עזרה דחוף!!

ayala19860

New member
עזרה דחוף!!

שלום לכולם.
אני גרה בדירה שמחולקת ל-2 . אני שכרתי חלק אחד ,ובחלק השני של הדירה גרים 2 בחורים צעירים.

כאשר החוזה ביני לבין בעל הנכס נחתם בתאריך 28/2/2011 ואני נכנסתי לדירה רק ב-10/3/2011 החוזה הסתיים בתאריך 9/3/2012 ומאז אני משכירה ללא חוזה (משלמת תשלום עבור כל חודש ) , בעל הנכס ניגש באופן עצמאי ולבד למשרדי העירייה והעביר את כל הנכס על שמי (140 מ"ר) באותו היום שנחתם החוזה
ובחוזה השכירות רשום שחור על גבי לבן שחלק אחד מהדירה משלם רק 40% מגובה הארנונה (החלק שאני שכרתי) והחלק השני משלם את ההפרש שזה 60%.
הייתה בעיה והתשלומים לא שולמו בזמן מכיון שלדיירים בחלק השני לא היה כסף ונקלעו לחובות.
היום אני רוצה לעזוב את הדירה ומוכנה לשלם את החלק שלי במשרדי העירייה, בעל הבית לא מוכן לעזור לי לגבות את החוב מהדיירים שלו (שעזבו את הדירה לפני יום) וטוען שזאת בעיה שלי שלא גביתי מהם תשלומי ארנונה בזמן.
ניסיתי להסביר לבעל הנכס שלא אני חתמתי איתם חוזה ואין לי שום אמצעים לגבות את החוב שכרגע עומד על סך 12,000 ושהאפשרות היחידה שכרגע עולה על הפרק שבעל הבית ישלם את חלקם על מנת להוריד את שמי מחיובי הארנונה ויחייב אותם בעזרת הצ'קים והבטחונות שהוא קיבל מהם.

האם ישנם פתרונות למקרה הנ''ל?
והאם יש דרך להעביר חוב ארנונה על שם מישהו אחר ?

את בבעיה

ובעיה גדולה. פני במהרה לעורך דין כי לעירייה לא מעניין חוזה של בעל בית ושוכר ,את העירייה מעניין על שם מי הארנונה מה שאומר שאת בבעיה והערייה יכולה לתבוע אותך ואת יכולה לתבוע אותם או את בעל הבית.

אבל את יכולה אולי לטעון שבעל הבית העביר על דעת עצמו את שמך או משהו בסגנון. בכל מקרה תתייעצי עם עורך דין.

איזה סיפור מסריח

אני יודעת שזה לא יהיה לך נעים לשמוע (לקרוא) אבל מדובר במצב בעייתי מהסוג שרצוי מאוד לדאוג לא להיכנס אליו - לא משנה כמה בעל הבית נראה נחמד וישר, אסור להסכים אף פעם למצב כזה שחשבונות של נכס שאת לא גרה בו רשומים על שמך, וזה נכון גם במקרים של דירות שותפים ושל דירות מחולקות. את היית צריכה לסרב להעברת החשבונות על שמך ולדרוש מבעל הבית שימצא פיתרון אחר. לא הייתה גם שום סיבה שאת תגבי מהדיירים האחרים את התשלום עבור הארנונה.

מבחינת בעל הבית והחוק היבש - אין שום סיבה שאת תשלמי את החלק של הדיירים הנוספים בארנונה. מבחינת העיריה - אם לא תשלמי הם רשאים לנקוט בצעדים נגדך כי את רשומה כחשבון המשלם והעובדה שבחוזה כתוב משהו אחר לא אמורה לעניין אותם. המאבק שלך הוא מול בעל הבית שמפר חוזה + מגלה חוסר הוגנות של ממש. אני מניחה שייתכן שהם לא השאירו לו צ'ק ביטחון או ערבונות ולכן הוא מתעקש כל כך, אבל בכל מקרה זו לא אמורה להיות בעיה שלך ואני ממליצה לך להתייעץ בהקדם עם עו"ד. יכול להיות שמכתב מעו"ד לבעל הבית יפתור את הבעיה וייתכן שידרשו צעדים נוספים, בכל מקרה אני מקווה שהבעיה תיפתר מהר ואת מוזמנת לעדכן אותנו.

אם הנכס רשום בעיריה כדירה אחת

וכנראה שזה המצב אחרת הוא לא היה רושם את כולו על שמך- אז כנראה שהחלוקה לא חוקית. פני שוב לבעל הדירה ותודיעי לו שבמידה והוא לא משלם את החוב את פונה לעורך דין ומתלוננת בעיריה, זה אמור להלחיץ אותו.
על חלוקה לא חוקית של דירות יש קנסות גבוהים כמו כן העיריה תחייב אותו לאחד שוב את הנכס לדירה אחת מה שיעלה לו הרבה כסף ויגרום לו להפסדים בעתיד כך שכדאי לו לא לסרב לך...

1Shir

New member
למי שמכיר/ה את רח' כצנלסון בגבעתיים

האם יש קטע כלשהו ברחוב שהוא חד-סטרי או שהרחוב לכל אורכו הוא דו-סטרי?

תודה לתשובה ממי שיודע/ת !!!

לליתות16

New member
בכצנלסון , הדירות העורפיות , דווקא יותר מוצלח

ות מבחינת הרעש.

גרתי ב - 3 דירות בכצלנסון
העורפיות, היו נהדרות מבחינת הרעש.
השכנים..זה כבר סיפור אחר.

עכשיו אני בעליית הנוער, בדירה חזיתית..
רעש גיהנום.

1Shir

New member
זאת ממש לא הסיבה ששאלתי, אבל תודה בכל מקרה.

אני פשוט צריכה להגיע לקצה הרחוב ורציתי לדעת אם אני יכולה להגיע ממחלף השלום. לא היה ברור מהמפה אם יש שם קטע שהוא חד-סטרי. תודה.

למעלה