עזרה דחוף

lahavi

New member
עזרה דחוף

עזרה דחוף אני בן 27 התחלתי לימודי אולטרה לייט מתלבט קשות האם לעבור למסלול הרגיל- ססנה 152 אנא עזרו לי להחליט בכל מקרה מחפש מדריך לקורס טייס פרטי אנא צרו קשר 054-741554

yoavav

New member
אל תתלבט

אל תתלבט תמשיך באולטראלייט. תטוס 100 שעות ותעשה הסבה לGA. זה המסלול שאני עשיתי ואני מאוד מרוצה ממנו. למה לא לעשות את המסלול ההפוך? קודם GA ואח"כ אולטראלייט? התשובה שלי היא לא נחרצת, אבל אני נהנה הרבה יותר לטוס באולטראלייט ולא ב152. אני עשוי להרגיז כאן הרבה אנשים, אבל הטיסה במטוסים שאני יכול להרשות לעצמי משעממת אותי. אז למה בכל זאת GA, כי ניתן לעשות דברים שלא ניתן לעשות באולטראלייט כמו למשל לשכור מטוסים בחו"ל, לטוס לחיפה ובכל מקרה זו השכלה תעופתית חשובה. יואב

dantzur

New member
אכן אל תתלבט

דעתי הפוכה מזו של יואב, כפי הנראה כיוון שעשיתי את המסלול ההפוך :) לעניות דעתי עודף נסיון וידע אף פעם לא מזיק. אם תתחיל מרשיון GA, תתחיל לטוס לבד לפחות אחרי ארבעים שעות במקום אחרי 16, עם ידע תיאורטי נרחב יותר, שלא לדבר על נסיון בקשר אשר חסר לא פעם לטייסי האז"מ (לפחות בתחילת דרכם). מעבר מ GA לאז"מ טריוויאלי וכרוך בשעתיים (או ארבע?) הסבה ומבחן תיאוריה פשוט. הכוון ההפוך מורכב יותר. אם ממילא כוונתך להמשיך ל GA איני רואה סיבה להתחיל באז"מ (כמובן תחת ההנחה שביכולתך הכספית לעמוד בשניהם כיום) שנה טובה דן

ההחלטה כבר נעשתה...

אני מסכים עם שני אלו שענו לך. למרות התשובות המנוגדות, כל אחד מהם מעלה נקודות נכונות וכבדות משקל. יחד עם זאת, את הבחירה כבר עשית - התחלת ללמוד ואתה טס על אז"מ. אני מניח ששניהם יסכימו שהדבר הכי "לא נכון" הוא להפסיק את הלימוד על אז"מ ולהתחיל מחדש בתעופה כללית. מאחר ולדעתי הבחירה כבר נעשתה אתן לך כמה נימוקים שלא תרגיש שטעית. אני הגעתי לאז"מ לאחר מעל 10 שנות וותק בתעופה כללית ומאות רבות של שעות טיסה. אני מודיע לך בהכנעה שהאז"מ לימד אותי פרק בהילכות טיס וצניעות. ככלל, טייסי האז"מ, בעלי יכולת טכנית גבוהה יותר מטייסי GA (בעלי וותק דומה). פרופיל הטיסה שלהם קשה יותר ודורש מיומנות טכנית (המראות, נחיתות, חרומים) גבוהה יותר מ - GA. איש לא קובע עבורך את כוון ההקפה (למעט במעט המנחתים המסודרים), איש לא מתדרך אותך על מצב התנועה בהקפה, אין פקח/מגדל ששומר עליך, בגבהים בהם אתה טס זרמי האויר "אפקטיבים" יותר, טיסה במבנה/בקבוצות נפוצה ביותר, המנחתים קצרים וצרים בדר"כ, בקיצור אתה והמטוס חייבים להיות "חברים טובים". קח את כל הנסיון הזה ותגלה שלהטיס ססנה משדה מסודר, בנתיבים וגבהים מוגדרים מראש, זה לא ממש אתגר טכני. אבל מה... בשביל להיות טייס שלא מוגבל רק "לרכיבה בשטח", טייס שיכול להשתלב בתעבורה מסודרת, טייס שיכול להטיס נוסעים, טייס שיכול לפעול גם בלילה וגם במזג אויר "פעיל", טייס שיכול להנות מטיסה לטווחים גדולים כולל חו"ל, אתה חייב לעבור, בהמשך ל - GA. בתעופה כללית יפתח בפניך עולם חדש ועשיר תלמד המון דברים שלא למדת באז"מ, אבל להטיס מטוס זה לא יהיה אחד מהם. מקווה שעזרתי יוסי מיליס

sagiari

New member
מGA לאז"מ

יוסי תודה למקרא דבריך וגם קצת דברי אחרים עולה בי המחשבה שאולי במקום להתקדם לדו מנועי כדאי לעבור קודם ולהתנסות בהטסת אזמ"ים. האם הבנתי נכון שללמוד להטיס אז"מ ניתן אך לשכור אז"מ לא ניתן וצריך לרכוש או להכנס לשותפות אם כך הדבר זה יוצר מגבלה תודה ושנה טובה

מממוטי

New member
הצגתה זאת מאוד יפה ובעדינות

באמת מצחיק הענין הזה, כאילו לטוס על אולטרהלייט זה באמת יותר מלטוס על צסנה או כלי אחר בתעופה כללית? מענין, באולטרהלייט אפשר לתרגל גם סיחרורים? באולטרה לייט ניתן לתרגל טיסות מכשירים, הנכות ILS,לטוס בתוך עננים וגשם, כמדומני רוחות ממש לא עושות טוב לאולטרה...... גם המחירים ששמעתי, כיצד יכול להיות שלעשות רשיון על אולטרהלייט עולה כל כך הרבה כסף? מה, אחזקה עולה כמו צסנה? מה, תצרוכת דלק עולה כמו צסנה? מה אגרות זה אותו הדבר כמו במטוסים? מה עלות רכישת אולטרהלייט יותר מצסנה, אפילו צסנה ענתיקה? לדעתי צריך לבחון את ההשוואה למטוס כמו השוואה בין אופנוע למכונית. אני לא אומר שאופוע זה לא טוב, אבל מי שעדיין אינו טייס, אולי ההשוואה הזו תהיה לו נוחה יותר.

שאלות ללא מענה

שאלת שאלות אך לא הצגת מספרים להשוואה, איני יודע מהן העלויות של הפעלת ססנה, אבל יש לי מושג לגבי העלויות להפעלת אז"מ. עלות אחזקה כוללת של אז"מ עם מנוע רוטקס 912 היא בין 30 ל35 דולר לשעת טיסה, בחישוב זה כלול דלק (95 אוקטן נטול עופרת), ביקורות וטיפולים, אגרת כושר אוירי וביטוח חובה. תצרוכת הדלק היא בין 10 ל 16 ליטר לשעה בהתאם לסוג המטוס והמנוע. אגרת כושר אוירי היא 449 שקלים לשנה. מחירי אז"מ נעים בטווח רחב מאד, אפשר להשיג אז"מ משומש מהדור הישן ב 4000 דולר או אפילו פחות, וניתן לקנות אז"מ חדש ומוכן לטיסה בקרוב ל 70,000 דולר, ובין שני הקצוות האלה אפשר למצוא הרבה מטוסים במחירים שונים. ואלי עכשיו יהיה ניתן לבצע השוואה

ואיך אתה מתמחר נזקים ?

האם תמחרת נזקים, תקלות לא צפויות, ביטוח וכד´. בכל אופן, כאשר מדובר במטוס להדרכה, הבלאי שלו גבוה מאוד, נזקים לא צפויים רבים למדי, ביטוח הדרכה יקר ביותר (אלפי $ רבים בשנה). בקיצור יש הבדל גדול בין חשבון על הנייר לבין סיכום הספחים בפנקס השיקים. יוסי מיליס

ליוסי

אם תקרא שוב מה שכתבתי, תראה שלא התייחסתי למחיר שעורי טיסה כי לדעתי נתון זה צריך לבוא מבתי הספר לטיסה, פרט לזה, השאלות התייחסו למחיר אחזקה רגיל ללא נזקים, כי מחיר תקון נזק תלוי בנזק, השאלות התייחסו למטוס פרטי שאינו משמש להדרכה וכך גם התשובות שלי.

אהוד, אם כך..

החישוב שלך הוא נכון. זה החישוב המקובל לעלות שעת הפעלה של מטוס אז"מ בהפעלה פרטית (שלא למטרת רווח). כאשר מדובר בהפעלה מסחרית, יש לקחת גורמים נוספים בחשבון. חלקם מניתי ויש גם נוספים כגון: ירידת ערך המטוס, הריבית האלטרנטיבית על הכסף (כ- 5,000 $ לשנה על מטוס בשווי 50,000 $), עלות תקורה, מיסים ועוד ועוד. והעיקר, שתהיה לנו שנה טובה וטיסות נפלאות. יוסי מיליס

למיטב הבנתי

לזה התכוון השואל המקורי,להפעלה פרטית ולא להפעלה מסחרית אלא שהוא לא נתן נתונים מספריים.

מממוטי או מי שאתה...

אני מציע שתקרא שוב את מה שכתבתי (והפעם בעיון) ואז כל נושא ההשואה בין הנמכות ILS למול נחיתה והמראה משבילי עפר קצרים לא היה עולה בדבריך. לגבי עלויות: כמו שקורה הרבה פה בפורום, אתה מביע דעה בנושא שאין לך כל מושג בו. מחיר ההדרכה באז"מ תומכר שוב ושוב והכל על מנת לנסות להוזיל ולהפוך את לימוד הטיסה אטרקטיבי ככל שניתן. אל תשכח שבשוק זה פועלות שתי חברות שמתחרות זו בזו, יוצאות "במבצעים" חדשות לבקרים. כמו כן, שתיהן מנסות לפתות את המתחילים ללמוד לטוס לבחור במסלול "באז"מ תחילה", אז שתהיה סמוך ובטוח שהתמכור נכון והמחיר על קצה הרווחיות (לדעתי דווקא מהצד של הפסד). ולגבי השוואות מתחום הרכב, שכנראה מוכר לך יותר מהתעופה, אז כלום לא דומה לתעופה. תעופה זו "טריפ" יחודי שקשה למצוא לו השוואות, לא בענף הרכב ולא בענפים אחרים. יוסי מיליס

מממוטי

New member
אני מאמין שאתה לא חושב את מה

אני מאמין שאתה לא באמת חושב את מה שאתה אומר. אבל, וזה באמת נכון שאיני ממש מבין בעלויות של אולטרה לייט, אבל אני אומר לך שאני כבר טסתי בלטרה לייט עוד בתחילת דרכם בארץ ואולי לפני רבים שמשתתפים כאן. אז אולי תאמר בבקשה, כמה עולה לעשות רשיון לאולטרה לייט, לא לפי הנסיון הנדרש בחוק, אלא על פי ה"בפועל" בכדי שנוכל להשוות. וכמה עולה ביטוח של כזה אולטרה לייט שעולה 4000 דולר? והרי ברור ולמעשה באופן ישיר או עקיף נאמר כאן שלמעשה להשכיר אולטרהלייט זה לא ממש מעשי וצריך לרכוש אותו. דרך אגב, אולי גם תאמר כמה עולה לעשות הסבה לבעל רשיון פרטי בעל כ-600 שעות טיסה לאולטרה לייט, וכמה עולה לעשות הסבה לבעל רשיון טייס באולטרה לייט לרשיון טייס פרטי? ודרך אגב, עם שמי מוטי, או מוישלה, אני לא חושב שזה ממש משנה כל עוד אני לא משתלח באנשים כמו שהשתלחו בי, וכל עוד אני מדבר עינינית (אפילו אם אני לא צודק) ודרך אגב בנוסף, מאחל לכולם כאן שנה טובה ובטוחה.

ש י ר ט ל

New member
עניין של העדפה אישית

מי שיש לו 600 שע"ט בהשכרה, היו לו פעם 300,000 ש"ח. אולי למי שרוצה להגשים חלום, ועכשיו, (ואולי יש לו חור בכיס) זה לא שיקול אלא עד כמה דומה הטיסה להגשמת החלום האישי. זה לא כזה אסון להחליף באמצע ולהתחיל מחדש, הניסיון לא הולך לאיבוד למרות ההבדלים (הדקים?) בתפעול המטוס. אומנם יש שעות מינימום ולכאורה מעבר בין סוגים שונים הוא "בזבוז" של שעות שלא ייחשבו לצורך קבלת הרישיון, אלא שממילא מתלמדים רבים נזקקים לשעות רבות יותר מהמינימום ומי שכבר צבר שעות בסוג אחד קרוב לוודאי שיידרשו לו פחות שעות בסוג השני ואולי לא יזדקק לשעות נוספות מעבר למינימום. זו לא מלחמת בני אור בבני חושך, אלא רק עניין של העדפה אישית.

למוטי או מוישלה ..

ראשית זה מאוד משנה מי הכותב. מטבע הדברים רבים מאיתנו ואני בניהם מתייחסים בהרבה פחות רצינות ל"כרטיס אישי" ריק ושם בדוי. אני כותב בשמי, אני מזוהה, כשאתה נכנס לכרטיס האישי שלי אתה יודע בדיוק עם מי אתה מדבר. אין סיבה שאתה לא תנהג כמוני. לגבי השאלות ששאלת: אם תוכל להגיד לי כמה עולה רשיון טיס פרטי, "לא על פי הנדרש בחוק אלא, בפועל" אוכל לחשב עבורך את אותו הדבר לגבי אולטראלייט, בכל מקרה היחס יהיה בקרוב 40/16. ולגבי ביטוח המטוס: מאחר ולא מדריכים על כלי טיס שעולים 4000 $, אלא על כלים שעולים 50,000 $, אין שום ערך לשאלה ולתשובה. מטרת השאלות שלך לגבי.. כמה עולה ככה.. וכמה עולה ככה.. ממש לא ברורה לי. האם בסך הכל אתה מתכוון לאמר שלדעתך עדיף להתחיל מתעופה כללית ולא מאז"מ ? אם כן, אתה לא יחיד, יש רבים שחושבים כמוך כמו שיש רבים שחושבים אחרת כי בסך בכל זה עיניין של העדפה אישית ואין מצב של "צודק או לא צודק". אגב, אם היית טייס אז"מ פעיל, היית מבין על מה אני מדבר. בכל אופן, אני חושב שהנושא מוצא בשלב זה. שתהיה לך "מוטי או מוישלה" שנה טובה וכך גם לכולנו יוסי מיליס

מממוטי

New member
טוב תשמעו מוטי ויוסי

לעשות רשיון טייס פרטי לאדם ממוצע, עולה בערך 40000 ש"ח (אני מתכוון לסדר גודל) כולל הסבה למטוס צסנה 172 שיכול לקחת טייס וארבעה נוסעים. ולא, אני לא הולך לתפוס אותך במילה, כמה עולה לעשות רשיון טייס לאז"מ כולל יכולת לקחת נוסע (אני מבין שנוסעים זה כבר לא אז"מ) ולמיקי, כן, אני לא מבין מה הקשר לכך שאני אנונימי, אבל עשיתי במהלך התקופה שיש לי הגדר מכשירים לא פחות מכמה עשרות הנמכות מכשירים, אולי מאות. סיחרורים, אני לא עושה סיחרורים לבדי, אבל עם מדריך בצעתי מספיק סיחרורים. אני הדגשתי את הביצועים האלו לגבי מטוס כי אמרתם שמי שעושה רשיון על אז"מ למעשה יוצא טייס יותר טוב. גם לא עניתם כמה שעות אני אצטרך להסבה מפרטי לאז"מ ונתתי דוגמה לטייס בעל כ-600 שע"ט (ולא ציינתי שאני בעל אותן 600 שעות)

רק להזכירכם...אדון מממוטי..

הוא ילד בן 13 אשר עמד "במרכז הסערה" לפני ימים אחדים..להתנהג בעדינות.. לא לומר משפטים כמו "אתה לא מבין כלום" או "אתה לא מדבר עינינית".. אפשר חס וחלילה לפגוע בנפש הנער...

מחיר רשיון לאז"מ

הדרישה המינימלית לרשיון אז"מ היא 16 שעות טיסה מהן לפחות 6 שעות סולו, רוב האנשים מגיעים לרשיון אחרי כ 20 עד 25 שעות טיסה, כולל שעות הסולו. לגבי המחיר לשעת הדרכה אני חושב שצריך לשאול את בתי הספר לטיסה. לקיחת נוסע באז"מ אפשרית אחרי צבירת נסיון טיסה של 200 שעות ומעבר בחינה על ידי מדריך טיסה.

למעלה