עזרה דחוף מאוד!

Bob Fred

New member
עזרה דחוף מאוד!

שלום קוראים לי אלון ויש לי עבודה מאוד גדולה להגיש והנושא שלי היא המסרים שהעבירו בשירים בשנות ה60 וה70 ורציתי לדעת אם יש שירים ספצייפים של פינק פלויד שיש בהם מסרים לשלום, שלווה וכל מיני כאלה מסרים מחנכים לא ידוע ואם אתם יודעים על מאמרים.... תודה!

THE WALL1

New member
אנימלס?

פיגס.... לפי מה שאני יודעת זה על פוליטיקאים... big man pig man haha charade you are...

קח את בוב דילן הוא דוגמא הכי טובה

למסרים נגד ממשל נגד מלחמה ונגד כל מה שבני הנוער והסטודנטים נלחמו בשנות השישים והשבעים.

FunkyMonk

New member
Animals, Dark Side of The Moon

כאשר בראשון יש מטאפורה כלשהי לפשעים ועוד כל מיני שטויות.. כאשר Dogs, השיר הכי חזק שם, מדבר בבירור על המאפיה של שנות ה-20, 30 (אם אני זוכר נכון). בצד האפל של הירח, שם בעיקר מדובר על שיגעון, סמים, הזיות, ועוד... ובנוסף יש פן כלשהו שמעביר ביקורת על החברה הקפיטליסטית שלנו. Wish You Were Here הינו בעל משמעות עמוקה, אבל הוא אישי יותר, ולכן לא כדאי שתתעמק עליו בעבודה שלך. אני אישית הכי הייתי ממליץ לעבוד על אנימלס.

אנימלס עוסק בהיררכיה שבחברה

כלומר מעמדות שהחזירים נמצאים מעל כולם והם בונים את העולם והכלבים מנסים להשתלט והכבשים הולכות עם הזרם בקיצור זאת מטאפורה למעמדות בחברה

FunkyMonk

New member
כה,

האלבום מאד מסובך, בגלל זה הצעתי לעבוד עליו, ולא על דארק סייד שהמשמעות נטו שלו הרבה יותר ברורה לטעמי. אני רק יודע שהכלבים הם מאפיונרים, "בריונים" וכו', והכבשים הם פשוטי העם. רק אתמול הסבירו לי שהחזירים הם בעלי ההון.

Glcok

New member
אם להתייחס למטאפורה

שווטרס מנסה להציג שם בשילוב עם "חוות החיות" של אורוול, ניתן להגיד כי הכלבים המדוברים הם אנשים בעלי מעמד גבוה (צווארון לבן אפילו) שמנסים להכנס לדרג הגבוה ביותר - לחברת החזירים. כמו כן, בנתיים הם משמשים ככלבי שמירה למשטר החזירי. והכבשים הם פשוטי העם - צווארון כחול שעסוקים בלחשוב איך סוגרים את המינוס בבנק ואין להם זמן לתכנן מהפכה. לכן הם "צייתנים וכנועים והולכים אחרי המנהיג".

FunkyMonk

New member
את הכבשים אפשר להבין

במיוחד לפי המילים האחרונות have you heard the news? the dogs are dead you better stay home **and do as youre told

למעלה