עזרה - דחוף

miss jazz

New member
עזרה - דחוף../images/Emo5.gif

שלום לכם אני תלמידת כיתה י"א. בשיעור מחשבים(פסקל) קיבלתי עד יום ראשון לפתור 10 שאלות ברקורסיה העניין הוא שאין לי שום חומר המסביר מה זה רקורסיה ולי אין מושג. אם למישהו יש סיכומים או שהוא מוכן להסביר לי אני אודה לו מקרב לב כי אחרת המורה שלי תעשה לי צרות ואני לא מעוניינת בכך
תודה רבה.

ihovav

New member
הסבר - רקורסיה

רקורסיה היא פונקציה ש"קוראת לעצמה" - כלומר - שהפונקציה מציבה בהתחלה תנאי עצירה ואם התנאי לא מתקיים היא נקראת מחדש. זה דומה קצת ללולאות לרוב לא משתמשים ברקורסיה - כי זה לא יעיל בד"כ - אבל יש מיקרים שכן - כמו עצים, גראפים וכ"ו

niminet

New member
דוגמא פשוטה

הפונקציה (בשפת C, תתרגמי לפסקל) הבאה כותבת סדרה של כוכביות: void star(int j){ if(j>1){ star(j-1); } cout<<´*´; כדי להבין עדיף לישר לשמאל. תנאי העצירה הוא ש J גדול מאחד. כל עוד j גדול מאחד, הפונקציה תקרא לעצמה. ברגע ש j שווה לאחד, הפונקציה תדפיס את התו ותחזיר כלום (void) לפונקציה שקראה לה. אחרי שיבוצע הקוד של הקריאה לפונקציה תודפס כוכבית. הכוכבית מודפסת "בדרך חזרה". תנסי זה עובד גם אם זה נראה שלא (cout=write בפסקל).

לא ליום ראשון אבל,

אחד המדהימים והמופשטים ביותר שיצא לי ללמוד אצלם הוציא ספר על מבני נתונים ומה שמסביב. אם את גרה באיזור ת"א, אני בטוח שיש ב"דיונון" כי הוא מרצה באונ´ ת"א שם המחבר זה ראובן חוטובלי. חפשי משהו שקשור למבני נתונים.

למעלה