עזרה דחוף

ש י ר ט ל

New member
לצורך ההשוואה כדאי להוסיף

שהרשיון שציינת מוגבל לאזור. כלומר, אינו כולל ניווט. בהערכה של 40,000 ש"ח לססנה כלול גם ניווט.

נכון, אלא

שאת אישור הניווט אפשר לקבל כבר אחרי 10 שעות טיסה ומי שטס בבועת השרון יש לו איזור רחב מאד לטוס בו גם לפני הורדת ההגבלה לטיסות מקומיות.

רן בג

New member
טעות נפוצה...

טיס אז"מ ללא הגדר ניווט רשאי לטוס בטווח מסויים מהמנחת שלו , בשום פנים לא בטווח הבועה. הבועה היא חלוקת הארץ לאזורי טיסה, לא הגדרה של אזורי טיסה מקומית....

ואוסיף עוד

לא ציינתי את מחיר לימוד הטיסה באז"מ כי אני חושב שאת זה צריכים לתת בתי הספר לטיסה, לימוד הטיסה כולל גם את קורס הניווט שמתבצע אחרי 10 שעות של טיסה מקומית וגם את אישור הטסת הנוסע שמתבצע אחרי 200 שעות טיסה. מי שרוצה לעשות השוואה אמיתית יוכל להתקשר עם אחד או שני בתי הספר לטיסה באז"מ ולקבל מהם את המחירים. לצערי, אני יכול לתת נתונים אלה מנסיוני כי את רשיון הטייס עשיתי לפני 9 שנים והמחירים היו אז שונים מהיום, ואת רשיונות הניווט והנוסע עשיתי עם מדריך על האז"מ שלי כך שגם בזה המחירים היום שונים

tomyb1945

New member
ליוסל שלום

שנה טובה לך, למשפחתך ולחברים - אתה מבזבז את זמנך בדברים שגדולים עליך... אתה מנסה לשכנע מישהו שיש לו 600 שע"ט בהן כמה מאות הנמכות ILS בב"ג. אתה (ואחרים קטנים כמוני) לא בליגה שלו. אז - BEHAVE YOUR AGE
חוצמיזה מאוד היתי שמח אם צור (ותפוז) היו מוצאים את הדרך להכניס חברים מזוהים בלבד, ולא כאלה שמתביישים בשמם, מוצאם, צבעם וכו´ שוב ברכת שנה טובה - טומי

אז זהו, שאתה לא מדבר עניינית

ואתה תחת שם בדוי, מספר סיפורים - ברמיזות - כגון כמה שעות ונסיון יש לך, כמה הנמכות ILS זה מתקדם וחשוב, כמה אתה כן מכיר ויודע על אז"מ וכולי. בסה"כ כל מה שכתבת זה בגדר השמצה אחת גדולה של ענף האז"מ. אם למשל היית תחת שם אמיתי, יכולנו לדעת כמה, אם בכלל, סחרורים אמיתים תרגלת לבדך בעזרת רשיון GA, או כמה הנמכות ILS עשיתי בחייך במז"א אמיתי. תהיה בריא ושנה טובה גם לך.

השכרת אז"מ

נושא השכרת אז"מ הוא באמת פרובלמטי למדי. הבעייה העיקרית היא כרגיל - ביטוח. נכון להיום, לא ניתן ו/או לא כלכלי לבטח אז"מ (נזקי גוף מטוס) ומכאן הכל מתחיל. למרות האמור, לדעתי הסבה לאז"מ חשובה ומהנה ובעיקר זולה. אתה יכול לסיים הסבה בעלות של כשעתיים טיסה בדו-מנועי. לאחר ההסבה, במידה והטיסה באז"מ תרעיל אותך (כפי שזה צפוי) אתה תמצא את הדרך להמשיך לטוס. לדעתי, הרעיון המוצלח ביותר בנושא הוא הקמת מועדון חברים שיפעילו יחד אז"מ. זה רעיון שיכול להיות מאוד אטרקטיבי לטייסי GA וכפי שידוע לי, מתארגן משהוא מעניין בנושא. כך או כך, ההנאה והידע שתפיק מטיסה באז"מ שווה את ההתנסות. יוסי מיליס

קל רום

New member
ניתן לשכור אז"מ

1. מחיר - 105$ לשעה, 85$ לקנית 11 שעות. הכלים הם סטורץ וסוונה. פרטים נוספים בטלפון 052-586349 או מנחת ראשון. 2. לבעל רשיון GA נדרשות 2 שעות בחינה מעשית, ו-3 בחינות (יחד) במנהל. בפועל אנו ממליצים על סיליבוס של 5 גיחות. הנסיון מלמדנו שזה המינימום לכל טייס GA. 3. קורס הגדר כזה עולה - 4500-5000 שקלים. שנה טובה

נתי ניב

New member
כל מילה זהב

ככבד פה וכבד לשוןהתקשיתי בניסוח ויוסי אמר זאת יפה. כל מלה בהצהרתו של יוסי אמיתית ושווה זהב. שנה טובה נתי

ש י ר ט ל

New member
אולי טיסת היכרות תעזור לך

להחליט. למיטב ידיעתי אין צורך באישור הסבה כדי לקחת שיעור אחד בטיסת היכרות.

עמית ג

New member
מה עדיף ?

לדעתי תנאי הטיסה בארץ יוצרים מצב בו האז"מ פשוט משלים את הGA. אין לנו מרחבים כמו בארה"ב, ולכן טיסה באז"מ רק מוסיפה. אם יש לך התקציב, שניהם ביחד יוצרים את הטיסה המושלמת. גם חווית הטיסה החופשית במרחב (הקטן שיש לנו), נחיתות במנחתים קצרים, ומנחתי עפר מאולתרים, וגם לטוס "מסודר" בGA. מי שמתווכח מה עדיף עושה טעות חמורה. כל אחד יחליט מה ה-ו-א מעדיף ומה יותר "עושה לו את זה". לדעתי השילוב של שניהם הוא השילוב המנצח... עמית

ramiby

New member
נקודה נוספת למחשבה

כמי שעבר את ההתלבטות בין ללמוד על האחד או האחר - היה לפני שיקול נוסף. המטרה העיקרית שלי היתה לטוס ביחד עם מישהו ולאו דוקא טיסה לבד. בהינתן הנתון הזה - הייתה עדיפות כלכלית ברורה ל GA מאחר ובעל רשיון אז"מ ללא GA צריך כ 100 שעות טיסה לפני שהוא יכול לקחת את אישתו/חבר לטיסה בעוד שבעל רשיון GA יכול לקחת את האשה לסיבוב כבר ביום בו הוא מקבל את הרשיון (צריך הרי להראות לה לאן הלך הכסף..). מאחר ושעות הטיסה באז"מ מושכר ו 152 היו כמעט זהות, ההדרכה זהה והתיאוריה זהה - התקבל עבורי יחס של 116/40 לטובת ה GA. בהחלט אני מתכוון, כהמלצת יוסי ואחרים, לעשות רשיון אז"מ מתישהו בעתיד. שנה טובה לכונו!

מה זה אתם עוד פם משתלחים בי

הנה אני רוצה לאומר משהו וכבר תיכף מישהו אומר שאני לא מדבר עינינת ואני משמיץ הוא לבד משמיץ. ואח"כ מישהו אומר שאני ילד בן 13 ושאני לא קורה בעיון מה שכתוב. מה אתם חושבים שאתם יותר חכמים ממני. אני לא מאמין שאתם באמת חושבים את כל מה שאתם אומרים כאן. מוקי ויוסי ויואל אז מה אם אני לא גדול כמוכן? אני לא מבין? אני לא יודעב ?

מממוטי

New member
כיוון שאתם לא רוצים בי כאן אני עוזב

כיוון שאתם לא רוצים בי כאן וכן גם בגלל שראיתי שאני כבר מיוצג כאן על ידי כפיל,אני עוזב מיוזמתי את הפורום ואשאר רק כמשקיף מהצד בינתיים. אבל לפני זה, אני אומר לכם שאתם עושים טעות בכך שאתם מגנים אותי על כך שאני מופיע בעילום שם. יש כאן כל מני אנשים עשירים שרגילים שהפשוטים נשמעים להם, מפקדי חטיבות במילואים שהיו מעוניינים להמשיך ולתת פקודות כאילו הם בצבא עדיין, דוקטורים במחשבים שחושבים שהם גם דוקטורים בתעופה (אפילו אם יש להם מטוס אירובטי), וכל מיני מהנדסים וגם אנשים פשוטים. תארו לעצמכם אם במקרה הייתי רוטשילד, או מפקד חיל האויר לשעבר, או אישיות אחרת, או סילבאן שלום, אתם חושבים באמת שמישהו היה מזלזל אפילו הייתי אומר שטויות כל הזמן? אני חושב שכל עוד דברי הם עניניים אין משמעות למעמדי וחשיפת שמי חושפת את כל השאר. ומכיוון ומעמדי רק יכול לקלקל לי כאן את ההשתתפות. אבל כיוון שאתם חושבים שזה לא תקין, החלטתי לפרוש ובזאת אני מסיר את חברותי הבלתי מאושרת על ידכם מהפורום. אני כמובן שומר לעצמי את הזכות לחזור לכאן בעתיד אם יתחשק לי. מכיוון שהפורום הזה ממומן לא על ידי הנוכחים וגם לא על ידי מנהל הפורום.

למה יש לי הרגשה שכמה חברים צריכים

להתנצל בפני רן בג...הרי "מממוטי", שגרם למספר חברים להוציא כאן מספר "פניני לשון" (לא אחזור עליהם) בשירשור זה, הוא אותו אחד שדבריו גרמו לרן לענות לו בצורה שהזעיקה את נבחרי הפורם לפני ימים מספר.. היכן כל "אבירי הפורם" שצעקו חמס על סתימת פיות וקבעו פגישות בפורם "סקס והעיר הקטנה" או משהו דומה.. לא יפה.. גמר חתימה טובה לכולם..

צור - למה הזבל הזה כאן?

כל 3 התגובות האחרונות הם סתם עוד השמצות בעילום שם. למה אתה לא מוחק?

למעלה