אני סובלת מפסוריאזיס בקרפקפת. הגירוד משגע אותי ואני עצבנית. חופפת את הראש ואז העור רך מגרדת, מתייבש וחוזר חלילה. אני יודעת שאין טיפול לפסוריאזיס. האם יש משהו שיכול להקל על הגרוד? תודה הסובלת
שלום לסובלת. מחלת הפסוריאיזיס אמנם לא ניתנת לריפוי מלא, אבל ניתן בהחלט להקל על התסמינים ובתוכם גרד, ולהאריך את תקופות הרגיעה שבין התקפה להתקפה בעזרת ענפים שונים בתוך הרפואה המשלימה. הטיפול ברפואה הסינית למשל כולל דיקור וצמחי מרפא סינים לשימוש פנימי וחיצוני ומניסיוני יעיל אך עם זאת דורש סבלנות. ממליץ לך לקרוא יותר על הנושא ולשקול לגשת לטיפול משלים כלשהו. בהצלחה
להחליף את השמפו שאת משמשת בו לאחד אחר, שיהיה נטול נפט ומוצרי לוואי מן החי וכימיקלים התעשייתים. ובנוסף לפנות למטפל באחד התחומים הרבים שיוכל לעזור גם מבפנים. רק בריאות
הייתי ממליצה לך להשתמש במוצרים הכוללים את שמן עץ התה. כיום יש סבונים, שמנים,, קרמים ואפילו שמפו לשיער החסרון הגדול שלו הוא הריח. חזק וחריף אך מאידך מומלץ בעניינים אלו כמובן יש להמנע ממגע עם העיניים....
איריס : העור קשור ישירות בריאות . חולשה של אנרגיית הריאות עלולה לגרום אצל אנשים מסוימיים לפסוריאסזיס. חולשת הריאות יכולה להיגרם במקרה הנפשי מפחד מפני נטישת הורים או אובדן.(כל הנאמר פה זה בקצרה ולא כאבחון למקרה שלך!) אחת שיטות הטיפול שניתן לנסות לטפל בפסוריזיס זה שטיפה אנרגטית (של ד"ר נאדר בוטו ניתן לקרוא ב google). לגירוד ניתן לשתות מיץ מלפפונים עם גזר מרגיע את העור(לשים לב מיץ מלפפונים עלול לגרום לשילשול)