עזרה דחוף!!!!

אלTK

New member
עזרה דחוף!!!!

יש לי תוכונים בכלוב גדול בחצר ו 3 זוגות מטפלים בגוזלים היום הסתכלתי בתאי ההטלה ובאחד מהם(יש בו 4 גוזלים) יש הרבה ג`וקים(אולי זה פרעושים?)קטנים שנמצאים בכל התא ועל הגוזלים מישהו יודע אולי מה זה האם זה מסוכן להם ומה אפשר לעשות בענין,להוציא ולנקות להם, מי שמבין בזה בבקשה תענו לי בהקדם. תודה

נעה גל

New member
זה עלול להיות מסוכן

תראה, יש כמה סוגים של חרקים שעלולים להטפל לתוכים. אני לא בטוחה שפרעושים (אלה שמופיעים על כלב וחתול) פוגעים בתוכים. אבל יש סוג של כינים שנטפלות אליהם, זה מן חרק מאורך. החרקים הללו גורמים לגירודים. אין לי מושג אם הם מזיקים מעבר לכך. יש חומר שאמור לטפל בתופעה הזו ואני לא יודעת אם מותר לרסס גוזלים (סביר להניח שלא). כדאי להתייעץ עם וטרינר. במידה ומדובר בקרציונים (חרקים ממש קטנים שמופיעים בכמויות מאוד גדולות וליונים יש נטייה להביא אותם איתן) זה בפירוש מסוכן. קרציונים עולים על גוזל/תוכי עוקצים ומוצצים את הדם ובכמויות גדולות ממש יכולים להרוג. ההבדל המרכזי בין קרציונים לכינים שנטפלות לתוכים הוא שקרציונים לא גרים ממש על הציפור. הם נמצאים באיזו פינה בקן ורק יוצאים ל"ארוחות דם" על הציפור. הכינים ממש חיות על התוכי.

אלTK

New member
אמממ

מה שאני ראיתי זה חרקים מאד קטנים שנמצאים בכמויות גדולות וראיתי אותם הולכים על הגוזלים ובתא מה אני צריך לעשות?

אלTK

New member
אני חושב...

שכל התא נגוע והם עשו אותו לקן שלהם האם אפשר להחליף להם תא והם (ההורים)בכל זאת יכנסו לטפל בהם?

רואי

New member
אל תחליף את הקן

זה כבר מאוחר מדי בשלב הזה יש איזשהי אבקה ששמים כדי להתפטר מדברים כאלו. אני לא מכיר את השם שלה...אבל אולי מוכרים בחנויות

נעה גל

New member
אצלי פעם האוגרים הסיביריים חטפו

קרציונים (זה נשמע כמו מה שיש לך) ומה שעזר היה אופיגל גורים - א-ב-ל אתה חייב חייב חייב להתייעץ עם וטרינר לפני שאתה מפזר משהו.

אלTK

New member
נו....

שאלתי ואמרו לי לא להחליף תא כי זה מאוחר מידי!

למעלה