כי פספסת.

seeyou

New member
תודה על תגובתך.

אם המכתב שלי גרם לך להעריך מחדש את היחס שלך כלפיו אז את שלי עשיתי! לפעמים ,עזרה ראשונה, היא גם כאשר מנערים את החולה, לא רק על ידי כתף לבכות. את יכולה ליחס למילים שלי שהיו כמסמרים או כמחטים סינים. לפי שיקולך. Better an open ENEMY than a false friend.

פיאנו

New member
הגברים נוחרים בלילה

מה בעצם מפריע לך יותר זה שהוא השמין ואולי לא חתיך בעיניך, או זה שהוא נוחר? את יודעת שבשלב מסויים בחיים גם גברים רזים נוחרים(לא כולם), ואפילו נשים? נראה לי שהנחירות הן לא כל כך העניין כמו השינוי הגופני שמפריע לך.

t z o f i

New member
השינוי החיצוני אינו מפריע לי

במשך היום הכל בסדר ביננו, אנו נהנים אחד בחברת השני ונהנים מגידול משותף של הילד. ההשמנה שלו אינה מפריעה לי ומראהו החיצוני נשאר בעיני כפי שהיה. אולם כשמגיע הלילה הוא לרוב הולך לישון לפניי (אני נשארת לעבוד על המחשב בשעות הערב)ולצערי פה מתחילה הבעיה. ברגע שהוא מתחיל לנחור אני פשוט מאבדת את הריכוז ומתעצבנת עם כל נחירה שאני שומעת. ההשמנה שלו היא בעצם הגורם לנחירות כפי שהרופא אמר, לפני כן הוא לא נחר. אני יודעת שזו בעיה של נשים רבות או כפי שאמרת גם של גברים. אולם אך פותרים אותה. זה יכול לשגע בן אדם.

תראי יש פער לא קטן

בין להתעצבן מנחירות של בנאדם (שאמנם נכון שאפשר לטפל בזה אבל זה לא שהוא עושה לך את זה בכוונה או מנסה לפגוע בך), לבין לומר דברים כמו שאת אמרת עליו. אז אולי כעסת על זה שאמרו לך שיש בזה רשעות אבל לא בדיוק נשמעת כמו אישה תומכת אלא כמו מישהי שרוצה לשנות משהו בבן זוג שלה ולא משנה לה שאולי זה מפריע לו או מביך אותו (את יודעת, לא כולם אוהבים לשמוע שהם נוחרים בצורה מגעילה בלילה בגלל שהם שמנים!)

פיאנו

New member
עצות לא חסרות לי

יש לי כמה פתרונות עבורך: 1 - להרחיק את המחשב מהדר השינה. 2 - ללכת לישון יחד איתו... 3 - לתת לו דחיפה קלה שיתהפך על הצד(על הצד לא נוחרים). אבל משום מה עדיין מקננת בי ההרגשה שהכעס על הנחירות הוא רק סימפטום למשהו אחר. תבררי עם עצמך...

למעלה