עזרה דחוף

hector zazou

New member
עזרה דחוף../images/Emo101.gif

חבר קנה הקלר 2007.הכל חדש. בין היתר קרנק LX אינטגרלי, קסטה LX ,שרשרת סרם971 ,מעבירים LX. הכל מכוון טיפ- טופ (אין קפיצות הילוכים אין רעשים,מעברים חלקים). הבעיה החמורה: בפלטה אמצעית, בזמן פידול חזק (ליפני עלית סלע בשטח או לחיצת מעמץ )השרשרת קופצת בקול רעש חזק ולא נעים לפלטה הקטנה,או,נופלת לגמרי פנימה. אין הצלבה בשרשרת ,למרות שלא אמור לקרות כזה דבר גם בגלגל שיניים הכי גדול בקסטה. בדקתי את כל שיני הפלטה האמצעית והכל תקין. גם השרשרת נראת טוב ובכלל הכל חדש פחות מ50 ק"מ. ברור שהחבר ילך למכונאי אבל בכל זאת מה דעתכם ? תוד מראש.

bikingstudent

New member
קראנק וספייסרים

לפעמים נוהגים לזלזל בזה.. אבל בשימנו הספייסרים לציר מרכזי יש להם סדר מעוד מסויים וספייסרים יעודיים שמגיעים עם הקראנק-ציר מרכזי אולי הרכיבו את הציר מרכזי "טוב" ו"אין חופש" אבל קו השרשרת אינו ישר לגלגל האחורי ?

hector zazou

New member
חשבתי על זה

ובוודאי שזה משפיע על ה-CHAIN LINE אבל האם זה גורם לכאלו תופעות ? השרשרת פשוט נקרעת מהפלטה האמצעית וקופצת לקטנה או נופלת לגמרי פנימה. ממש מבאס את הרכיבה ברמות !!!

nintense

New member
שים פלטה של...

רייס פייס ותראה שזה לא יקרה יותר... מתוך הנחה שהצ'יין ליין תקין.

Oldster

New member
חוליה בשרשרת..

תבדוק חוליה - חוליה בקפדנות (את כל 100+) וסביר להניח תמצא אחת שהולכת להיפתח/קצת תפוסה/פין קצת בולט וכ"ה בהצלחה נ.ב. גם אם לא תמצא, לא נורא... החוליה כבר תפתח לבד בקרוב

OR TSD

New member
סביר להניח שזה CHAIN LINE לא תקין

ההוראות של שימאנו לא תמיד עולות באותו קנה עם הכוונות של יצרני השלדות. כאן באה לידי ביטוי המקצועיות של המכונופן שלך, לדעת ליצור את ה-CHAIN LINE הנכון ולא כמו תוכי מההוראות של שימאנו. מקווה שתיפתר הבעיה.

hector zazou

New member
אני יודע שצ'יין ליין זה דבר חשוב אבל

כפי שכבר כתבתי ,קשה לי להאמין שאפילו שאלכסון גדול יותר ממה שהיה בזמן התקלה(ולא היה אלכסון-הצלבה בשרשרת) יגרום לכזה דבר. לפי הבנתי צ'יין ליין לא תקין יגרום לעבודה לא חלקה,לא שקטה וקושי בכיוון (בעיקר של המעביר הקידמי)אבל לא קפיצות שרשרת כאלה. בכל מקרה, האופניים כבר במצמן ת"א ואני מקווה לעדכן. סתם לשם העיניין. תודה לכולם.

למעלה