עזרה- דחוף

מירה 01

New member
עזרה- דחוף

בני הגיע היום לטירונות במחנה 80 וסובל מבעיות אלרגיה קשות, עקב התעלמות המפקדים מהמלצות רופא הבאקום הוא קיבל הערב התקף אלרגיה קשה שרק לאחר שפניתי לקץפניות הציבור שפנתה למפקדיו הוא הובא ללרופא וטופל. אני חוששת שהמשך שהותו שם תוך התעלמות מהנחיות הרופא מסכנת את חייו. במחנה 80 אסור לצוות לדבר עם הורים ולכן במירפאה ובחמל ניתקולי את הטלפון. ואין לי אפשרות לקבל מהם את המיספר של מפקד תורן או ל קצין אחראי. אני לא יכולה לחכות עד יום א ולהגיש קבילה. אני דואגת מה יהיה בסופ"ש כי הוא סוגר שבת
האם למישהו יש רעיון?

SuperShiro

New member
ק. פניות הציבור הוא גוף שפועל 24\7

ובמקרה חירום תוכלי לפנות למקום שנית. הם יידעו לאתר את המפקד התורן ולסייע כפי שסייעו לך עד כה.
חשוב להבין שהפרופיל הרפואי של בנך מאפשר את המשך שירותו במחנה 80, ואף הרופא בבקו"ם לא ראה כל מניעה לשלוח אותו לבצע במקום הכשרת טירונות, עם הסייגים הרלוונטיים כמובן ולכן חשוב שהם ימומשו.
עקרונית, מלבד פניה נוספת לק. פניות הציבור (במידת הצורך) כיוון שבנך נמצא בטירונות הוא תלוי במפקדיו ואינו יכול לגשת למרפאה על דעת עצמו, אך תחילתו של כל יום פעילות נערכת רשימה למסדר בדיקה אצל החובש במרפאה והוא יכול לבקש להירשם למסדר. מעבר לכך, הייתי ממליצה שיבקש מהמפקד הישיר שלו לקבוע עבורו תור לרופא ואולי אפילו שיחה עם המ"מ בנושא. כשהוא מגיע לחובש - שיגיע מצויד בכל המסמכים הרפואיים וההקלות שקיבל בבקו"ם.

מירה 01

New member
זה לא עוזר

תודה על ההתיחסות המהירה. ק.פניות הציבור יכולה לעזוראם הוא לא מקבל טיפול רפואי אך לא לדאוג לתנאי השרות באופן מידי. אני זקוקה שיתנו את התנאים שהרופא הצבאי רבע באופן מידי. אגב יש כעט החמרה בהתקף כי הרופא שלח אותו לאוהל המאובק...

SuperShiro

New member
אני חוזרת ואומרת - במידה והרופא הצבאי

בבקו"ם, לאור הבדיקה שביצע והפרופיל הרפואי שבנך קיבל, היה רואה כי התנאים במחנה 80 אינם מתאימים לו - הוא לא היה נשלח לעשות שם טירונות. התנאים הבסיסיים במקום ככל הנראה כן מתאימים לו, זאת בצירוף ההקלות שקיבל - וקצין פניות הציבור יכול לסייע לך לוודא שההמלצות הרפואיות שקיבל ימומשו כך שהתקפי האלרגיה לא יחזרו. במידה וקיבל הקלה ללון בחדר אסמטים הרי שיש לממשה, כאן יכול קצין פניות הציבור לסייע. במידה ואף לאחר מימוש ההמלצות ההתקפים חוזרים הרי שעל בנך לבקש להגיע למרפאה שנית.

כן אבל יש עדין מקום לשיקול דעת

ויש גם מקום לשינוי פרופיל לפעמים הצבא גם שוגה
בהצבת החייל במקום מסויים ויש להפעיל שיקול דעת
אם המקום לא מתאים אז לפעול כדי לשנות זה לגיטימי.
בד"כ התערבות של מב"ס יכולה לעזור פה ולכן חשוב לפנות אליו
או לנסות בכל אופן דרך לשכה ATC

SuperShiro

New member
כמובן, אך זה לא מקומנו

לקבוע זאת. ראשית הבעיה היא בחוסר מענה רפואי, אי מימוש הקלות ולא בפרופיל רפואי או תנאים שאינם מתאימים. ניתן יהיה לדעת אם הצבא שגה אך ורק לאחר שההקלות שקיבל בנה ימומשו ולכן, ראשית כל, יש לפעול ממקום זה - ולדאוג למענה רפואי. אם וכאשר החייל יחוש בלזול\חוסר קשב מצד הסגל הרפואי, זה כבר סיפור אחר.
אלו בדרך כלל סוגיות שניתן לפתור בשיחה עם אחראי מרפאה\מ"מ. אין צורך למהר ולערב את המב"ס או הלשכה וגם לא להסיק מסקנות.

MadBerry

New member
אני מציעה לך להגיד לבן שלך שישאל מה המספר

טלפון של המ"פ שלו. כעיקרון הקצין הזה הוא הקצין שרשאי לדבר עם הורי הטירון. שיבקש את המספר, ותתקשרו אתם לדבר עם המ"פ. בהצלחה ושיהיה בריא.

למעלה