עזרה דחוף דחוף!!!!!!!!

IronBalls1

New member
עזרה דחוף דחוף!!!!!!!!

הי, אני נמצא בעיצומן של ההכנות לתחרות IRONMAN AUSTRIA. בעקבות כאבי ברכיים שהתפתחו לי במהלך חצי ISRAMEN ביום שישי האחרון, נאמר לי כי בעת הרכיבה עלי להשקיע את מרב המאמץ במשיכת הפדל ולא בדחיפה כפי שאני עושה כיום. אודה לכם אם תוכלו ליעץ לי לגבי טכניקת הפידול הנכונה.

natibergman

New member
איך אדם עם ביצים מברזל סובל מברכיים

??? וברצינות - בהנחה שאתה רוכב עם clipless pedals אז התנועה של הפידול צריכה להיות שלמה כלומר לא בומים ומכות אלא גם דחיפה וגם משיכה כשאם אתה לא רוכב בעיגולים "חלקים" וטכניקת הרכיבה שלך היא "הרבצות" אז סימן שאתה עושה רק סוג תנועה אחת ואתה צריך לעבוד על זה. דבר נוסף זה הקליט עצמו - אם יש לך כאבים אז עדיף שתרכוב עם קליט שיש לו משחק (ARC) על מנת שתפחית במעט את העומס מהברכיים. אם אתה טריאתלט סביר להניח שתנוחת הרכיבה שלך היא כזו שהכסא ממש מעל הקרנק כדי שהרגלים יהיו כמעט מאונכים לו - אם תיקח את הכסא במעט לאחור הלחץ על הברכיים גם כן יקטן. בהצלחה.

P u s s i c a t

New member
שאלת חידוד

אני עדיין לא מחוברת (על הטריינר כן - בחוץ לא, עוד מעט... מבטיחה.. ) ונאמר לי שביום שאתחבר גם בחוץ לא יכאבו לי בכלל הברכיים (שמאל אחרי מיניסקוס...) כי אז התנועה שלי תהיה בעיקר משיכה ואז יש הרבה פחות לחץ על הברכיים ממה שיש היום כשעיקר הפעולה היא דחיפה. (במיוחד בעליות....
) היום המצב הוא שיכולה לעבוד שעתיים על הטריינר בלי טיפת כאב - גם בעומסים כבדים (כבל + הילוכים) ולעומת זאת בחוץ - כשרוכבת לא מחוברת - הכאבים באים אחרי רבע שעה - חצי שעה ונמשכים לאורך כל הרכיבה אותם אופניים. אותם כיווני ישיבה. ההבדל היחיד בנעליים ובזה שפה מחוברת ופה לא כלומר כשלא מחוברת - 90 אחוז דוחפת וכשמחוברת 90 אחוז מושכת מהעקב ככה לפחות נראה לי.. דעתך?

talctalc

New member
אולי יש גורם נוסף...

יכול להיות שהקליטים שלך מכוונים ממש ממש טוב, ואילו ברכיבה לא מחוברת, אין מה שיחזיק את כף הרגל שלך בזווית הנכונה. כשאני רוכב לפעמים בעיר, לא מחובר, על אופני ההרים שלי, יש לי כאבים בברך, ואילו ברכיבה מחוברת בה הרגל מקובעת כמו שצריך אין כלום. שווה בירור

P u s s i c a t

New member
יתכן וזו גם סיבה

השאלה - שמת לב להבדלים בפידול עם או בלי קליטים? מבחינת התנועה בלבד? כלומר לאו דווקא בזוית בה נמצאת הכרית על מרכז הפדל כמו בתנועה עצמה של משיכה / דחיפה? מה שלי הוסבר (ולא בטוחה שזה אכן נכון) הוא שב"דחיפה" אתה משקיע יותר מאמץ על הארבע ראשי שמפעיל לחץ על הברך, לעומת משיכה בה אתה עובד יותר עם ההמסטרינג ושרירי הישבן מה ש"לוקח" את העומס מהברך אני משווה את זה לתחילת דרכי בספינינג. כאבי תופת שהיו לי עם נעלי ההתעמלות עד שקניתי נעלי ספינינג והתחברתי

talctalc

New member
מבחינת התנועה יש מגבלה...

כאשר אני רוכב לא מחובר אני יכול כמובן רק לדחוף. אני מניח שלפחות אצלי המיקום ה"טבעי" של הרגל אינו נכון, או שלחילופין במהלך הדיווש כף הרגל משנה תנוחה באופן מחזורי ומכאן הכאב. חשוב לומר גם שרכיבות כאלה הן נדירות ודי קצרות, לכן אין לי אינדיקציה של רכיבה לא מחוברת לאורך זמן.

JacB

New member
רק על עצמי לספר ידעתי

מנסיון אישי בלבד: גם לי היה בעבר ניתוח מיניסקוס (אצלי בימין...) והיתה לי רגישות לכאבים גם אחרי הניתוח (בעיקר כשדפקתי לפעמים את הברך בריצה פראית וחסרת אחריות). אבל: אני רוכב מחובר - גם כביש וגם שטח, ואף פעם (טפו טפו...) לא ניגרמו לי כאבי ברכיים בגין רכיבה. (כאבי שרירים עקב מאמץ - כן, וזה נורמאלי...) אז אני מקווה שיש בדברי משום עידוד.

P u s s i c a t

New member
עם כאבי שרירים אין לי בעיה

נהפוכו אוהבת אותם.
הבעיה עם כאבים באזור הפיקה וברצועות של הברך. וזה קורה לי רק כשרוכבת עם נעלי התעמלות או בגובה לא נכון של האוכף וכן. יש עידוד להתחבר גם בחוץ

Infin1ty

New member
עוד סיבה

גובה הכיסא שונה באיזה 2-3 ס"מ מתי שרוכבים מחוברים ומתי שלא. נעל רכיבה בדר"כ בנויה בצורה שונה מנעל ריצה שאין לה קליטים.

P u s s i c a t

New member
ולגבי השאלה המקורית?

תנועת הפידול ברכיבה - יותר משיכה? יותר דחיפה? או שווה בשווה?

JacB

New member
משיכה - תורמת בעיקר בעליות

שם אפשר (וגם נחוץ יותר) לנצל שרירים שללא חיבור אינם תורמים. לגבי תמהיל - לא יודע (יש שטוענים על כ - 30% תרומה למאמץ המלחמתי ע"י פעולת המשיכה). לגבי גבה אוכף - אכן, מאד משמעותי לכאבי ברכיים. שנוי קטן ביותר (בעיקר הגבהה) עשוי לחולל נס. במקרה מסויים רכבתי עם הבן, ולאחר כ - 200 ק"מ חש כאבים בברך. כוונון מיזערי בגבה אוכף (כ 1 ס"מ) איפשר לו לגמוע את 50 הק"מ הנותרים כמו חדש. ועל זה נאמר:"לו היה לי עוד ס"מ, הייתי מלך"

P u s s i c a t

New member
ולו היה אחד פחות...

היית מלכה
אכן כך. העלאת האוכף בהחלט תרמה לא רק להפחתה בכאבים אלא לשיפור בכל הרכיבה. בעיקר מבחינת קצב. ממש כאילו הוספתי מנוף לרגליים

haasadv

New member
גם אני מתלבט בדיוק בענין זה

לרבות כאבי ברכיים כעת אני מנסה לרכב בתנועות עגולות ואחידות ודוקא להימנע מדגש על משיכה כמו שחשבתי קודם וזאת לאור הערה של ה-מאמן רן שילון. דבר מעניין שלמדתי (והוא קשה לי כי רגלי הם רגלי 0 כלומר ישנו רווח בין הברכיים כשאני עומד דום) הוא שצריך שהברכיים יתכנסו פנימה, לאמור לגעת/לא לגעת במוט העליון של האופניים שכן אז הדחיפה היא באמצעות השריר שמעל הברך "נטו" ולא כחלק על חשבון זוויות כף הרגל שהם כמובן יותר חלשות. צפיתי בטלביזיה במקצוענים (טור דה פרנס וכאלה) ואכן ראיתי את הקירוב של הברכיים לכיוון מרכז האופניים. הבעיה שכשאני עומד על האופניים התנועות הן בעיקר של דחיפה. אשר לכאבי ברכיים אינני מצליח לאפיין את כאבי הברכיים שלי כי כל פעם כואב מקום אחר בברך...

יעקב 471

New member
ברוכים הבאים למועדון

אצלי כאבי ברכיים זה כבר חלק מהרכיבה. לא מצליח להפטר מזה .בבדיקות לא מצאו כלום (הפכו אותי מכל הכיוונים). אז ככה, לפעמים זה כואב יותר ןלפעמים עוד יותר. מה שכן אם אפשר לשים את הדגש יותר על משיכה מאשר על דחיפה זה עשוי לעזור.אצלי זה לא שייך לכווני קליטים או גובה אוכף.האורטופד פעם הסביר לי שבמקום הזה יש הרבה קצוות עצבים ,ולפעמים מספיק עיוות קטן או משהו כזה בכדי שיתחיל לכאוב.

natibergman

New member
אין סיבה שלאף אחד יהיו כאבים ברכיבה

!!! חברה תפנימו - אם כואב לכם ואתם בריאים משהו לא בסדר בתנוחה שלכם על האופניים (אין מועדון כזה הברכיים הכואבות!!!). בעוד בעליה מופעל לחץ חזק על הברכיים (שאפשר קצת להוריד בעמידה) בישורת התנועה צריכה להיות משולבת הן כלפי מעלה (משיכה) והן כלפי מטה (דחיפה). התנועה צריכה להיות מעגלית וחלקה ובלי בכלל חשיבה על הנושא הזה - אמור להיות אופי שני ולבוא בטבעיות לרוכב/ת. ולכל אחד יש סגנון משלו. מי שאינו מעוניין בלחץ חזק יכול תמיד לרכוב עם פדלים ורסן אבל כמובן שיעילות העברת הכוח נפגמת. הכנסת פדלי הקליפלס בשנות ה-80 ע"י LOOK שנרכבו ע"י ברנר הינו הביאה לעליה חדה בפציעות כיוון שבהתחלה היו רק קליטים קבועים כמו בסקי. היום עומד לרשותכם בפדלים הטובים בורג שקובע את עוצמת הנעילה, הקליט הוא קבוע או זז (ARC). בנוסף, צריך להקפיד לסגור רגליים שיהיו קרובות יחסית לצינור העליון של השילדה (TOP TUBE) ולא מקבילות אליה. כל אלה יחד עם תנוחת הכסא ואורך מוט הכידון אמורים לפתור את בעיית הכאבים בברכיים.

natibergman

New member
../images/Emo9.gifתודה רבה. חבל לי שאנשים עושים

טעויות ומצדיקים את הכאבים/סבל בסיבות לא נכונות. רכיבה נועדה להנאה (גם תחרותית למרות שהסבל מבחירה...) ולכן מי שהופך את הספורט שלנו לעינוי על האופניים שיעשה חושבין איפה הוא טועה. צח - השעות המוזרות מוקדשות לכתיבת מאמרים. הרעיונות הטובים ביותר באים לי מאוחר בלילה...

Time Trial

New member
אכן...

נתי, מה זה השעות האלו? מי שחושב שכאבי ברכיים הם חלק בלתי נפרד מרכיבה טועה ומטעה. כאבי ברכיים לרוב נובעים מתנוחת רכיבה לא נכונה, אן רכיבה עם מידת אופניים לא מתאימה.

יעקב 471

New member
לא להתנפל . אחד אחד

חבר'ה אל תהרגו אותי,בסך הכל רציתי לומר שלמיטב ידיעתי יש רוכבים שכאבי ברכיים אצלם הם חלק מהרכיבה. וכשאני אומר "למיטב ידיעתי" זה כי אני מכיר כאלו כולל אני בעצמי שסובלים מכאבים בברכיים . אז נכון שכשאני רוכב במהירות קבועה ב- 80 90 סיבובים אין לי בעיה אבל בהאצה או בטיפוס או ברכיבה בעמידה זה כואב .וזה שמישהו שלחלוטין לא מכיר אותי טוען שאני טועה ומטעה נשמע מוזר בלשון המעטה . אנחנו יכולים כולנו לצעוק עד השמיים אין אין אין, אבל מה לעשות ויש בעיה כזאת ואני פשוט חי עם זה.

natibergman

New member
יעקב אני לא אהרוג אותך לא זו הכוונה

יש לך בעיה במפרקים בזמן עומס. אתה אומר שבישורת הכל בסדר אבל בעליה או בהאצה שאז אתה צריך לדחוף ולמשוך חזק את הפדלים הגוף שלך צועק "לא רוצה" בצורת כאב. לפי הכרטיס שלך אתה לא ילד ואני לא מכיר את הסטורית הרכיבה שלך. בהנחה שאתה בריא (אין לך שחיקה בסחוסים או בעיות ברצועות) כעיקרון טיפוס או האצה זה משהו שצריך להרגיל את הגוף באיטיות ובהדרגה וחלק מזה קשור גם מעבר לתנוחה נכונה לכושר וגם למורגלות ללחץ הזה. אם מטרתך נאמר לטפס עליה של 10 ק"מ ללא כאב תחילה תעשה משהו מאד קצר נאמר 100 מ' האצה או 500 מ' טיפוס. עדיף הרבה חזרות שלא כואב לך מאשר פעם אחת שאתה "מטפס על קירות" תרתי משמע. כלומר אם המטרה שלך לטפס ברציפות ללא כאב כדי להשיג את המטרה הזו עדיף שתתאמן עשרים פעמים על 500 מ' ללא כאב ותחזק את המפרקים ולא תעלה את הכל "במכה" ותיסבול. בהנחה שאתה לא רוכב תחרותי אז תתכנן גם את המסלולים שאתה רוכב בהתאם. כוונתי הייתה שאולי ניתן לפתור את הבעיה שלך ולא שאני מכיר אותך/קורא לך בשמות גנאי וכו' כפי שאולי חשבת. בהצלחה.

למעלה