עזרה דחוף

עזרה דחוף

שלום לכולם
רציתי להתיעץ בקשר לפונדקאות .
אנחנו מנסים להיכנס להריון כבר 12 שנה ללא הצלחה , ברקע יש הפלות חוזרות ומבחינת בריאות אני במצב לא טוב .
בדיקות קרישה תקין אצלי , פרופיל הורנמלי תקין , בדיקת זרע תקין ,
אנחנו מוגדרים בלתי מוסברים , לא יודעים למה יש הפלות חוזרות ולמהאני לא מצליחה להיכנס להריון .....
היה הריון טבעי חצי שנה אחרי שהתחתנו שנגמר בשבוע 6 לפני הדופק - התחיל דימומים חזקים ונגמר בגרידה .
אחר כך ניסינו טבעי שנה וחצי ללא הריון בכלל .
עשינו 6 הזרעות ללא הצלחה .
10 שנים טיפולים , 5 מחזורים של הפריות ( i.v.f ) נוצר רק הריון אחד ששוב בשבוע 6 התחיל דימומים חזקים ונגמר בגרידה .
היו לי 3 הריון כימי .
בשנת 2013 עשיתי הפריות וכתוצאה מזה התפתח לי שרירן שלא הפריע לי , היה שקט .
ויחסית הסתדרתי איתו .
לקראת סוף שנת 2013 הייתי בירושלים והתחיל לי כאבי בטן כרונים וסליחה על הגועל ושילשולים כרונים ממש מים שאיבדתי שליטה על הצרכים( שם התחיל המחלה שסיבכה לי את החיים שקשור לשרירן ) וחזרתי הביתה באוטובוס והיה גיהנום אחד גדול כל הנסיעה ופדיחות בגלל הצרכים .
חזרתי הביתה בסביבות 13.00 בלילה שכולי בגיפה אחד גדול?( מצטערת על הגועל ) ורציתי להתקלח להתנקות מהכול ולזרוק לפח את מה שלבשתי .אבל פשוט זה לא הפסיק ישבתי בשירותים 4 שעות ומקופלת מכאבים ..
אחרי 4 שעות נסעתי למיון בדקו ולא מצאו כלום נתנו לי עירוי והביתה .
וזהו ככה המשיך וניסיתי עוד טיפול הפריה שרק דפק לי את השרירן ועוד יותר החמיר לי את המצב ....
קבלתי מחזור אחרי שבועים וזה היה הגיהנום הכי גדול שאי פעם עברתי
התכוציות כרוניות , מלא דימום ללא שליטה , ושוב סליחה שילשולים כרונים והקאות איבדתי שליטה על הצרכים והגוף 5 שעות בשירותים וצורחת ללא הפסקה ....שום כדור לא עזר לכאבים , וכדור לעצור את הצרכים לא עזר ...ושוב מיון ושוב עירוים הייתי במצב גרוע.
וככה שנה שלמה והלכתי כל הזמן לבריאות האישה והתלוננתי שמשהו לא בסדר אצלי בגוף כי אני מכירה את הגוף שלי ויודעת שמשהו לא תקין ואף לא היה לי ככה במחזור ....
וזה נמשך שנה שלמה שבסוף היה לי שיתוק חלקי בגוף מהשרירן עד שחזרתי לעצמי והצלחתי ללכת לקח קצת זמן קיבלתי זריקות .
והתעלפתי הרבה פעמים , לא יכולתי לעמוד על הרגלים ונפלתי הרבה , ולכול הרופאים אמרתי שזה השרירן עושה לי את כל הבלאגן שיש לי וכולם בפה אחד זה לא קשור ענו לי ....
ובסוף נמאס לי ראיתי שהרופאים בציבורי לא מתיחסים ברצינות למרות שהתחננתי לקבל עזרה , לא עזר כלום .
הגעתי למצב שאני כל הזמן נופלת , לא יכולה ללכת בלי ליפול , לא יכולתי לזוז , כאבים 24 שעות ביממה ולא עוזר שום כדור , שום זריקה, פשוט יושבת בבית וצורחת מכאבים ומשותקת בשירותים בגלל הצרכים הכרונים שהיו לי ללא הפסקה ....
עשיתי צילום רחם ושם ראו שהחצרוצות סתומות , וזהו לא ראו כלום הכול היה שחור ...שזה לא תקין .
הגעתי לרופא בפרטי וראה את הצילום ופשוט נבהל .. עשה לי בדיקת ידנית ומטמר ופשוט בכיתי מיסורים וכאבים ... ואמר דחוף ניתוח .
שבוע לאחר מכן עברתי ניתוח לפרסקופה מאוד קשה והרופא קיבל את שוק חייו מה שראה
הוא לא ראה את האיברים הנשים , הכול נדחס עמוק עמוק לתוך האגן , הרחם , השחלות הכול והיה מאבק לכרות , לחתוך ולסדר את הבלאגן שהיה .. אבל אחרי מאבק הצליח לסדר את הכול ולהחזיר את האיברים למקום שלהם .
השרירן כמעט התפוצץ , בשניה האחרונה נכנסו לניתוח לפני שהתפוצץ .... הוא כרת לי את השרירן והוציא את כולו הגודל היה 4 וחצי , אם הייתי מחכה עוד קצת היו לי כפול סיבוכים .
והיה קשה לפתוח את החסימה גם שם היה מאבק ..
אבל ברוך השם הניתוח הצליח , ניקה הכול , כרת מה שלא צריך אוו נמק ואין צורך וסידר לי את האיברים מחדש ...
כיום שנה וכמה חודשים אחרי הניתוח עדין לא מצליחה להיכנס להריון בטבעי , היה הריון כימי אחד .
ולאחרונה שוב התחלתי לסבול במחזור / כאבים חזקים מאוד ששום כדור לא עוזר , שילשולים כרונים במשך 3 ימים ללא הפסקה והקאות ללא הפסקה .
אנ נמצאת במיטה מפורקת נפשית ובריאותית .
לא מצליחה לעבוד מאז שנת 2013 , לא מצליחה לתפקד בכל מיני מטלות , בקושי עם הבית אני בקושי מנקה ומסדרת ( מזל שיש לי תמיכה מלאה מבעלי שעוזר לי בהכול וגם לטפל בעצמי ) .
מצבי הבריאותי מבחינת נשים רק הולך ומדרדר , אמרו לי שכדאי אחרי שאלד לעשות כריתת רחם ושחלות וחצרוצות , כי אני כל כך סובלת וברור שאעשה את הניתוח כי אני כבר לא יכולה יותר לסבול.
השאלה שלי אני רוצה לנסות לקבל אישור לפונדקאות בגלל מצבי הבריאותי והרקע לכל מה שעברתי ... האם יאשרו לי לקבל אישור ?
מה עלי לעשות בנדון ?

את סובלת מאנדומטריוזיס?

התיאורים שלך ממש תואמים, מציעה לך לבדוק את העיניין דחוף. בתור התחלה את יכולה להתייעץ בפורום פוריות או בפורום אנדומטריוזיס (אם קיים עדיין בתפוז) ולבקש המלצות לרופא שמתמצא בתחום.
לי נראה שיאשרו לך פונדקאות בלי בעיה, את צריכה סיכום של כל מה שעברת מרופא, ולהגיש אותו מצורף לבקשה שלך למזכירת הועדה במשרד הבריאות.

מירבי*

New member
מצב בריאותי

קשה לקרוא את מה שכתבת ולהבין איזה סבל את עוברת.
המקרה שלך מתאים לפונדקאות וסביר להניח שלא יהיה שום קושי בקבלת אישור מוועדת הפונדקאות.
צריך להגיש בקשה לאישור עקרוני ואז ניתן יהיה להתחיל בתהליך.
התחילי מריכוז כל המסמכים הרפואיים שקשורים למה שעברת.

בהצלחה

למעלה