ברכיים- ברכיים ../images/Emo10.gif../images/Emo27.gif../images/Emo13.gif
קראתי רבות מן התגובות, ויש כאן הרבה נסיון מצטבר ( נראה שלפחות כמה עשרות או אפילו מאות שנות רכיבה) א) סגירת הרגליים - מחייבת תשומת לב ותרגול, למי שמזהה שזו הבעיה, התרגיל בוא בחימום וקירור, וגם בכלל אם העומס לא גבוה מדי פשוט לתת לברכיים כמעט "ללטף" את הצינור העליון ( באופני כביש, בשטח צריך לפעמים קצת דמיון בשביל לעשות את זה מבחינת מבנה השילדה) ב) אני מסתכל על הרבה מאוד רוכבים ( שטח וכביש) במסגרת נסיעות השבת שלי וגם בנסיעות היומיומיות לעבודה (תל אביב - רחובות
ואני מזהה הרבה מאוד רוכבים שבמבט מאחור קל לזהות ברך אחת (בד"כ החזקה, אבל לא תמיד) שפשוט "זורקת" החוצה הרבה יותר מן הברך השניה. כתוצאה מכך העומס על הברכיים לא שווה ולפעמים התנועה של הרגל שלא זורקת ברך היא כזאת שהיא מפצה בעיוות אחר על העיוות של הברך הנגדית ש"זורקת" בקיצור - אם כיוון קליטים, תנוחת ישיבה ושאר העצות לא עוזרים, כדאי לבדוק איזון ברכיים ( כן, כן כמו איזון גלגלים במכונית ...) ולסיכום - תקשיבו טוב, טוב לכאבים שלכם, במיוחד לאלו שנדמה לכם שהתרגלתם אליהם ( ואני לא מדבר על כאבי שרירים אחרי ספרינט או טיפוס החרמון) משום שהגוף רומז לכם משהו, ואפילו לא בעדינות, והתעלמות מכך תביא לנקודה המצערת שבה נאלצים לא לרכוב, לא לרוץ, ובקושי ללכת ( וכבר ראיתי דברים מעולם) ואת כל זה אני אומר אחרי לא מעט שנות רכיבה, ואחרי שראיתי לא מעט מקרים שבאו על תיקונם רכיבה מהנה יוסי