עזרה דחוף!!!

ני3ו3ות

New member
עזרה דחוף!!!

הי לכולם מקווה שתוכלו לעזור לי... אני חדשה בקטע של איביי ואף פעם לא הזמנתי שם כלום! אתמול קניתי משם שעון ב-800 שח כולל משלוח וכששילמתי עם פייפאל פתאום קלטתי שהמוכר הוא מסין בכלל ולא מארה"ב כמו שרשום באיביי והתחלתי לדאוג שהשעון בטוח מזויף וכו' למרות שכתוב באיביי שהמוכר הזה קיבל את האות הזה של איביי שהוא כביכול ישר, ושולח מהר וכו' וכו'.... (עד כמה זה שווה משהו?!) בכל מקרה אתמול ניסיתי לבטל את זה בטרוף ולא הצלחתי! זה כ"כ מסובך שאחרי שעתיים התייאשתי ! אפילו החבר'ה שעוזרים שם בצ'ט של איביי לא עזרו לי. הם אמרו לי לפנות לפייפאל. הבוקר פניתי לפייפאל שיבטלו את התשלום אבל כתוב באתר שלא ניתן לבטל כי המוכר הוא בעל חשבון פייפאל והכסף כבר עבר אליו אתמול. בקיצור אני מתוסכלת מאוד! לא הצלחתי ליצור קשר עם המוכר בכלל. הוא לא עונה לאימיילים (פרסם איזה 4 ולא עונה לאף אחד מהם... העיקר את הכסף לקח) וגם מספרי הטלפון שלו שרשומים בפייפאל ואיביי הם לא נכונים!!! אני לא מבינה למה לקוח לא יכול להתחרט אחרי 5 דק' ולבטל בצורה קלה ונוחה? הכל מסובך מאוד, לא מובן, ובהחלט גורם לתסכול. חברים, בתור מומחים לאיביי- מה עליי לעשות כדי לבטל את העסקה הנוראית הזו??? תודה רבה רבה רבה מראש!!!

noam weissman

New member
קודם כל לקחת אויר ולהרגע !

עצבים לא עוזרים במקרה הזה ורק מוציאים אותך מריכוז... את לא רוצה לבצע טעויות נוספות. יהיה נחמד אם תשלחי לנו קישור למכירה כדי שנוכל לחוות דעה אם המוכר בסדר ומה הסיכוי שמה שהוא מכר לך מזוייף או לא. בד"כ סיניים לא עובדים בסופ"ש... המתיני לתחילת השבוע כדי לקבל תגובה. אם הוא מוכר הגון ויראה את ההודעה שלך יש סיכוי שפשוט ישלח לך בקשה לביטול עסקה. לגבי ההתחרטות היא אינה קבילה בקניות אונליין שכאלו מכיוון שתמיד את צריכה לאשרר את הקניה. אחרי שהחלטת לקנות את מועברת תמיד לדף אשרור, זאת בעצם הנקודה שבה את צריכה לעצור ולחשוב אם מתאים לך או לא. המשכת ואישרת אז אין דרך חזרה. מקווה שעזרתי ולו גם במעט.

פטפטת

New member
אל דאגה!!!

כרגע לדעתי האפשרות היחידה שקיימת היא כפי שעשית לבקש ממנו לביטול העסקה ולחכות שיחזור אליך. רק עבר יום אחד, ולא תמיד המוכרים נמצאים בתוך איביי מסביב לשעון. בכל מקרה, גם אם לא יבטל, חכי שתקבלי את השעון. אם הוא יהיה מזויף, את פותחת דיספיוט (תלונה) בפייפאל או באיביי, שהמערכת שלהם תמיד לטובת הלקוח, וסביר להניח שתקבלי את כספך חזרה. כנ"ל גם במקרה ולא יגיע אליך השעון.

ני3ו3ות

New member
וואו תודה על התגובות !!! אתם נהדרים!!!

אני כ"כ בלחץ מזה ואין לי מושג מה לעשות, כי אני לא מבינה בכל העניין של איביי.... אוקי זה השעון: http://cgi.ebay.com/Tissot-PRC200-C...=ViewItem&pt=Wristwatches&hash=item2a06e67606 היו הצעות יותר זולות ובכל זאת בחרתי בו רק אחרי זה ראיתי שהוא מסין חשבתי שהוא מארה"ב בכלל! זה שהוא מסין אוטומטית גורם לי לחשוד שזה מזויף. חוץ מזה בארץ השעון הרבה יותר יקר (1500 שח ומעלה) אבל יש אחריות לשנתיים, לעומת זאת אם אני קונה באיביי אין אחריות על קלקולים במשך הזמן , לא? יש לי כמה שאלות הבהרה:(סליחה על הבורות) אם הוא חוזר אליי ומסכים לבטל, הכל בסדר. אבל מה אם הוא לא מסכים? אני יכולה לחכות לקבל את השעון ואז להחזיר לו אותו מיד, ולקבל את כספי בחזרה? ומה קורה אם הוא לא יענה לי בכלל?... אפשר גם לפתוח תלונה תוך שבוע? שוב, המון תודה על העזרה. אתם ממש מצילים...

ozitex

New member
תשובות

לא מכיר את השעון האמור אבל, אם את אומרת שהשעון הזה עולה בארץ 1500 ש"ח ואת שילמת עליו 500 ש"ח הרי גם אם נקזז את המע"מ עדיין ההפרש עומד על יותר מפי 2. עובדה זו מחשידה את המוצר מיידית א ב ל , עדיין אין זה אומר שהוא מזוייף וכבר ראיתי מוצרים שנמכרו במחירים זולים שהתבררו כלא מזוייפים, זה במיוחד לאור העובדה שמוצרים כאלה בארץ יקרים בטירוף. הנה , למשל קניתי משקפי רייבאן באיביי בחצי מחיר מעלותם בישראל ואכן הגיע אלי משקפיים מקוריים, אבל אותם רכשתי ממוכר אמריקאי ולא סיני. לגבי עניין הביטול כתבתי לך בתשובתי הקודמת- אם הוא לא יסכים העיסקה תקפה אבל את תוכלי להגיש דיספיוט (תלונה) עליה אם יתברר לך שקיבלת מוצר שלא על פי המתואר או במקרה והשעון לא יגיע בכלל, מה שאני בספק, אבל את זה עוד נראה. אין קשר להאם הוא יענה או לא.

noam weissman

New member
בוא נוסיף כמה מילות הרגעה ../images/Emo13.gif

גם אם השעון מזוייף ויש סבירות טובה שהוא כזה יכול מאוד להיות שתקבלי זיוף ברמה מעולה ולא תהיה לך בעיה. כמו שעוזי כתב מותגים בעולם ובמיוחד בארץ יקים מאוד. יש מקרים רבים שבהם מזוייפים ברמה א-א לא פחות טובים מהמקור. לדוגמא אני שמעתי סיפור על מישהו שניגש עם שעון ROLEX לחנות קטנה להחליף סוללה... השען נבהל ואמר לו שאם הוא יחליף סוללה ולא בחברה הוא יאבד את האחריות. הזיוף כל כך טוב שאפילו השען ובמקרים מסויימים גם החברה אינם יכולים להבדיל. חכי לתגובות המוכר, במידה ולא יבטל ראי מה קיבלת. יכול להיות שתהיהי מרוצה למרות שזה זיוף
בדקתי את הפידבקים שלו ויש מצב שיבקש ממך תוספת תשלום על משלוח. נראה לי 100% חיקויים..... יש גם מצב שיבטל את העסקה חכי בסבלנות

ני3ו3ות

New member
תודה לכולם..

זה לא ממש מרגיע, אני רק רוצה לבטל את זה ולשכוח את הרגע שעשיתי את השטות הזו... אוף.

ozitex

New member
ביטול עיסקה

באיביי מצריך את הסכמת שני הצדדים. בכל מקרה עומדות בפנייך האפשרויות הבאות: א.הסכמת המוכר לביטול ואם הוא מוכר כזה אמין כפי שהוא מוצג, הוא יסכים לזה בלי בעיה. ב.אי הסכמת המוכר ואז: 1. השעון לא מגיע- את מוגנת באמצעות דיספיוט על אי הגעת מוצר ב.מגיע שעון מזוייף- את מוגנת על הגעת מוצר שלא על פי המתואר (בהנחה שהוא ציין במכירה שמדובר בשעון מקורי) ג.בכל מקרה של אי הגעת המוצר או הגעת מורצ מזוייף את יכולה לקבל את כספך בחזרה מחברת האשראי (אני מניח שרכשת באמצעות כרטיס אשראי ואל באלאנס של חשבון הפייפל שלך). לסיכום, אין לך הרבה יותר מדי מה לדאוג. שבוע טוב.

ני3ו3ות

New member
הייי

תודה רבה על התגובה המרגיעה :) לא הבנתי מה פירוש "בהנחה שהוא ציין במכירה שמדובר בשעון מקורי"? לא ראיתי בדף שלו שכתוב ORIGINAL או GENUINE? מה עושים? אני יוצאת כמובן מנקודת הנחה שהוא מוכר שעונים מהימן, שמוכר שעונים מקוריים ולא זיופים (שזו כמובן עבירה) . אם הוא לא כתב שהשעון מקורי האם היה עליי להסיק זאת בעצמי? וזה אומר למעשה שאם השעון שמגיע מזויף אז אני לא מוגנת? תודה רבה

ני3ו3ות

New member
סליחה על החפירה

המוכר כתב בתיאור השעון: NOTE - ORIGINAL TISSOT BOOKLETS זה מספיק טוב?

ozitex

New member
לא

בתרגום חופשי: "חוברות טיסו מקוריות". האם ניתן להסיק מזה שהחוברת מקורית אבל השעון לא?

ozitex

New member
צודקת

אף מוכר לא יציין שהוא מוכר חיקוי כי אסור לו להציע למכירה זיופים אבל כבר ראינו מוכרים שטענו שהם לא ציינו שהמוצר מקורי ולכן לא ניתן להבין מזה שהוא מקורי
סוג של התחמקויות טיפוסיות לנוכלים. אם השעון יגיע וגם אם יתברר שהוא מזוייף, אני מניח שתצטרכי להוכיח שהוא מזוייף, כלומר את תיאלצי לגשת לנציגות רשמית של היצרן ולבקש מהם חוות דעת על המוצר. אבל, עוד חזון למועד. בוא נראה מה תהייה תגובתו לבקשת הביטול שלך. ועצה אחרונה: הפורום הזה קיים על מנת להמליץ ולעזור, למי שאיביי חדש לו, רצוי לעשות כן ל פ נ י שלוחצים על BUY IT NOW.

ozitex

New member
ואגב

שימי לב שכל הפידבקים של המוכר מופיעים כ- PRIVATE, כלומר , הוא כביכול "מגן" על פרטיותם של הקונים שלו, כשבעצם הוא יותר מגן על עצמו... דבר חשוב- יש מצד ימין מתחת ל- Other item info דף לינק שנקרא REPORT ITEM באמצעות לינק זה את יכולה לדווח על המוכר כעל מוכר מוצרים מזוייפים. דיווח שכזה , מלווה בהוכחה יגרום לו לא רק לאבד את המדליה היפה שלו, אלא אף לקבל אזהרה חמורה מאיביי. לא נראה לי שהוא ירצה בזה כל כך ולכן, בתקשורת מולו צייני את העובדה הזאת בעדינות, הוא אמור להבין את הרמז..

pvzed

New member
אגב המשלוח ב EMS

ז"א שתשלמי עוד עמלות נוספות וזה רק מוסיף לסכום.

noam weissman

New member
43 דולר זה באמת המון... ../images/Emo10.gif

משלוח EMS על פריט שכזה לישראל אמור לעלות פחות אבל לא הרבה פחות. פשוט משלוחים שכאלו יקרים. EMS בכניסה לישראל ברוב המקרים יחוייב בעמלת טיפול, שחרור ובמידה ויש מע"מ זה מתווסף. במקרה שלך יש מע"מ כי שווי השעון בהצהרה הינו יותר 50$... את לא צריכה לקחת את המקרה הנ"ל כשמשהו גורף שצריך להימנע ממנו רק להבא לחשוב כשאת קונה האם יש הוצאות נוספות. לדוגמא כשאת קונה מקרר בארץ האם המחיר שאת משלמת בחנות הינו מחיר סופי או שעל זה מתווסף הובלה, טיפ לסבל, טיפ לטכנאי שבא להתקין לך את המקרר וכו... כנ"ל גם בקניה מחו"ל צריך תמיד לבדוק האם יש עוד משהו שצריכים לשלם חוץ מהמחיר שמצויין בדף המכירה. בשורה התחתונה גם אם השעון מזוויף אבל הוא שעון איכותי יצא לך יותר זול מלקנות בארץ !!! דוגמא: אייפון מיוצר בסין נקודה. האם יש מישהו שחולק על אכות המוצרים של חברת אפל ? הרגעי חכי שיגיע השעון וחכי גם לתגובת המוכר... לא להכנס לפינות ולחשוב נדפקתי, איזו טעות עשיתי וכו.. מי שלא עושה לא טועה אז הרגעי ותהני מהשבת. בכיף, נועם.

panayotiss

New member
זה לא סופית..זה סופית!

אחד הפידבקיסטים כתב Fake Watches (Replica) I have to pay to ship it back לדעתי רוב הקונים יודעים שמדובר בחיקוי ושותקים כי זה זול. מוכר שכותב שהחוברות מקוריות, זה אומר שרק החוברות מקוריות. תשמעי, אני אומר, חיקוי, מקור, הכל עניין של טרמינולוגיה, את אוהבת את המוצר? אחלה. את נהנית מאיך שהוא נראה? מעולה. אז יש צביטה קטנה של אכזבה מרמיה של המוכר אבל תסתכלי על המחיר, תענוג. שבוע טוב ובהצלחה בקניות הבאות.

BSMerchandise

New member
אם זה היה ככה העולם היה יפה..

בד"כ החשדות מתבררים כנכונים. כי חיקוי הוא גם בעל עמידות נמוכה בד"כ ככה שהיא תצא מופסדת מפה ומפה.

למעלה