עזרה דחוף..

firebowl

New member
עזרה דחוף..

אני בת 17, לפני ככמה חודשים סוף סוף יצאתי מדיכאון של שלוש שנים(שכלל רצון להתאבד, חתיכת הידיים והרגליים והסתרת המעשה).. בכמה חודשים האחרונים לא היתה מאושרת ממני. מצאתי את אהבת חיי, יש לי עוד חברים , המצב בבית טוב יותר.. אבל לפני כמה ימים החל לי הדיכאון שנית , בלי אזהרה. אני בוכה שוב ומפחידה את חבר שלי שהכיר אותי אחרי הדיכאון. מה לעשות? ואל תשלחו אותי לפסיכולוגים כי אין לי זמן או כסף, ואני לא רוצה שזה יפריע לי בעתיד(שירות צבאי וכ´ו) בתודה מראש אש.

אש יקירתי

היות ואת כבר מתמצאת בעניני הדכאון הקליני, את יודעת ודאי שזה לא דבר שקל "להתגבר" עליו רק בעזרת כוח הרצון. לא פירטת את היית בטיפול פסיכיאטרי, מה הוא כלל וכן הלאה. בכל מקרה, איני מכירה דרך "אינסטנט" להתגבר על זה, אלא בעזרת אנשי מקצוע. קודם כל, אם את עוברת אבחון ומוכרת כלוקה ב"דכאון" את זכאית, כמדומני, להחזרים מקופת החולים אליה את שייכת. ודווקא אם אינך רוצה שזה יפריע לך בעתיד, עלייך לטפל בבעיה עכשיו והיום, ולא להתעלם ממנה, כי היא עלולה לצוץ עוד הרבה פעמים, ללא שליטתך במצב. פני לך את הזמן, ואם את בת 17, הורייך, אני מניחה, יוכלו להשתתף בהוצאות, שכן בעיה כזו אינה "הצטננות" שאם מחכים שבוע, היא עוברת מאליה. אנא אל תזלזלי בבעיה, וכמדומני שישנו כאן בתפוז פורום הנקרא "סהר- תמיכה נפשית לצעירים", ובטוחני ששם יוכלו להפנות אותך לאפיק טיפול שיהיה לך נוח, זמין ואולי גם לא יקר. ואם את חשה שיש בך את הכוח לספר לנו מה עברת, אני בטוחה שזה יעניין את שאר החברים, על מנת שיוכלו להבחין בעתיד בין "מצב רוח דכאוני", שבו רובנו לוקים מדי פעם בפעם, לבין "דכאון (קליני)", כפי שהוא מוגדר ברפואה הקונבנציונלית.

firebowl

New member
אי אפשר ממש להגדיר את ההרגשה...

זה פחד תמידי מעזיבה, זה להיצטער תמידית-להרגיש אשמה על הכל, זה להישאר בלילה ערה ולא להפסיק לבכות( ועכשיו אני בוכה סתם -אולי געגוע לחבר כשהוא לא ליד)... מקרה מהזמן האחרון: בט"ו באב הפתעתי את חבר שלי ושכרתי חדר באכסנייה(מה שאז חשבתי רק כגעגוע היתברר כחזרה של הדיכאון). בלילה לא נתתי לו לכבות את האור ורעדתי מפחד...אני עדיין לא יודעת למה אבל לא הסכמתי שהוא יקום ממני.(ניחוש:מפחד.) הדבר שאני הכי מפחדת ממנו זה לחזור לחתוך את עצמי. אילו הם הרגעים הכי מפחידים, שבהם אני מודעת לסכנה וטועה "האים פגעתי בוריד?.האם בפעם הבאה הפגע?". מכווה שלעולם לא תבינו את ההרגשה הזאת. בתודה אש.

De-Panther

New member
אש חמודה כולם מרגישים ככה מידי פעם.

זה לא סיבה לעשות לעצמך דברים כאלה תגידי למישהו שמכיר אותך טוב תסבירי לו על זה תדאגי שכל פעם שאת רוצה לעשות לעצמך משהו רע אם יהיה כזה מצב תדאגי להתקשר למישהו הזה לאמר לו על זה אני בטוח שהוא ידע איך להרגיע אותך כלום לא שווה פגיעה בעצמך חבל סתם להרוס לך את יודעת בעצמך שזה ישפיע על העתיד שלך לדעתי את צריכה לדבר עם אדם קרוב לך נניח עם החבר הוא יבין אותך ואני בטוח שהוא ינסה לעזור לך ותישארי פה בפורום בקשר הפחדת אותי ואני רוצה לדעת שאת בסדר הכרתי מישהי שגם היא הייתה עושה הרבה שטויות כאלה מידיי פעם וכל פעם שהיא אמרה לי שהיא עשתה משהו לעצמה זה הקפיץ אותי מחדש תבואי לפה כל זמן שאת יכולה חבל שסתם תפגעי בעצמך

firebowl

New member
תודה על הדאגה אתם אדירים!!!

זה מה שאני לא רוצה להגיע אליו. ואני לא רוצה להפחיד את חבר שלי. כבר הייתי בסרט הזה...לא רוצה לחזור. וגם כבר הקפצתי מספיק אנשים בחיים שלי. איך אני מגלה מה גורם לזה? כתבתי גם בפורומים אחרים והם מציעים לבדוק כי זה נראה כמו "דיכאון קליני". אז עכשיו אני בכלל מפוחדת.

לא חובה את כולם

תמצאי מישהו אחד שאת באמת סומכת עליו, שאת יודעת שיהיה שם בשביל כשקשה...

אל תפחדי

רק טפלי בזה, ומהר. זה בר-טיפול, אפשר לצאת מזה, רק אנא, פני לאנשי מקצוע, בשיחות עם החבר´ה זה לא יעבור כליל. אולי זו תהיה הקלה זמנית, אבל זה מצריך עזרה ועכשיו, היות וזה עלול להדרדר. הכוונה שלי אינה להפחיד אותך, אלא לעזור. אני מכירה מספיק אנשים שחוו את התופעה, ובעזרת אנשים שידעו כיצד לטפל, היום היא מאושרים ושמחים בחלקם, ואף מודעים לסימפטומים ולמה שזה היה. א בטוח שתצמאי הסבר ל"למה זה קורה", והוא לאו דווקא קשור למשהו שקרה לך. זה יכול לנבוע מהרבה סיבות, ואת צריכה ללכת ולברר למה ואיך את יוצאת מזה.

De-Panther

New member
אפי רואים שהמזגן לא חזר... ואש.....

חמודה תחשבי על זה ככה אם את תיהי בצבא ועדיין יהיו לך את כל הבעיות זה רק יעשה את המצב גרוע יותר עכשיו שיניתי את דעתי במקצת ולדעתי כדאי שתלכי למישהו מקצועי שיעזור לך

../images/Emo178.gif איך אתה רואה אותי נוטפת?

הייתכן ושטפון הזיעה חצה את גבולות ביתי והגיע לרחובות העיר? ומדוע לדרוך על הגוויה? האין רחמים בליבך?

ליאן.

New member
דכאון זו מחלה ובמחלות יש לטפל

את חייבת לפנות לייעוץ מקצועי, כי אם לא, זה מה שיפריע לך בעתיד. אם תלכי דרך קופת החולים, זה לא יעלה הרבה.. ולפחות תדעי מול מה את מתמודדת ואיך לטפל בזה. יש כדורים שמחוללים פלאים.. תשאלי את ורדה
אסור להזניח!

שרוניק

New member
אני מכירה בחורה אחת

שעברה את זה בערך בגיל הזה. זה היה אפילו יותר גרוע (לפי הסיפורים שלה), אבל למזלה, היא הבינה שאם היא לא תטפל בזה מיד, זה יאכל אותה. היא היתה בטיפול (שעזר לה זמנית), התגייסה, גמרה את הצבא, ורק אחרי הצבא ניגשה לטפל בבעיה מהשורש. היום לפחות היא יודעת מה היה ולמה זה קרה. היא הרבה יותר נזהרת היום עם המצבי רוח שלה, ולא נותנת לעצמה לשקוע בזה, כי היא יודעת לאן זה יכול להגיע.

למעלה