עזרה דחוף...

psyoptic

New member
עזרה דחוף...

אני עובד עם win xp התקנתי נורטון אנטי וירוס 2003 והוא זיהה לי וירוס בשם w32.weird הוא לא מצליח להסיר אותו. הרצתי חיפוש בפורום ועוזי ענה למישהו פעם לגבי תוכנה בשם פרוט שרצה על dos העניין הוא הxp לא תומך בדוס ואיך לעזאזל אני מעיף את הוירוס הזה?

אתה בכל מקרה צריך BOOT

של דוס או Windows שאותם אתה יכול להוריד מכאן אח"כ פה יש תאור מדוייק איך להוריד את הווירוס.

psyoptic

New member
טוב... אבל

כשאני במצב דוס הוא לא מזהה לי את אחת הפקודות בשם ATTRIB

uzi2

Active member
התוכנה F-Prot עובדת

ככלל גם ב- XP. המקרה היחיד שבו היא לא עובדת זה לגבי דיסקים שמפורמטים ב- NTFS כאשר אופציית ניהול שמות DOS מכובה. במרבית המחשבים הביתיים, גם במחשבים עם XP, הדיסקים מפורמטים ב- FAT32 ואז אין בעיה. ההמלצה שלי. גש עם שלושה דיסקטים חדשים/תקינים למחשב נקי (של מישהו אחר) והורד משם את F-PUP לתיקיה יעודית (נניח C:\F-prot), והרץ אותה על המחשב ההוא. היא תתקין שם את FP-UP שהיא תוכנה להתקנה ועדכון והרצה של F-PROT. התוכנה FP-UP תתחיל להתקין מיידית באותה תיקיה את F-Prot, בחר את התיקיה היעודית לשם כך. אח"כ בעזרת FP-UP הכן דיסקט בוט ושני דיסקטים של התוכנה. אח"כ הזז את ה- tabs שעל הדיסקטים, להפוך אותם ל- read only (שני החורים פתוחים). אח"כ, אם בעלי המחשב רוצים שתמחק את מה שהתקנת, אז מחק את התיקיה המדוברת ואת הקיצור ב- desktop כדי להחזיר את המחשב הנ"ל למצב שבו הוא היה קודם. אח"כ גש עם הדיסקטים למחשב שלך, והכנס את דיסקט הבוט אל המחשב והפעל, תוך כדי זה שאתה נכנס ל- BIOS ומגדיר שם שיפעיל את המחשב דרך הדיסקט. תן לדיסקט לפעול ולהעלות את האנטיוירוס למחיצת RAM וירטואלית (מחיצה שנראית כמו מחיצה של דיסק קשיח אבל נמצאת ב- RAM). התוכנה תבצע את זה. אחרי שההתקנה הסתיימה, אל תריץ את האנטיוירוס מתוך F-PUP אלא צא החוצה מהתוכנה ל- DOS והקש שם את הפקודה: f-prot /hard /disinf ולחץ על enter. זהו. עכשיו תן לתוכנה לנקות. אם היא מבקשת רשות למחוק אז תן לה. בהצלחה.

psyoptic

New member
טוב אז ככה יש פתרון הרבה יותר

פשוט... לפחות לי הוא הצליח... להדליק את המחשב במצב בטוח ולהריץ אנטי וירוס. נורטון הצליח להסיר לי אותו כשהפעלתי אותו במצב בטוח. נראה לי שהוא לא הסיר אותו רגיל בגלל שהוירוס ישב על תוכנית והוא לא הצליח להסיר אותו כשהתוכנית רצה. בכל מקרה תודה הוירוס המסריח הזה הוסר לתמיד אני מקווה. אחלה פורום ושוב תודה

למעלה