עזרה דחוף

שנבל4

New member
עזרה דחוף../images/Emo14.gif

היום נחצה קו אדום שמבחינתי הוא ממש אסון, בני הקטן בן ה-7.5 בכתה א' הגיע לבית הספר עם סכין כיוון שילד מהצהרון הרביץ ומכיוון שהילד גדול גם בגיל וגם במימדיי גופו הוא הרגיש צורך להגן על עמצו למרות שהצוות מאד מיומן ומקצועי והם בשום אופן לא מוכנים לאלימות מכל סוג שהוא. ליבי נשבר מהתוצאות הצפויות מצד הילדים וההורים ובית הספר, איך אנו אמורים לעזור לו להיתמודד עם כל הנעשה סביבו ולעזור לו להיתגבר ולשקם את מצבו החברתי שברור שיפגע ,הוא מבין שעשה מעשה חמור אך עדין לא כמונו. הוא מטופל ברטאלין SR 20 מ"ג ליום וטיפול היתנהגותי ,הוא ילד אהוב ומטופל בכל דרך אפשרית לא חסר לו כלום הוא מאד הפתיעה אותנו במעשה אנא עזרו לנו לעזור לו לעבור את זה בשלום ולפתוח דף חדש. ביינתיים אני זאת שממש לוקחת את כל העיניין מאד קשה ובעלי מנסה לתמוך.

נשאת נשק

באוםן כללי זהו הגיל שבו הדימוי החברתי הוא חשוב ומתילה השפעה של קבוצת השווים על חשבון ההורים. לא בטוח שמה שהו עשה בא מתוך מחשבה אלא מתוך מצוקה. זהו הגיל שבו מתחילה להיבנה תבנית של דחייה חברתית על בסיס הדימוי העצמי (כיצד אני רואה עצמי) ועל בסיס התפיסה החברתית (כיצד אני חשוב שאני נתפס במחבה). הילדים בגיל זה בונים תדמית שאתשפר להם השתלבות במערכת. חלקן דרך יכולות לימודיות, ואילו שהיכולות הלימודיות חלשות יותר יכולים לבחור בספורט, ליצנות, אלימות או כוח. אלימות זו צורת תקשורת. לא ניתן להגיד לילד על תגיב באלימות מבלי לתת לו דרך תקשורת אחרת בה הוא ירגיש בטוח, וזה תכנים שמעצב התנהגות עובד עליהם. אני גם לא בטוח שנסיעת הסכין הוא מעשה רציונלי של הבנת הסכנה שבדבר שמה יכול להתגלג מכך וההשלכות שלפגיעה בלתי הפיכה לעיתים באחר. זהו גיל שלא בכרח יש כבר את מלו ההבנה של האחר המוכלל (אדם אחר על תפקידיו שהוא ממלא). לכן חשוב לאסור את האירוע בעתיד, לצד הסברה בדרך רגשית של מהות הפגיעה וההשלכות שלה. ובכוונה רגשית ולא לוגית כי במישור לוגית הוא מאויים. הוא עדיין לא הגיב באלימות לכם יש פוטנציאל טוב להקנות מימנויות אחרות לתקשורת יעילה גיל

איזה תוצאות את צופה שיהיו?

לא אמור להיות ברור לפני ש"תולים" אותו? חשוב לדעת גם מה קרה בעבר, כי אם זה מקרה ראשון שבו הוא עבר על כללי בית הספר, ובסך הכל הוא כן מוכן להקשיב, היחס אמור להיות שונה. בכל מקרה- זה יכול גם להוביל לתוצאה טובה, אם יהיה ברור, ואם יבדקו מה קרה עם הילד הגדול- הילד שלכם יכול להרגיש יותר מוגן ובטוח.

zivadina

New member
אופייני

אופייני לילד ADHD לעשות דברים קיצוניים שהם פשוטים מאוד בעיניו, ומאוד לא נורמטיביים בעיני הציבור. גם אצלנו היו מקרים כאלה. צריך לשבת עם הילד ולהסביר לו מהן הסקנות ומהן המשמעויות של מעשיו. אפילו להגיד לו שעם התנהגות כזאת חושבים שהוא פושע, כדי שיבין שזהו קוד מסוים, לבוא עם סכין לבית הספר. בנוסף, אחרי השיחה המעמיקה בבית, לקיים בירור בבית הספר ובצהרון. תפקיד ההורים במקרה כזה הוא לתווך בין הילד לחברה. אין מה לפתוח דף חדש. הילד שלך נשאר אותו ילד מתוק וטוב, אבל נכשל במעשה אחד. אז מתקנים וממשיכים הלאה. ואם לך זה קשה, תני לבעל את העבודה ההסברתית. בשביל זה יש עוד הורה, שייקח על עצמו את מה שלך קשה. אני מזדהה אתך מאוד, וחושבת שכמו אצלי, העיניים שלך עושות את המקרה יותר גרוע ממה שהוא. תשתדלי מאוד להסתכל בשכל ולא ברגש. מחזקת את ידייך!

למעלה