עזרה דחוף

kfir4141

New member
עזרה דחוף

שלום, עקב טיפול בתרופה כימוטרפית אבי חלה בתסמונת רנו (שבירת כלי דם בידיים} כל הנסיונות של הרופאים לרפא לא צלחו יעצו לנו לפנות לרפואה אלטרנטיבית אבל אני אובד עצות לאן לפנות ומה לעשות אם תכלו ליעץ לי אודה לכם מאוד. מיותר לציין את סבלו הרב של אבי עקב המחלה ללא מרפא.

ינוקא1

New member
בן כמה אביך ?

בהחלט אפשר לעזור ברפואה אלטרנטיבית - בהרבה שיטות. אבל כדאי שתפרט קצת יותר - בן כמה אביך ? מהי המחלה עליה מדובר ? (תרופות כימו' אינן בהכרח סרטן) האם קיימות מחלות רקע , ועוד.

kfir4141

New member
המשך 2

קצות האצבעות שלו נהיו שחורות וקשות מחוסר דם.

ינוקא1

New member
מגע , דחוף.

רפלקסולוגיה , טווינא , שיאצו , עיסוי - כל דבר ! גם דיקור טוב , אבל מגע זה מתבקש. אתה יכול גם בעצמך לקחת מעט שמן ולעסות את כפות רגליו , כמובן שעדיף מטפל מוסמך. בניגוד לדיעה הרווחת , טיפולי מגע מומלצים גם כאשר יש סרטן. אפשר לעיין כאן. רפואה שלימה לאביך.

יעל ND

New member
ממליצה

על טיפול הומאופתי, יש לי ניסיון מאד חיובי עם זה. וממליצה להימנע מהמחטים, לפחות לפי התיאור שלך כאן.

0 אור 0

New member
טיפול במצב כזה הוא לא פשוט

עד כמה שאנחנו מאמינים שמגע זה דבר מרפא, אז התסמונת הזו, ובכלל סרטן פעיל הם קונטרהאינדיקציות להרבה מטיפולי המגע, גם צמחי מרפא ושמנים בדרך כלל מאד בעייתיים מבחינת השילוב שלהם עם תרופות כימותרפיות וני אפילו לא בטוחה לגבי היכולת לדקר בלי לגרום נזק, לכן הכיוון שאני רואה מבטיח ביותר הוא בטיפולים אנרגטיים - הילינג. אני לא בטוחה לגבי הומאופתיה במצב הזה, ויגידו עמיתי ההומאופתים בפורם אם כן.

0 אור 0

New member
לגבי הסרטן יש אכן מחלוקת ואני למען האמת נוטה

דוקא לכיוון שכן מתיר טיפולי מגע, אבל הבעיה היא גם בכך שהסרטן הוא בלימפה ובעיקר בבעיה בכלי דם - לא יודעת מה חומרת הבעיה במקרה הזה, אבל לפי התיאור שלו נשמע שכל מגע מעבר לליטוף הכי עדין שובר כלי דם (האצבעות השחורות), לכן הלכתי לכיוון של טיפול אנרגטי.

אסתר84

New member
היי

יש בעיה נוספת... הכימו גורם לכלי דם מאוד שבירים... מעבר לרנו. גם אני בעד טיפול אנרגטי.

ינוקא1

New member
אז לכן הפניתי למאמר ההוא

תקראי שם בפסקה "מיתוסים אודות הטיפול במגע בחולי סרטן" - הוא מתיחס ספציפית לסרטן בבלוטות לימפה וגם מביא שמספר מחקרים הראו שעיסוי לימפטי (אפילו עיסוי לימפטי !) אינו גורם להתפשטות גרורות ! כמו כן הם ממליצים על שילובו. (מי שכתב את המאמר הוא דר' עופר כספי מנהל היחידה לרפואה משלימה במרכז רפואי , ואם לטענת הדוקטורים אין בעיה בשילוב מגע בחולי סרטן אז אני לא יהיה צדיק יותר מהאפיפיור). לגבי האצבעות השחורות - גם אם הן כבר אבודות , אז אפשר לטפל בשוקיים , בירכיים , לא חסר מה לעשות - אולי יהיה אפשר להציל כך גם את האצבעות. כמו כן כאשר עושים מגע בעדינות רבה , אפשר לעבוד אפילו עם המקרה הקשה ביותר. למותר לציין שמי שמטפל במגע במצב כזה צריך להיות מומחה.

אסתר84

New member
שבת שלום

לגבי סוגיית המיתוס אין לזה ראיות חותכות שזה מיתוס כמו שאין ראיות חותכות שזה לא. מה גם שאנחנו לא לגמרי יודעים איך הגוף עובד תחת השפעה של כדורים ותרופות כימותראפיות... לכן אין לזה תשובות חותכות כ"כ. אין מקרה אחד מעיד על משנהו לטעמי מומלץ מאוד להיזהר . גם מסיבות אתיות וגם מהשלכות משפטיות. יום טוב אסתר

ינוקא1

New member
תראי ,

הוא מביא סיכום של מחקרים - איזה עוד ראיות חותכות צריך להביא ? הלוואי ולכל דבר ברפואה המשלימה היה מחקר שמאשר אותו. בינתיים לצד שאומר ש"אין בעיה" יש מחקרים שמאשר את זה , ולצד שאומר ש"יש בעיה" אין שום מחקר רק איזשהו "חשש" בעלמא. אני מעתיק קטע מהמאמר : ". . . אחד המיתוסים הנפוצים הוא כי טיפול במגע דוגמת שיאצו עשוי לתרום להתפשטות המחלה והגרורות , בעיקר במחלות סרטן הדם וקשריות לימפה, בהתבסס על ההנחה כי הטיפול בשיאצו מניע דם או מגביר זרימת דם ולימפה. אולם הנחה זו לא הוכחה מעולם במחקרים ומבחינה תיאורטית אין יסוד סביר להניח כי קצב חלוקת התאים הממאירים (האצה או האטה) עלול להיות מושפע ממגע. לאחרונה פרסמו GODETTE וחב' [13] מהמחלקה לאונקולוגיה ורדיותרפיה בפקולטה לרפואה באוניברסיטת אמורי , אטלנטה , ארה"במחקר מעניין שנשאל בו "האם טיפול מגע בלימפאדמה יכול לקדם פיזור גרורות ?"הגישה השלטת עד אותו מאמר היתה שעיסוי לימפטי (MANUAL LYMPHATIC DRAINAGE) בחולות סרטן שד עשוי לגרום לפיזור ולהאצת המחלה. במאמר סוקרים הכותבים מספר מחקרים שהוכח בהם כי עיסוי לימפטי אינו גורם להתפשטות גרורות וממליצים על שילובו בטיפול בחולי סרטן" כפי שאמרתי , כותב המאמר הוא דר עופר כספי שהוא מנהל מרכז דוידוף לרפואה משלימה בבית חולים רבין. הם גם נותנים שם טיפולי מגע לחולי סרטן למיטב ידיעתי , כך שהחששות הללו אינם במקום ואינם מגובים על ידי שום מחקר. כמובן שבחולי סרטן נדרשת זהירות יותר מאשר בחולים רגילים - וגם על כך כתוב במאמר הזה איך ובמה להיזהר. הדבר היחיד שלדעתי חשוב מאוד במקרים כאלו זה לטפל בשיא הרגישות והעדינות.

אסתר84

New member
הזרמת דם

..." בהתבסס על ההנחה כי הטיפול בשיאצו מניע דם או מגביר זרימת דם ולימפה"...כציטטה מהדברים.. צר לי יקירי אני לא יכולה להתווכח עם מחקר זה או אחר ..א בל עיסוי, שיאצו, רפלקסולוגיה, טווינא ויתר השיטות המופלאות מגבירות את זרם הדם. זאת עובדה שאי אפשר להתווכח איתה. לא אמרתי שלא ניתן לטפל או כן ניתן לטפל. הנושא עוד יחסית מאוד בחיתוליו.. אף אחד לא יכול לחרוץ בוודאות שזה שיש זרימה מוגברת של דם לא עשוי להפיץ את זה. יש כאלה שכן מטפלים יתכן כי הם מקדימים את זמנם ויתכן שיש להם אגו בשמיים ותחושה שהם מסוגלים להכל. לא יודעת להגיד איפה זה מתיישב. אני דווקא הייתי ממליצה לבחור בפרט מאחר והוא מקבל כימו להיזהר כי כלי הדם שבירים מאוד. כמו כן יש שיטות אנרגטיות מדהימות שהן לא במגע וניתן להקל . מרכז דווידוף נחשב באמת לאחד מפורצי הדרך בתחום. אני השילוב של הקונבנציונלי והאלטרנטיבי בהחלט מהווה שלם. כאמור כל אחד לפי השקפתו ותעוזתו. אסתר

ינוקא1

New member
אבל עובדה שעשו מחקרים

ומצאו שלמרות הזרמת הדם בטיפולי מגע , זה לא גורם להתפשטות גרורות. ולמיטב ידיעתי אין שום מחקרים שאומרים ההיפך. ברפואה סינית , אגב , משתמשים כדי לטפל בסרטן דווקא בצמחים "מניעי דם". כי סרטן נחשב כסטגנציה של דם , והנעת דם עוזרת לריפוי. טיפול מגע חשוב לחולי סרטן , כי גם אם איננו מטפל ישירות בסרטן הוא יכול מאוד מאוד להקל את מצב החולים הן מהצד הנפשי והן מהצד הפיזי. ואני שוב ממליץ לקרוא את המאמר שהבאתי- יש שם מספיק מובאות ומחקרים בעניין הזה. לא כדאי לוותר על היתרונות האדירים של המגע בשביל איזשהו חשש שלא הוכח מעולם ואיננו מגובה מחקרית. (כמו כן יש תיעוד של מקרים שבהם עיסוי עזר לחולי סרטן להגיע לריפוי מלא. אפשר לקרוא את ספר "המסע" של ברנדון בייס - שם היא מתארת כיצד טיפול עיסוי עזר לה לחשוף טראומה ולטפל בה , דבר שהביא להיעלמות מהירה של גידול).

עזרה קטנה

טראומיל מישחה הומאופתית מצוינת שאפשר למרוח על כול שטף דם מחזיר את הדם לכליו, מוריד נפיחות ובצקות. יש אפשרות גם בלקיחה פנימית אך רצוי להתיעץ עם הומאופת מתמחה רפואה שלמה

kfir4141

New member
המשך 3

נראה לי שקצת סטינו מהנושא עדין לא הצלחתי להבין מהו הטיפול הממולץ??? והיכן ניתן לקבל אותו אם אפשר באזור הדרום יקל עלינו מאוד אבל לא חובה. אגב מדובר על כפות הידיים.

0 אור 0

New member
יש חילוקי דעות מה הטיפול האידיאלי עבור אביך

היו כאן המלצות שונות, עכשיו אני מציעה שדברי אתו, תספרי לו על ההצעות שעלו כאן ותראי מה מתאים לו - למה הוא מתחבר, ברגע שהוא יחליט איזה טיפול הוא רוצה, אין שום בעיה למצוא מטפלים טובים גם בדרום בכל שיטה.

למעלה