עזרה, דחוף!!!

• פותח הנושא AMT
  • פורסם בתאריך

AMT

New member
עזרה, דחוף!!!../images/Emo4.gif

מישהו יכול לעזור לי עם שאלה 11 עמוד 676 מהספר של קידום: "פסיכומטרי 2003" (אני כמעט בטוח שיש את זה גם בגירסאות קודמות) הם רושמים שהתשובה היא 3 מצד אחד משפט 3, הוא אכן חסר משמעות כי הוא לא תקני(לפי סעיך ג') והוא לא מכיל את המילה "או" (כל זה לפי סעיך ה') מצדשני, הוא לא חסר חשיבות מכיוון שהוא אמיתי( מתחיל באמרתי והמילה החמישית היא אולי - לפי סעיף ב') ולכן הוא לא חסר חשיבות (לפי סעיף ד') יש לנו סתירה בין הכללים, במקרהכזה נאמרשהכלל הקובע הוא זה שמופיע קודם מכיוון שסעיף ד' מופיע לפני סעיף ה' אז אז המשפט הוא לא חסר חשיבות אז התשובה היא לא 3... בבקשה תעזרו! תודה מראש!!!

AMT

New member
הנה השאלה

דני ואורי המציאו שפת סתרים, שבה משמעות המשפט מתקבלת ממבנה המשפט ולא מתוכנו. אלה הכללים: א. כל משפט שיש בו 6 מילים, או לימה מסויימת חוזרת בו יותר מפעם אחת, הוא משפט שקרי. ב. כדי שהמשפט יהיה אמיתי עליו להתחיל ב"אמרתי", והמילה החמישית בו חייבת להיות "אולי". ג. רק משפטים שיש בהם ארבע עד שמונה מילים הם משפטים תקניים; כל השאר אינם תקניים. ד. משפטים חסרי משמעות אינם אמיתיים ואינם שקריים. ה. משפט יכול להיות לא תקני ובעל משמעות אם מופיעה בו המילה "או". ו. משפטלא תיקני בלא "או" הוא חסר משמעות. כאשר יש סתירה בין כללים, קובע הכלל המופיע קודם לכן ברשימה. איזה מהמשפטים הבאים הוא חסר משמעות בשפת הסתרים של דני ואורי? (1) אמרתי שכן או לא אולי המילים היחידות בשפה (2) אולי שגיתי או לא, ברם נשגבה מדעתי התנהגותם המוזרה (3) אמרתי בשפתם של הצמד אולי לא והפוך אומרים לעולם (4) לא ייתכן שלא ייתכן שלא ייתכן שלא

macco

New member
הממ

כנראה שמשפט אמיתי יכול להיות גם חסר משמעות (אני יודע שזה נשמע לא הגיוני, אבל לדעתי כל השאלה הזאת לא בדיוק מנוסחת באופן מבריק). בכל מקרה, המקרה היחיד לפי הכללים שמשפט הוא חסר משמעות הוא אם יש בו יותר מ-8 או פחות מ-4 מילים ולא מופיעה בו המילה "או". רק משפט 3 מקיימת את זה, והקטע של האמיתי/שיקרי בא רק בשביל לבלבל.

אלוׁנית

New member
אבל

הם ביקשו משפט חסר משמעות. העובדה שהוא צריך להיות חסר משמעות לא סותרת את הקריטריון שהמשפט חייב להיות תיקני, אחרת הוא נפסל בשפתם. משפט ג' מורכב מתשע מילים, ולכן הוא לא תיקני ועל כן, נפסל (ע"פ הבנתי) התשובה, כמו שאני מבינה אותה, היא ד'..

AMT

New member
זה לא יכול להיות (4) כי...

המשפט הוא שקרי מכיוון שיש בומילה שחוזרת על עצמה (סעיף א') ולאכן הוא לא חסר משמעות(סעיף ד'). דבר נוסף: המשפט הוא תקין כי הוא מכיל ין 4 ל8 מילים (סעיף ג') ולכן הוא לא חסר משמעות

macco

New member
אופס, עכשיו הבנתי את זה לגמרי

התנאי על זה שהמשפט אמיתי הוא תנאי מחייב אבל לא מספיק. כדי שהמשפט בכלל יוכל להיות אמיתי הוא קודם כל חייב להיות תיקני ( למרות שזה לא מצוין במפורש, ולדעתי זו טעות בניסוח של השאלה). אם הוא לא תקני, הוא יכול להיות בעל משמעות(אם יש בו "או") או חסר משמעות (כמו משפט 3).

למעלה