עזרה - דחוף

לוו

New member
עזרה - דחוף

היי אנשים אני מבית הורים-חרדים-חסידים וגמרתי בליבי לאחרונה ל-יוצא בשאלה הבעיה הוא אני גר בארה"ב (יליד ארה"ב) ואני רוצה לעשות עליה לארץ ולחיות שם חיים חילוני בלי הגבלה אז מה אני צריך לעשות ???? נמאס לי מכל הקטע הזה אמי רוצה שאני לליך החזרה לישיבה וללמוד תלמוד ולשדך בחורה דתיה הם אומרים שאני צריך לבקר אצל רופא

../images/Emo150.gifהאם מישהו מתחזה כאן?

נדמה לי שהיה לנו חבר בפורום בשם לוו ולא זכור לי כרטיס אישי כמו הלווהנוכחי. גם הסיפור הזה מצלצל לי איזשהוא ניסיון לחיקוי והמבין יבין.

לוו

New member
לא יודע מה אתה רוצה ממני

בכל אופן אתה יכול לעזור לי ?

מטאור38

New member
במקרה שזה לא עוד מתיחה אז

אם אתה חושב על עליה אז תברר בסוכנות היהודית בקשר לדברים שמגיעים לך כמו אולפן, שאם אני לא טועה זה חצי שנה של לימודים ומגורים, ככה שתהיה מסודר להתחלה. וכשתגיע תוכל לפנות להל"ל (עוד אין להם סניף בארה"ב אבל יהיה ב"ה) ובכל אופן לא אמרתה לנו בן כמה אתה, ומה קרה החלטתה לעזוב. דבר איתנו אח שלי.

לוו

New member
סליחה על האיחור התשובה

הייתי בחוץ עם חבר (בילו) עכשיו תודה על התשובה אבל רוצה לדעת אם אני צריך לקבל אזרחות כדי לליך לקיבוץ- או לעבוד מישהו ?

לוו

New member
ואל תשכח אני עדיין בארה"ב

והשעות מרוחק לשבעה שעות וקצת מבולבל

מטאור38

New member
סולחים

אז ילד לא נראה לי שאתה צריך להיות אזרח בשביל להתנדב בקיבוץ. אני מכיר כמה אנשים שהיו על תקן תיירים ורק אחרי שנה עשו עליה. בכל אופן אם זה חשוב לך אז תפנה לסוכנות היהודית. וסתם בן אדם ספר לנו מה קרה יום בהיר אחד החלטתה לעזוב?

almog4

New member
בשביל להתנדב בקיבוץ

לא צריך אפילו להיות יהודי אפשר להיות בארץ עם אשרת תייר, ולהתנדב בקיבוץ. יש הרבה סיפורים על מתנדבים בקיבוצים, ויותר מכך: סיפורים על מתנדבות בקיבוצים, שיהדות זה לא הצד החזק שלהם. והמתנדבות בקיבוצים אמנם לא יודעות ללמד תורה, אבל לפי השמועות הן יודעות ללמד דברים אחרים. והחבר´ה הצעירים במשק עוזרים להן לתרגם. אלא מאי? אם אתה באמת חרדי אורתודוכסי ואתה הולך לגור ולעבוד (כלומר להתנדב) בקיבוץ, אתה צריך לשאול את עצמך אם אתה מוכן לשנות ב- 180 מעלות את כל העולם המוכר לך, ולנחות בבת אחת בעולם חילוני חפשי וליברלי. אם כן - לך על זה. אם מתאימה לך יותר הדרגתיות - לא תמצא את זה בקיבוץ.

למעלה