עזרה-דחוף

עזרה-דחוף

כתבתי תוכנית ב-סי והיא לא מתקמפלת כי יש לי misplaced else ואני לא מבין למה הוא מיספלייסד........ מה לעשות כדי לעלות על הטעות? מצטער שזו שאלה קצת באוויר אבל אין לי איך להראות לכם את התוכנית

Fingertip

New member
תוסיף {...} לכל ה-if-ים וה-else-ים

אולי כך תצליח לעלות על זה... אהד.

אהלן אהד

אני די בטוח שהוספתי המון סוגריים מסולסלים, ובכל זאת ואני וודאי שחייב להיות שם else בכל מקרה אנסה שוב ואודיע לך תודה, יאיר

Fingertip

New member
המון זה לא בהכרח מספיק ../images/Emo3.gif

תנסה גם למספר אותם בהערות... אהד.

כלום לא עוזר

הוספתי הערות, הוספתי סוגרים ועדיין ה-error מופיע ומפריע לקימפול ולהרצה אני אנסה להסביר את מה שניסיתי להעביר בתוכנית ואולי תמצא את הטעות: 1. אני צריך לוודא שהקלט הוא שני משתנים כאשר a צריך להיות חיובי וb הוא אחד משני השמות marco or polo. אז נתתי if התחלתי ששני התנאים יתקיימו, אחריו המשכתי בתנאי שאם b הוא marco אז ככה וככה ואז else ראשון,שלא עושה לי בעיות אגב, עכשיו כאילו אם b הוא polo, אבל כאן לא ציינתי if כי ה-else אמור לעשות את העבודה לבדו לא? אם לא זה אז זה...הרי הכל מתחת לתנאי הראשון ואז else שני שמאד עושה לי בעיות, אם a קטן מאפס אז ככה וככה, ואם b הוא לא מרקו וגם לא פולו אז ככה וככה 2. כעת אני אומר איפה יש לי סוגריים מסולסלים ומתי הם נפתחים ומתי נסגרים: סוגר מס' 1:נפתח לפני הגדרת המשתנים, נסגר אחרי return 0. סוגר מס' 2:נפתח אחרי if scanf, נסגר אחרי return 1. סוגר מס' 3:נפתח אחרי if כללי שאם a גדול מאפס ו-b הוא מרו או פולו..., נסגר לפני return 0. סוגר מס' 4:נפתח אחרי if פנימי ראשון, אם b הוא מרקו למשל, נסגר לפני else ראשון. סוגר מס' 5:נפתח אחרי else ראשוןואחריו מתקיים מה שקורה אם b הוא פולו, נסגר לפני else שני שעושה בעיות. סוגר מס' 6: נפתח אחרי else שני, נסגר לפני הסוגר השלישי. מקווה שהבהרתי את עצמי, למרות שאני מסתבך ממה שכתבתי פה. אני חייבת להפטר מהודעת השגיאה שהורסת לי הכל. ועוד שאלה, האם אחרי ה-else הראשון, כדאי לשים if או שזה ברור שאם לא מרקו אז פולו... יאיר

Fingertip

New member
אתה לא יכול להעלות את קובץ התכנית?

זה הרי בסך הכל קובץ טקסט... אהד.

אני דפוק מצאתי את הטעות

תודה אהד, כמו שאמרת עניין של סוגריים מסולסלים... בכל מקרה שאלה קצת מתמטית אבל שיהיה: איך נראית נוסחת מעבר מרדיאנים למעלות ולהיפך: כלומר אני צריך שיהיה רשום לי:
radian=?????? degree=??????​
ושיכללו PI תודה, יאיר

Fingertip

New member
הנוסחה...

במעגל יש 360° ו-2π רדיאנים. לפיכך אם x היא הזוית ברדיאנים ו-α הזוית במעלות, הרי שהן מייצגות אותו חלק של השלם (שכן ההתפלגות שלהן אחידה) ולכן מתקיימת הזהות:
α/360° = x/2π​
ומכאן אפשר לחלץ את הנוסחאות:
x = 2πα/360 α = 360x/2π​
מקווה שעזרתי, אהד.

תודה אהד, עוד שאלה ../images/Emo26.gif

אני צריך לדאוג שתופענה 3 ספרות אחרי הנקודה העשרונית אז בחרתי 8.3f%- הבעיה שזה מותיר יותר מדי מקום בין המספר לסוגריים או למילה הבאה אחרי המספר למשל הפלט שלי הוא 1.258 אז אם זה בסוגריים אני מקבל:
(1.258 )​
אם זה בין מילים אז נגיד:
the number is 1.258 yofi tofi...​
איך לשנות? כי אני מצאתי בחוברת הדרכה של C שברשותי שכדי להשאיר מקום אחרי הנקודה צריך % 8.3 או %8.2 וכו וכו כשהספרה אחרי הנקודה מייצגת את המקומות שדרושים אחרי הנקודה יאיר

Fingertip

New member
למה שמת 8 לפני?

אם אני לא טועה זה אומר לו שהמספר צריך לתפוס לפחות 8 מקומות. אם תהפוך את זה ל-1 אני משער שתקבל את התוצאה הדרושה. אבל זה לא ב-100%... אהד.

בעיה עם קלט-פלט

יצרתי קובץ קלט ב-notepad עם הנתונים שאני רוצה ומשום מה בקובץ הפלט מופיעה רק התוצאה עבור הנקלט הראשון מבין כל הנתונים. למה? מה לעשות?

למעלה