עזרה דחוף!!!!!!

עזרה דחוף!!!!!!../images/Emo11.gif

בטח תתפלאו לדעת שכותב שורות אלה, ברגעים הללו ממש, יושב מול צג המחשב עם משקפי שמש אופטיות. איגי השועל היכה שוב ומתי שיצאתי מהבית ל30 דקות סך הכל, בשביל לקנות לשועל הזה צעצועים חדשים, הוא כירסם לי את משקפי הראייה ל גו ר מ י ם!!! ואת האירגונית שלי בנוסף לכל! אימצתי את איגי לפני חודשיים, הוא בן שנה וחצי, תחש מעורב עם טרייר כניראה... קטן חמוד ושובב. יש לציין שהוא התגבר על ההעדרות שלי מהבית מתי שאני בעבודה ומתנהג ממש יפה שאני לא כאן. אני משאיר לו תריסים פתוחים אור, אויר, רדיו דולק (הוא מעדיף את 103 FM) שלו הוא מקשיב תוך כדי ישיבה על אדן החלון כמו חתול שמתצפת על עוברים ושבים. אבל לפעמים הוא ממש מתהפך. גם בחוץ הוא לא טלית שכולה תכלת, הוא נובח על יונים, חתולים, וסתם כל מי שלא ניראה לו, רוכבי קטנועים, הוא מתחיל תגרות עם כלבים אחרים... ממש ערס. (מעוקר אגב). שאלתי היא: מה אני יכול לעשות? אייך להתחיל את החינוך? להכות אותו? רצועת חנק? איך אני יכול לתקן אותו על דברים שהוא עושה שאני לא נמצא בבית? אייך מתחילים? המצב שלי ממש נואש גם מבחינה כלכלית, הכלב הזה עולה לי המון כסף! אני מתחיל לשקול להחזיר אותו לצ"בח. בבקשה תעזרו לי להשרות קצת שלווה בביתי הקט, תודה.

LeeKo

New member
לא להכות אותו!!!!

ולא להחזיר אותו,עלול להיגרם לו נזק בלתי הפיך. אני ממליץ להתייעץ עם מאלף,להתייעץ לא עולה כסף,אולי גם ע"ג הפורום,שיסביר לך איך לפעול. לא יודע אם זה נשנע נעים להגיד אבל למה לעזאזל אימצת כלב אם אין לך כסף?

תיקח כמה שיעורים עם מאלף

זה בוודאי יהיה יותר זול מהנזק שהוא עושה.לא להכות ולא לשים חנק. צריך להתחיל לחנך אותו. בתור התחלה - אתה צריך לסלק כל מה שיכול להגיע להישג ידו. שום דבר לא על הרצפה. בן כמה הוא? כמה זמן הוא אצלך?

היי

וזה לא שאין לי כסף לטפל בכלב, פשוט אין לי כסף להתמודד עם הנזקים שלו. כרגע זה רק אלפיים ומשהו ש"ח על המשקפיים, עוד כמה עשרות על מטען לפלאפון, מחסום חדש במקום הישן שהוא כירסם... זה כל מיני נזקים שמצתברים. הכלב הזה עלה לי בנזקים יותר מ 3000 ש"ח בחודשיים.

אושר14

New member
שושנת יריחו 82

אני אימצתי לפני כחודש כלבה מקסימה, שגם פחות או יותר בת שנה וחצי. בשבועיים הראשונים הכל היה אחלה, ואז התחילו הצרות, כשהיינו בבית הכל היה בסדר, הצרות התחילו כשיצאנו מהבית. היא היתה מנסה להגיע אלינו ולצאת מהדלת, מה שכמובן לא היה אפשרי, היא כירסמה את המשקוף, קילפה את הפלדלת, אכלה את הפי בי סי ברצפה. בקיצור סיוט!!!!, אני הייתי בטוחה שלא יהייו נזקים כי היא בוגרת ולא גורה, אבל.....מסתבר שיש לה חרדת נטישה!!! וזה כנראה מה שיש גם לכלב שלך. הוא חושש שתעזוב אותו כמו שכבר נטשו אותו בעבר. אני לא חיכיתי והתחלתי עם אילוף, הזול הוא היקר אל תשכח!!!, כל הנזקים שהוא יעשה לך בבית יעלו לך הרבה יותר משיעור אילוף. אני עכשיו קושרת אותה כשאני לא בבית, היה לי ממש קשה עם זה בהתחלה, אבל המאלף הסביר לי שזה לטובתה ולטובתי. אי אפשר כל הזמן לחשוב מה יהייה הנזק הבא!!!, והיא לאט לאט לומדת שאני אחזור הביתה ולא אנטוש אותה. בכל אופן תתיעץ עם מאלף, אם תרצה אתן לך את הפרטים של המאלף שלי. שיהייה בהצלחה.

אושר14

New member
אני לא יודעת אם מותר פה לפרסם...מותר????

בכל אופן שלחתי לך מסר תסתכל.

גל כתב

New member
סיכום לחרדת נטישה בכלבים.

שלום, יש צורך באבחנה נכונה אשר תכוון אותך לפתרון. סיכום לחרדת נטישה בכלבים. הגדרה של חרדת נטישה אצל כלבים כלב, אשר אינו מסוגל להתמודד עם ההרגשה של להיות לבד, מפתח חרדה. חרדה זו נובעת בעיקרה מתלותו בבני אדם. דרכי הביטוי של חרדת הנטישה בקרב כלבים חרדת הנטישה מקבלת ביטויה בדרכים אחדות, שלעיתים שזורות זו בזו: א. יללות ללא הפסק ב. נביחות ללא הפסק ג. חוסר שליטה על סוגרים – שתן, צואה, ריר ד. לעיסת דברים בבית- מכיוון שההרגשה של חרדת הנטישה נוראית עבור הכלב, מוחו "מחפש" תעסוקה. ריפוי בעיסוק שהכלב מוצא הוא לעיסת דברים בבית. פעולה זו מקלה עליו את החרדה, וכך היא הופכת מתגמלת עבורו. בדרך זו ככל שעובר הזמן פעולת הלעיסה מחוזקת, כי היא מקלה על הכלב את ההתמודדות עם החרדה. ה. בריחה מהבית- יש כלבים המנסים לברוח מהבית באותו רגע שהבעלים יוצא, כי הם מותנים בכך שכאשר הדלת תיסגר, יתחיל הלחץ (=הסטרס) שלהם. יש כלבים, שניסו לצאת מהבית על-ידי חפירה בקירות, על-ידי הרס של הדלת יציאה, על-ידי קפיצה מהחלון, העלולה לעיתים להסתיים אף במוות. עקב ניסיונות הבריחה הללו הכלבים עלולים להיפצע קשה. במצבים אלה המחזה שנגלה לבעלים בשובו הביתה הוא הרס או דם בבית. במצב זה עלול הבעלים לכעוס על הכלב ולגרום לו לתסכול. מובן, שמצבים אלו אינם בשליטת הכלב, ולכן אין כל מקום וטעם לכעוס עליו. דרך התמודדות אין לחכות, שחרדת הנטישה "תעבור לבד", לכן יש לפנות לווטרינר לשם קבלת המלצה על בעל מקצוע, אשר מטפל בחרדות בכלבים. לרוב זהו תהליך תרפי ארוך, הדורש מהבעלים עבודה עם הכלב. במצב מעין זה אין קיצורי - דרך, שכן הכלב נמצא בלחץ חמור, ובשל כך איכות חייו ירודה. לעיתים יש צורך ללוות את התהליך התרפי של הכלב בתרופות. הכל לפי המלצת בעל המקצוע, המלווה את כל התהליך. הטיפול של בעל המקצוע בעל המקצוע מגיע לבית, מתחקר את הבעלים על מצב הכלב ומאבחן באיזו רמת חרדה הכלב מצוי. רוב הכלבים, אשר אינם בעלי חרדה, הולכים לישון, כאשר הבעלים שלהם עוזבים את הבית. לשם קבלת אבחון אמין ניתן להתקין מצלמת ווידאו, ולהשאירה פתוחה, כאשר הבעלים עוזב את הבית. בצילום יש לשים לב לסימנים, המשתנים מכלב לכלב . כאשר מצלמים, יש צורך להאיר את הבית, כי בית מואר יאפשר צילום טוב יותר. בעקבות האבחון בונה בעל המקצוע את תוכנית העבודה לטיפול בכלב. ברוב המקרים די בפגישה חד פעמית לצד תמיכה טלפונית עד לפתרון הבעיה. מן הראוי לציין, כי שימוש בתרופות צריך להינתן בהתאם לחומרת מצבו של הכלב. לרוב אין צורך בתרופות. הטיפול ההתנהגותי, שהכלב עובר, מפיג את החרדה שלו, ולכן על הבעלים ליישם את תוכנית העבודה ולסיימה ללא כל פשרות. ממה להימנע? יש לזכור, כי אין קשר בין "אילוף" לבין חרדת נטישה! לפיכך יש צורך ללמד את הכלב להישאר לבד אך ורק בקונוטציה חיובית. כלב שילמד את הסימנים הקוליים: "שב!", "רגלי!", "ארצה!", "הישאר!" – לא תיפתר חרדת הנטישה שלו, וכך הוא אולי ימלא אחר הסימנים הקוליים, אך כשבעליו יעזוב תחזור אליו חרדת הנטישה. אין לקשור את הכלב לקיר, לסגור אותו בכלוב הטסה וכדומה. בדרכים אלו אמנם ימנע הרס של הבית, אך הבעיה של הכלב לא רק שלא תיפתר, אלא היא עלולה אף להחריף. לסיכום: הטיפול בחרדת נטישה של כלבים בעל עיקרון זהה, אך הוא משתנה מכלב לכלב. רק בעל מקצוע יכול להכין תוכנית עבודה הולמת לכלב ולבעליו.

למעלה